Onsdag kväll den 14 september och torsdagen den 15 september 2016: Onsdagsfest, torsdagstårta och orange


 Kära dagbok…

Tidskriften Antik & Auktion och en bit Mintkrokantchoklad i papper

Onsdagsfesten var ett faktum!

Gårdagskvällen innebar både mys och nödvändigheter. Det är så lustigt, för jag tror alltid att jag summerar dan när jag kommer hem från jobbet – sen händer det saker. Eller i vart fall tycker jag att det händer saker. Jag hade ett långt och väldigt bra samtal med lilla mamma. Nu vet jag hur mycket hon ser fram emot att komma hit till jul, så jag hoppas att inget händer som sabbar planerna. Vidare lovade jag – under förutsättning att min provanställning går över i en tillsvidareanställning om 55 dar* – att hjälpa mamma ekonomiskt. Detta skriver jag här för öppen ridå, men det handlar inte om att jag skryter eller vill genera min mamma. Det handlar om att hon har stöttat mig när jag har haft det svårt och nu vill jag göra samma för henne. Hur det går till däremot är det bara vi som vet.

Swiffer

Dammsög jag verkligen i lördags?

När krukväxterna var vattnade igår kväll slog jag ner röven i bästefåtöljen och tog bort plasten på senaste numret av min favoritpost – Antiktidningen. En chokladbit hittade jag också. Sen var onsdagsfesten ett faktum. Det finns inget mysigare i min värld än att läsa den här tidskriften och mumsa på choklad!

Men den som känner mig vet att jag förutom antikviteter och choklad också gillar att städa och är lite städmanisk. Häromkvällen var jag hos Fästmön som inte bara hade köpt mig en kinesisk träask utan också ordnat ett paket Swifferdukar åt mig. Swifferborsten, som egentligen är ett skaft där borsthuvudet är platt och på vilket man fäster en speciell sorts duk, är bland de bästa städuppfinningarna jag vet. Den är perfekt att få upp fint damm på plana golv som parkett och laminatgolv med, men swifferduken funkar också bra som dammtrasa – särskilt för skärmar på dator eller TV. Nu var det flera år sen mina dukar tog slut, så jag blev överlycklig när Anna hittade i sin affär på nätet. Därför blev jag tvungen att städa lite innan jag gick och la mig. Med tanke på hur duken såg ut efteråt är jag osäker på om jag verkligen dammsög i lördags…

Sen skulle jag sova och då kan du förstås gissa vad som hände? Ja, jag somnade – och ja, jag vaknade nästan tio i fyra. Tröttsamt!

Röda digitala siffror som visar klockslaget 3.47.

Jag vaknade 13 minuter i fyra.

 

Tårta med bär och choklad

Avdelningsmötestårta eller avslutatmångårigtprojekttårta.

Det var tur att den här arbetsdagen började med tårta. Det är bulle här på jobbet varje fredag, men den hoppar jag i morgon eftersom jag har semester. Idag gick det ju inte an att ta ledigt när jag visste att det vankades tårta. Det var avdelningsmötet som bjöd på detta smarriga och skälen till tårtan var flera, till exempel att avslutat, mångårigt projekt. På en av mina tidigare arbetsplatser, vid ett av stans andra universitet, var det spikningstårta (när nån spikade upp sin avhandling) minst en gång i veckan. Det var då jag blev tjock. Nu är jag fortfarande tjock, fast idag väljer jag att se det som enbart pondus. Dessutom var det faktiskt första gången jag bjöds på tårta på mitt nuvarande jobb, så jag kan inte skylla vikten på det här jobbet.

sladdhärva

Rörigt med vissa saker…

Min roll på mötet var att föra minnesanteckningar. Efter mötet publicerade jag dem samt la ut PDF:er på det material som gåtts igenom. Det finns alltså en fördel med PowerPoint-presentationer och det är att de kan användas som anteckningar i efterhand. Då kan en koncentrera sig på det som sägs, frågas och svaras under tiden det pågår, i stället. Jag dog därför inte PowerPoint-döden i morse.

Före och efter lunch hann jag svara på några mejl också och kolla upp ett par saker från kursen i måndags och tisdags. Jag tror jag vet hur jag ska göra för att ändra inställningarna så att jag kan publicera engelska sidor på webben när översättningarna kommer nästa vecka. Jag tog med min bok på gång som lunchsällskap, men fick sen mänskligt sällskap. Det kändes bra idag, kanske för att vi bland annat pratade böcker..?

På eftermiddagen var det möten igen. Det är lite rörigt med vissa saker och framförhållningen är inte den bästa, men… Nu får de klara sig utan mig på jobbet i morgon. Jag gick åkte nämligen hem för att vara ledig i tre hela dar. Jag skuttade fram, ungefär som på bilden nedan när jag är nånstans mellan två och tre år ung, slänger med väskan från farmor och farfar, på väg mot pappa, som tog bilden på en gata i Metropolen Byhålan.

Jag, två snart tre år, skuttar gatan fram med en handväska i handen

På den tiden jag använde handväska och skuttade.


Och på hemvägen som vuxen
funderade jag på liberalerna som numera inte har nåt enda vettigt att komma med när de har petat Birgitta Ohlsson från partiledningen. Nej, jag röstade inte på partiet vid senaste valet. Nu lär jag definitivt inte göra det nästa gång!

För övrigt tänker jag i denna stund öppna paket. Notera att såväl paket som sax är… orange!

Orange paket från Bokus och orange sax

Orange var det här!


*Den 6 oktober ska jag ha ett avstämningsmöte med min chef…


Livet är kort. Låt livet vara fest också.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.