Fredagsgott (och ont) den 5 maj 2017: Ont ska med ont fördrivas – och tvärtom


 Kära dagbok…

 

Balkong med stol och bord med vaxduk med blommor

Tillfixad balle. Än så länge är det lite för tidigt för blommor, så jag får nöja mig med dem på vaxduken.

Jädra kramp! I natt var den tillbaka igen efter att ha hållit sig borta typ två, tre veckor. Jag hade väl sovit en halvtimme när den satte klorna i mig och jag for upp. Resten av natten blev det ytterligare fyra såna där uppfaranden. Jag orkar inte… Jag var så trött eftersom natten innan var full av uppvaknanden. När jag kom hem från jobbet igår kväll hade jag inte långt till tårarna. Men så flög fan i mig – ont ska med ont fördrivas – och jag startade tillfixningen av ballen*. Det vill säga jag sopade, dammsög, torkade golvet med såpa, torkade av möblerna och la på vaxduk. Sen fick jag snudd på spel i förrådet, där alla saker är inslängda, innan jag hittade dynorna och en pall. Men till sist… En kvart ungefär satt jag i solen, med markisen halvt nerdragen. Då infann sig plötsligt hungern och jag fick hasta iväg till närmaste McDonald’s för att slafsa i mig en kycklingburgare med guacamole som inte smakade nånting, men såg ut som barnbajs. Mätt blev jag i alla fall, alltid något. Sen blev jag förbannad, för Donken-fåglarna hade använt Clark Kent** som toalett. Ett samtal med Fästmön följt av lite läsning med TV:n på som bakgrundsljud avslutade gårdagskvällen.

Patric på Dolor

Dolor Dominus, herr Smärta, a k a Patric.

Sedvanlig fredagsfika blev det på jobbet på morgonen, korta möten före och efter samt publicering av nyhetsbrev och sen… klockan 11 hade jag en dejt med Dolor Dominus. Eller Herr Smärta, som vi säger på svenska. Han heter Patric när han är civil. När han är Dolor Dominus jobbar han för Dolor. Jag hade turen att få en återbudstid och för en hundring blev jag knådad i en halvtimme. Ursprungligen hade jag tänkt att ryggen skulle få en omgång. Nu blev det främst höger axel och höger arm eftersom jag har haft rätt ont där i några dar. Maj gadd, det var inte igår en man knäppte upp BH:n på mig… Men Patric var så försynt, så jag hann inte bli generad. När han masserade axeln och armen var han emellertid allt annat än försynt… Vi får se om jag kan röra den i morgon. Gott gjorde, fast ont och jag blev så trött att jag helst ville dra ner en rullgardin och sova på kontoret…

Fest på chefens kontor

Har ni fest, eller..?

Och medan jag var uppe i huset och blev knådad hade chefen uppenbarligen fest på sitt kontor… Eller nja, hon bunkrade upp för enhetsfesten i kväll. Den som jag har tackat nej till. Jag får inte ha hur roligt som helst. Men det var som en dröm att få sitta ostörd på ballen efter jobbet och läsa och sippa på en kalling***. I morse i garaget mötte jag en nabo som aviserade att han fyller år och ska ha fest på lördag kväll. (Underförstått: då blir det livat på uteplatsen.) Förhoppningsvis festar samtliga närboende i morgon och inte i kväll. Jag behöver lugnet, ron, tystnaden… Det goda för att ta in det goda. För att bli hel igen, för att kunna tillåta mig att få vara glad mer än korta stunder.

Bullar

Bullar till fredagsfikat på förmiddagen, buller till eftermiddagen.

Föregånget av enhetsfesten var terminens sista enhetsmöte. Det var en trevlig tillställning med gruppdiskussioner om informationsflöde, speed dejting för att lära känna kollegorna, avtackning med sång med mera. Enda nackdelen var lokalen, som inte gjorde underverk för ljudnivån. Men under gruppövningen kunde vi hålla till utomhus och jag svedde nog ena sidan av ansiktet. Jag tycker att min chef hade gjort ett bra och varierat program, fast fokus var förstås på kommunikation och det gillar jag ju bäst, kommunikatör som jag är. Det märks att kollegorna har tankar och funderingar om kommunikation och det är också väldigt tydligt att kommunikation är prioriterat på mitt jobb.

 

Jag hade nog kanske kunnat stanna för att partaja, men jag blev trött av sorlet och inte piggare av att handla på Tokerian efteråt. Där träffade jag Lucille och vi planerar att ha en egen liten fest framöver – med vodka, indisk musik och träskor. I will say no more. Nu har jag vilat en stund på ballen med bågar, bira och bok. Mina öron och min själ har fått lugna ner sig, med ljud på visst avstånd. Vet du, jag tror att jag ska sitta där ute en stund till…

Ostbågar, öl och boken Mäster Fritz på balkongen

Bågar, bira, bok, balkong – livet är rätt gött.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**Clark Kent = min lille bilman
***en kalling = en kall öl


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagsgott (och ont) den 5 maj 2017: Ont ska med ont fördrivas – och tvärtom

 1. Anneri skriver:

  Hoppas du är rörlig i morgon trots herr Dolor Dominus omilda behandling. Men, hur ont det än gör brukar det göra gott i slutänden 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   I kväll känner jag av nacken – som Dolor Dominus höll i ett järngrepp med vänstern medan han knådade höger axel och arm. Men en ser ju på bilden att han verkar vara rätt stark… I morgon spörs det om jag är mer eller mindre rörlig… 😮

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.