Torsdag kväll den 20 juni och midsommarafton 2024: Midsommar med Skagenmålarna i Motala, ungefär


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Bilresan neråt landet gick bra, men blev lång. Dels var jag inte ensam på vägarna, dels var det väldigt många och långa vägarbeten. Jag hade ingen brådska och behövde inte stressa. Stannade en gång för toabesök och kaffe och macka.

Vädret var underbart. Jag stannade på bästa blomsteraffären i stan och köpte en bukett rosa rosor och en bukett röda. Sen åkte jag upp till mormor och morfar och mamma och pappa. De har gjort så fint på griftegården i Motala, där är sån ro. Jag stannade en bra stund vid graven och ”pratade” med mina nära och kära. Min familj. De döda, men fortfarande, i mitt minne levande.

Rosor hos mormor o morfar o mamma o pappa

Rosor till mina nära och kära.


Därefter åkte jag till Workshop Road
och fick gott kaffe, mumsigt till kaffet och en fin pratstund med Finske Pinnen. När vännen FEM kom hem från jobbet tog även hon en fika innan vi åkte och kompletteringshandlade till midsommar samt köpte nåt ätbart till torsdagskvällen. För min del blev det ädelostpaj och för allas del blev det kex och fyra sorters ostar. Jag hade med mig en flaska rött. Vi utbytte också presenter (jag överlämnade ett doftljus, vännen FEM en bok). Såna är vi.

Det blev fotboll på TV för somliga, dator för andra. Nån förberedde nåt ätbart till midsommarafton och nån hittade den försvunna katten. Som den personen hade längtat efter kattgos! Nu brukar det emellertid ta några dar innan Lukas Katt låter sig gosas med.

Avslutningsvis kunde vi på torsdagskvällen konstatera att vi är ena riktiga stilikoner – rutigt, prickigt och randigt…

Rutigt prickigt och randigt

Stilikonerna har samlats.

∼ ♦ ∼

Midsommarafton blev som du förstår, kära dagbok, väldigt annorlunda i år. Men jag inledde med läsning och kaffe på sängen innan jag duschade och drog på mig glada strumpor med dalahästar på, redo att fira midsommar.


Under de senaste 16 åren har jag firat med Anna
, de allra senaste åren i Slottet med Annas snälla mamma. De är inte längre min familj. Jag saknade det på sätt och vis. Men idag kände jag mig varmt välkommen i vännen FEM:s och Finske Pinnens familj som består av tre barn, varav två med respektive, tre barnbarn och två bonusbarnbarn. Att få låna en familj för en storhelg är riktigt finfint. Vuxna barn som jag knappt sett som barn hade nu egna barn och bonusbarn. Busiga barn, glada barn, en tonåring, småflickor, en bebis som ska döpas nästa helg. Jag trodde att det skulle bli… jobbigt, tröttsamt och ledsamt. Det blev bara bra. En familj som gnabbas på olika sätt, men där sammanhållningen är stark liksom även omtänksamheten om den som är ensam. Och min familj var på sätt och vis med i det att vi åt på min farmors och farfars porslin.

Jag försökte fånga alla på en bild vid midsommarbordet. Det gick förstås inte. På bilden saknas en son, två barnbarn och ett bonusbarnbarn. Men ändå… Det blev som en middag med Skagenmålarna.

Skagenmålarna i Motala minus en son ett bonusbarnbarn o två barnbarn

Skagenmålarna i Motala minus en son, ett bonusbarnbarn och två barnbarn som antagligen hämtade mat.


Och faktiskt…
jag fick en tavla! V
har igen broderat i små, små korsstygn en uggla i blått och silvertråd. Nu ska jag bara klura ut vilken vägg den ska få bo på hemma på Saint Ollie.

Broderad uggletavla av V

Jag fick en tavla.


Vi åt och drack, det lektes och jag vilade en hel timme.
Hjärtfrekvensen låg tyvärr över 100 idag, men jag hade druckit två öl och två och en halv snaps. Jag får försöka överleva detta. Sill, sallad, ägghalvor, kyckling och så jordgubbar och glass, förstås. Finske Pinnens picklade rödlök, däremot, förblev orörd i kylskåpet. Hur kunde vi glömma ställa fram den???

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Jag är ingen barnmänniska men dagens minsting, drygt ett halvår ung, ännu odöpt (döps nästa helg, dopgåva lämnad), är ett riktigt charmtroll. Givetvis smälte jag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.