En tragisk komedi?


Ett inlägg om en notis.


 

Kissade i soffaSverige, juli, semestrar, nyhetstorka. Men även om notisen här intill bevisar det senare blir jag trots allt lite nyfiken. Vad finns det för historia bakom den händelse, som genererade i ytterligare en händelse och så vidare? Lokalblaskan, där jag hittade notisen, är ju känd för att inte ägna sig åt journalistiskt grävande på djupet. Här hade det funnits ett gyllene tillfälle, så jag tänkte ”hjälpa till lite” och i alla fall spåna vidare.

Varför kissar en man i en soffa på en fest? Är han för berusad för att hitta en toalett? Är han förbannad och vill kränka soffägaren? Pinkar han revir? Sitter han eller står? En man… En vuxen, inte barn. Rätt skrämmande då, tycker jag när jag har skrattat färdigt åt notisen. Vuxna människor borde veta bättre! Sorgligt kan det också vara.

Det straffar sig emellertid att kissa i en möbel. In från vänster eller höger kommer nån med en stekpanna och misshandlar kissaren. Misshandel! Det är ju allvarliga saker på riktigt! Vem är det som slår? Hur skadad blir kissaren? Hade han dött kunde storyn ha platsat i Morden i Midsomer där alla dör på konstiga sätt. Men om han hade dött hade det säkert framkommit i notisen.

Misshandeln leder till ett polisingripandeomhändertagande av sköldpadda. Finns det en lag för detta, tro? Men… hur kommer sköldpaddan in i bilden? Eller varifrån kommer den? Bodde den i soffan eller i stekpannan, rentav? Det fanns väl aldrig planer på sköldpaddssoppa???

Eller kanske är notisen reklam för nånting som jag inte förstår. Lokalblaskan använder för övrigt gärna sina journalisters familjemedlemmar i sina annonser. Är kissaren kanske redaktörsson eller svåger till nån säljare? Undrar om hon i skärmdumpen nedan fick bra betalt för att vara statist i annonsen för en av stans bilfirmor, hon är i vart fall fru till en av lokalblaskans reportrar.

2 Monica Spross

Monica… Är inte hon gift med… Åke? En skärmdump av en annons som dessutom innehåller ett irriterande korrekturfel.


Frågor, frågor, frågor,
som nog aldrig får några svar. Jag satte mitt skratt i halsen efter ett tag när jag spånade vidare. Det blev ju en… tragisk komedi (påminner om en gammal blogg…) Men vad tror DU har orsakat händelseförloppet – från kiss till sköldpadda??? Skriv gärna några rader i en kommentar och berätta!

 

 


Livet är kort. Ibland undrar en.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Diskutabelt, Media, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.