Kärleken till livet


Ett inlägg om en bok.


 

Marie Fredrikssons och Helena von Zweigbergks bok Kärleken till livetJag tror de flesta av oss har nån sorts relation till Roxette och dess två medlemmar, Per Gessle och Marie Fredriksson. Duon gjorde stor succé såväl här hemma som världen över. Roxette stod på toppen när katastrofen plötsligt inträffade: Marie Fredriksson föll ihop och det konstaterades att hon hade en hjärntumör. Kärleken till livet har Helena von Zweigbergk skrivit tillsammans med Marie Fredriksson. Boken handlar om att bli stjärna, men också hur skört livet är. Jag gav boken till mamma i julklapp julen 2015. Nu bor den i Uppsala. I kväll läste jag ut den och tyvärr har jag ingen mamma att prata med den om.

 

I boken berättar Marie Fredriksson inledningsvis om sin barndom och uppväxt i det skånska samhället Östra Ljungby. Inte visste jag att Marie Fredriksson hade så många syskon, att familjen var fattig eller att en tragedi drabbade den. Självklart är det intressant läsning att följa Marie Fredrikssons resa från den lilla byn ut i världen. Livet som stjärna är inte alltid enkelt och när den fattiga tjejen plötsligt fick flis kunde hon inte bara unna sig själv saker – hon kunde också hjälpa andra. (Känns historien igen..?)

Nåt litterärt mästerverk är väl inte detta, men Helena von Zweigbergk har gjort ett riktigt bra jobb när hon skriver Marie Fredriksson biografi. Hon hittar en ton som passar och boken går snabbt att läsa. Bokens foton är fint bonusmaterial. Att läsa om en stor artists försöka att komma tillbaka på scenen trots sviterna av en svår sjukdom är understundom tungt. Extra tungt blir det när jag vet att turnén 2016 fick ställas in för att Marie Fredriksson inte ser så bra eller sägs kunna gå längre. Men faan vilken tuff brud och kämpe hon är!

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Musik, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.