Tisdagen den 3 januari 2016: Viktiga saker som pannor, chips och pyjamasbrax


 Kära dagbok…

 

Tavla med texten "1. Drink Coffee 2. Do important stuff"

Jag har gjort viktiga saker idag och fikat.

Idag stod på agendan att utföra viktiga saker såsom att umgås med Fästmön, införskaffa en del nyttoprylar samt ge tillbaka lite till nån som har gett med hjärtat. Jag är verkligen ingen shoppare. Jag blir fort trött och får ont i hälsporrefoten, antagligen för att blodsockret är där nere och trycker på. Men det gick bra idag, för jag fick jag tillbringa eftermiddagen med Anna. Och fika, bland annat.

Först åkte vi ut till Rusta och införskaffade saker. Jag köpte en ny stekpanna, nåt som stått på min önskelista länge, samt en ny hårborste (den gamla var äcklisch). Nu förvånas säkert en och annan över att jag köpte en stekpanna, men jag har fått synpunkter på min person (”du är vuxen kvinna och borde kunna laga mat” – vad nu kön har med matlagning att göra..? Det är ju inte precis så att jag lägger det i pannor och kastruller…) så jag tänkte visa att jag är lite lyhörd. Sen vet jag inte hur lång tid det dröjer innan jag ställer Jamie Olivers panna på spisen. Igår stekte jag fyra kalkonetter* i gamla pannan och de blev… inte bra. Idag är kalkonetterna slut, så jungfruresan på min min spishäll får tas en annan dag. I vart fall tycker jag att 299 spänn är ett fyndpris för en Tefalpanna som har Nakne Kockens namn och bild på sig.

Juledjur

En får se många underligheter ute i affärerna. Detta juledjur skådade jag när jag vilade mig i en soffa inne i en affär.

När en är ute en sån här dag får en se en del… underligheter. I en klädaffär noterade jag ett märkligt juledjur medan jag vilade mig i en stenhård skinnsoffa (sånt som uttråkade karlar och Tofflor gör – jag är ju Mannen i familjen [ett internt skämt som det ligger mycket ironi i] ). Jag förstod ärligt talat inte kopplingen mellan affärens sortiment och djuret. Dessutom är julen ju över nu. Hemma hos mig tänker jag ha julen kvar till helgen efter tjugondedag Knut. Om jag inte får nån obetvinglig lust och ork att städa undan den nästa vecka när jag har börjat jobba, förstås… Kanske tänkte affären lite likadant, det vill säga att juledjuren inte städas bort förrän till tjugondedag Knut..? (Och nu kom jag på att jag måste städa lite i morgon här hemma också…)

Annat underligt en får se Utanför [hemmets väggar] är att de missbrukar ens namn. Eller i vart fall lånar det – till sånt som folk sätter sina stjärtar på!!! Tur att jag var på ganska gott humör idag. Annars hade jag stämt ”nån”. Men lite hmpfff… kände jag ändå.

Stoldsyna Ulrika

Jaha. Nu kan folk sätta sina stjärtar på ens namn. Det känns… inte helt bra.

 

Sockerbulle och mumsmums

Gofika med sockerbulle och mumsmums för min del.

Framåt seneftermiddagen drog vi oss tillbaka till ett av stans mysigaste konditorier, Bageri Brantings torg. Klientelet där består av folk i alla åldrar – idag från noll till cirka 100. Vi hittade en mjuk soffa (borde tipsa klädaffären om detta!) vid en brasa. Där sjönk vi ner och moffade i oss kaffe, bullar och kakor. Efter en stund slog sig en trio ner vid ett bord intill. Två av de tre talade med såna röster att jag riskerade permanent hörselskada. Jag vet inte vad det är med folk, i det här fallet barn, ibland. Varför måste de skrika? Vad har hänt med normal samtalston?

Efter dagens två sista ärenden skjutsade jag hem Anna till Fänriken och for hem till New Village. Mammakusinen B hade ringt när vi var på ett apotek, så jag ringde upp henne. Där skulle det strax ätas lutfisk och det fick de gärna göra ifred även om jag kom på massor av saker jag skulle ha berättat (det går fler tåg). Jag packade upp dagens inköp på gästsängen och kände mig otroligt nöjd med allt från trosa och pyjamasbrax till chipspåse (väldigt nyttigt… Jag vet inte vad som har farit i mig – jag köper och äter aldrig chips  i vanliga fall!) och stekpanna.

Efterjulklappar till mig själv: Trosor, pyjamasbyxor, chipspåse, TV-tidning, stekpanna och hårborste

Dagens inköp och efterjulklappar till mig själv.

 


Blå- och vitrutiga pyjamasbyxor på migPyjamasbyxorna blev jag extra glad för. 
Jag har nämligen inte ägt några på 40 år, ungefär. Och temperaturen har sjunkit ner till åtta minusgrader här nu. När jag rullade ut från Fänriken kom det lite snö också. Då blir det hur mysigt som helst att ikläda sig blårutiga pyjamasbrax om kvällarna. Att de dessutom är ett par, tre storlekar mindre än den storlek i benkläder jag tidigare köpte gör inte heller ont, så jag kanske ska låta den där chipspåsen förbli oöppnad i skåpet..?

Nu ska jag i vart fall värma på laxen från igår. Bullar och kakor är gott, men de mättar inte precis.

 

<== Ajm sexi änd Aj nou it!!!

 


*kalkonetter = prinskorvar på kalkonkött

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.