Midsommardagen 2024: Lördagsgodis, litterärt godis och Brona


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Vi hade fan tur med vädret. Igår. Midsommardagen bjöd på sämre väder i form av lägre temperatur och regn. Igår på midsommarafton kunde vi sitta ute hela dan och en stund in på kvällen. Eller till dess att myggorna blev för jäkliga och barnen ville se Scooby Doo på Netflix.

Jag sköter min medicinering som vanligt. Efter intaget av morgonmedicinen är det skönt att lägga sig en stund. Även idag slumrade jag till, men vaknade av en mindre trevlig dröm som jag inte tänker återge här. Inblandade i drömmen var ett par skitfula shorts, en tidigare chef och Anna.

Tanken var att ta en promenad till hamnen och Brona, men precis när jag hade klätt mig kom regnet. Det blev hemmauniform igen, för varken regnkläder eller paraply följde med hit. Finske Pinnen var iväg på egna äventyr, så vännen FEM och jag tog en läsardag. Det slog mig för övrigt redan i morse att omslaget på The Man in Black, boken jag läser just nu, skulle kunna föreställa Gamla Uppsala. Kolla själv, får du se, kära dagbok!

En liten utflykt blev det trots allt, men vi tog bilen. Vännen FEM är den enda som får köra min bil förutom jag själv och hon körde oss till ICA Maxi där vi köpte mat och lördagsgodis. (Jag köpte så mycket godis att min påse gick sönder.) Skälet till att FEM körde var inte att jag överdoserade alkoholen igår utan för att jag inte hade linserna på mig, bara gamla brillorna. Sen tyckte jag att jag ser så pass bra i dem nu att jag körde bilen på returen. Då stannade vi till i hamnen så att jag fick ta en bild på Brona. Skitkallt var det. Tänk att hon står där än! Och tänk att jag inte har gått över henne ännu. Det står på min bucket list, så det måste nog göras nu i sommar.

Motalabron midsommardagen 2024

Brona står kvar.


Jag ska ju ner hit en gång till i nästa månad.
Då tänkte jag också besöka Rundradiomuseet, där har jag aldrig varit. Och helst skulle jag vilja klättra i radiomasterna också, men det tillåter inte hjärtat, har jag förstått. Nåja, även det står på min bucket list.

Vi köpte caesarkyckling med pasta och åt till middag, en rejäl godispåse och ja. Jag fyndade två pocketböcker (59 spänn styck!), varav en stod på inköpslistan. Det känns extra roligt att köpa böcker med lokal anknytning. Det blev Blåklockor som klingar på natten och Om en syster. Den förra utspelar sig vid Göta kanal i ett påhittat område utanför Linköpng och är skriven av Linda Rakka som bor vid Bergs slussar (utanför Linköping). Den andra boken är skriven av Marcus Jarl, uppvuxen i Stöllestan*. Gissa vad jag ska göra på semestern?!

 

Kanalen midsommardagen 2024

Promenad längs kanalen i regn. Men ingen katt i sikte.

Framåt kvällen tog vi en promenad i regnet längs med kanalen. Lukas Katt har nämligen inte kommit hem och nu börjar det bli en alltför lång frånvaro. Det enda vi kan tänka oss är att han har smitit in nånstans och blivit instängd. De flesta grannar runt omkring har emellertid kommit tillbaka efter midsommarfirandet, vilket katten också borde ha gjort om han varit instängd hos nån av dem. Hoppas lille kissen, 15 år, är OK.

Midsommardagskvällen blev annars lugn. Det var litteratur och godispåse som gällde. Det senare lär jag få sota för i morrn (magen). Och i morrn ska jag åka hem. Borta bra, men hemma är bäst..? Fast lite svårt är det när hemma är både här och där. Snart är det emellertid semester för min del. Min första vecka kommer vännen FEM och Finske Pinnen och hälsar på i några dar. Min tredje vecka åker jag neråt landet igen. En del ska fira juliafton den 24 juli. Själv ska jag gå till pappas grav med blommor den dan, för då är det 18 år sen han gick bort.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Vännen FEM är intresserad av och ganska bra på heminredning. Men detta med bestick i fönstret begriper jag inte riktigt…

Gaffel i fönstret

Begriper inte riktigt denna inredning.

∼ ♦ ∼

*Stöllestan = en Vadstenabos eget namn på Vadstena


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.