Årets andra semesterdag: Kväll med uppdateringar, pressningar, vikningar och hjärtan


 Kära dagbok…

 

Hjärtan i iPhonen i iOS 10

Två olika typer av hjärtan. Det översta går att rita i meddelanden i iOS 10.

Det blev en lugn kväll, precis som jag ville ha den.  Jag hade jävligt ont i hälen, bara, men försökte hålla mig stilla. Medan jag käkade middag uppdaterade jag min iPhone till iOS 10. Sen satt jag och testade lite saker. En kul grej är till exempel att en kan rita meddelanden. Kanske inte nån nödvändig och smart sak, men kul, som sagt. Jag ritade ett fyrverkeri till äldsta bonusdottern och ett hjärta till Fästmön. Det senare kan du jämföra här med ett emoji-hjärta. En del nya funktioner är det, som sagt. Lite får vi som har kodlås tänka om när vi ska öppna iPhonen, till exempel. Överlag tycker jag annars att mobilen känns kvickare. Utseendet är fräschare också. Några problem har jag ännu inte stött på – ta i trä! Jag ska testa lite fler appar och hittar jag nåt konstigt – eller bra! – lär jag rapportera om det.

Kyckling i röd currysås med ris, en öl och tidningen Buffé.

Fredagskyckling med öl och Buffé.

Jag micrade min mat och käkade vid 19-tiden. Det var väl inte det godaste jag har ätit i mitt liv, men jag blev mätt. Såsen kändes rätt… beige – jag trodde den skulle vara hetare. För att försöka lura smaklökarna att det var godare bläddrade jag igenom tidningen Buffé som kom med posten idag. Det är nästan ingen svensk husmanskost längre i den tidningen och den mat som visas känns alltför underlig för att falla mig på läppen. Fast jag såg ett enkelt kycklingrecept som jag nog ska testa vid tillfälle. En skulle ta kycklingklubbor, marinera dem och tillaga dem tillsammans med äpplen i ugnen under ganska lång tid. Det ska jag nog prova nån gång i höst!

 

Efter maten lekte jag lite med mina nyinköpta, orange pappersserservetter. Även om jag använder tygservetter tycker jag att det är praktiskt att det finns pappersservetter på matbordet – till exempel om en kladdar med pizza (jag äter alltid pizza med händerna) eller räkor.

Orange servetter

Det är bra med servetter på matbordet.

 

 

Pressokaffe

Gott kaffe kan jag göra i alla fall.

Bästefåtöljen blev tillhållet resten av kvällen. Självklart provade jag också min nya pressobryggare. Fy te rackarns så gott kaffet blev! Jag läste min bok på gång och googlade lite på författaren. Carol O’Connell försökte först försörja sig som konstnär, men när inte det gick tog hon jobb som korrekturläsare. Hon debuterade 47 år gammal 1994. Boken jag läser nu kom ut 1999 på svenska. Den fick ett danskt pris 2002 för bästa kriminalroman som utgivits det året på danska. Författaren har skrivit ytterligare några böcker, men har väl inte riktigt slagit igenom. Jag hade aldrig hört talas om henne tidigare.

 

Mintkarameller i min hand

Mintkarameller flyttades från min hand till min hund under kvällen.

Klockan 22 började Grantchester på SvT1 och trots att det inte direkt är mitt favoritprogram tittade jag. Och åt mintkarameller. Om mindre än en timme är den här semesterdagen slut. Nu är jag ledig ytterligare två dar eftersom det är lördag och söndag. Morgondagens planer omfattar umgänge med Anna och stadsbesök.

 

 

 

Har DU nån plan för resten av DIN helg??? Skriv några rader och berätta i en kommentar om du känner för det.

 


Livet är kort. Gör nåt av det!

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Årets andra semesterdag: Kväll med uppdateringar, pressningar, vikningar och hjärtan

 1. imsevimse skriver:

  Jag läste också Buffé idag och kunde konstatera att det var mestadels konstiga rätter. Jag har tappat lusten att laga mat, så jag gör för det mesta nåt enkelt. Grantchester såg jag också på. Jag älskar den engelska landsbygden och kriminalserierna som görs om den, fast den här är väl sådär!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men visst var det konstig mat i Buffé?! 😦 Jag lagar inte heller mat längre, nästan. Idag köpte jag färdig mat på Kvantum. Det var billigt och OK, fast godare har jag ätit, förstås.

   Grantchester är sisådär, tycker jag. Jag gillar brittiska deckare, men de ska helst vara spännande och inte bara komiska. Grantchester är mest komisk. Och så är det lite för mycket kärlek i den också för min smak. 😉

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.