The Man in Black & Other Stories


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

Ett inlägg om en samling spänningsnoveller.



Elly Griffiths bok The man in black and other storiesMin brittiska favoritförfattare Elly Griffiths har nyligen avslutat sin serie om rättsarkeologen Ruth Galloway. Det är trist. Men lite gladare blev jag när författaren gav ut en samling spänningsnoveller i vilka bland andra Ruth Galloway dyker upp. I början av juni 2024 köpte jag The Man in Black & Other StoriesThe English Bookshop. Boken var så ny då att jag kunde känna doften av tryckvärtan. Nu har jag slagit igen pärmarna i denna storpocket och ska försöka sammanfatta vad jag tyckte om innehållet.

I den här boken dyker inte bara Ruth Galloway upp utan även flera andra av författarens karaktärer, såsom Harry Nelson, Max Mephisto, Harbinder Kaur med flera. Flera av novellerna är inte publicerade tidigare. Här finns dessutom en fortsättning på historien om Ruth och Nelson… Novellerna består av spökhistorier och mysiga minimysterier, kärlek och spänning. Här finns till och med en läskig novell berättad av Ruths katt Flint.

Tänk att jag kanske är en novellmänniska trots allt! Eller också beror det på att Elly Griffiths är en sån vass författare. Hur som helst är det roligt att återse karaktärer men också träffa på nya i dessa korta berättelser. Vissa noveller närmar sig skräck och påminner om såväl Alfred Hitchcock som Roald Dahl. Givetvis har dock Elly Griffiths sin egen touch dock. Det är faktiskt inte en enda av novellerna jag inte gillar – och kom då ihåg att jag är kräsen. Samtliga är spännande och har mycket bra knorrar på slutet. Alla noveller är väldigt bra, men mest gillar jag förstås dem där Ruth är med, allra helst den som berättas av Flint.

Att omslagsbilden för mina tankar till Gamla Uppsala ger givetvis pluspoäng. Jag vet ju att författaren har varit där.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.