Offline


Ett inlägg om en bok.


 

Anne HoltsAnne Holts bok Offline böcker om lesbiska polisen Hanne Wilhelmsen har jag alltid gillat. När jag såg att författaren sparkat liv i Hanne igen var det ingen tvekan om att jag skulle köpa boken. Idag har jag slagit ihop pärmarna om de cirka 425 sidorna till Offline.

Boken inleds med en duva på villovägar. Därefter får Hanne Wilhelmsen ett oväntat besök av sin gamla partner vid polisen, Billy T. Billy har kommit för att prata om sin son, men under tiden han är hos Hanne exploderar en bomb. Därefter utspelar sig en historia som handlar om islamism, muslimer, rasism, fundamentalism, terrorism med mera. Mitt i allt detta finns Billy T:s son Linus, men på vilken sida? Hanne samarbetar med kufen Henrik om cold cases och det visar sig att dåtid och nutid faktiskt hänger ihop.

Att kalla den här boken en deckare som förlaget gör på omslaget är fel. Visserligen är det en polisroman, men huvudteman är rasism, extremism och främlingsfientlighet. Polisarbetet bedrivs liksom i bakvattnet. Boken är realistisk och jag gissar att det ligger många timmars research bakom den. Men tyvärr… jag tycker inte att den är nån underhållande spänningsroman. Den är både seg och otäck. Dessutom saknar den analys av otäckheterna. Nej, nån deckare är detta inte och jag är besviken.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.