Tisdagen den 4 juni 2024: Spännande samtal och goda


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Måndagskvällen blev mulen, men het och jag plockade mest med en massa smått, inget värt att nämna. Men bokbyte blev det. Jag gick vidare från den tjuvlyssnande K-G till en bok om bröllop, med ett visst HBTQ-tema. Det är en ny amerikansk författarbekantskap och jag kan säga att boken, som jag läser på engelska, är ganska lättsam.

Böckerna Tjuvlyssnaren och So happy for you

Bokbyte från en tjuvlyssnare till en bok om bröllop och med ett HBTQ-tema.

∼ ♦ ∼

Natten var hyfsad. Ett par gånger fick jag gå upp, men jag hade ingen kramp. Tisdagsmorgonen var solig, men blåsig. Jag tog ingen tröja när jag gick till jobbet och vinden nöp lite i skinnet på armarna. Nya Filmstaden passerade jag. Vad jag förstår invigs biografen i sommar. Biografmaskinisten har bråda dagar just nu, men vi ska försöka träffas innan semestern. En av Filmstadens biografer, Royal, stängde nyligen. Kvar är bion på Västra Ågatan, dess skylt skymtar till höger om ån på den andra bilden. (Som vanligt gäller att man kan klicka på bilderna för att de ska bli större.)


På jobbet hade Stora A och jag ett spännande samtal
när jag anlände. Livet kan innebära stora förändringar i positiv bemärkelse, i alla fall ibland. Jag hann inte göra så mycket innan det var dags för mig att dra vidare till vårdcentralen. Där hade jag ett lika gott samtal som alltid – jag blir lyssnad på och jag möter professionell förståelse. Två nya tider är inbokade, en på min semester, en mot slutet av augusti. Mina steg var lätta när jag gick tillbaka till jobbet. Jag noterade också att det blommar nästan överallt…


Jag försökte jobba och skriva
för vi hade tyst tid på förmiddagen, men det känns som om jag blir Arga Tanten eftersom jag tycker att tystnaden inte efterföljs i alla lägen. Man kan inte hjälpa att man får telefonsamtal, men man kan tala dämpat medan man går iväg. Och man behöver inte kommentera alla ljud heller. För egen del fick jag samtal från plåtverkstan. Nu har jag fått en tid i augusti när jag ska lämna bilen för skadorna. En vecka ska de ha bilen och det klarar jag mig väl utan. Självrisken jag åker på är 9 000 pix. Jag behövde lunch på det. Den intog jag i sällskap av den gayiga boken (som just blivit lite gayig). De andra gick iväg på lunch och ingen frågade mig. Det reagerade jag på efteråt, när jag upptäckte det. Ja jag blev sårad. Visserligen hade jag köpt mackor, ägg och yoghurt men det gick ju att äta utomhus.

Jobblunch med boken So happy for you

Jobblunch med boken So happy for you.


Lustigt det där,
jag skulle aldrig göra så mot nån annan. Däremot kan jag ibland gå iväg enskilt med nån på lunch, men då är jag väldigt tydligt med det i förväg, att det kanske är av nåt särskilt skäl. Andra gången jag blir ”bortglömd” i vår. Förra gången var på min födelsedag. Då var det viktigare att uppmärksamma en nyanställd (visstidsanställd) som fyllde år samma dag, kändes det som. Skitsaker, kan tyckas, men när en är ganska ensam och inte har nån familj kan sånt här kännas dubbelt upp. Och som sagt, jag skulle aldrig göra så mot nån annan.

Under eftermiddagen jobbade jag på under tystnad, dämpad. Önskar att jag var teflonbelagd eller hårdhudad. Men så småningom kom jag ur det hela och tog en trevlig fika (varm choklad – det är så jävla kallt i huset där jag jobbar) med Stora A.

∼ ♦ ∼

Strax efter klockan 16 lämnade jag jobbet. Det var jättevarmt utomhus. Jag saknade inte tröjan. På hemvägen hoppade jag in till Alexandra Mýrtos och köpte med mig en härlig grekisk sallad med bröd och fetaoströra hem. En burk tapenade fick jag också i påsen. Mums och tack! Detta innebar att jag bara kunde skriva och sen vila när jag kom hem och bara duka fram middagen och medicinen. Nån disk blir det knappast heller att tala om.  Men jag fick kyla maten en bra stund för jag blev stående i solen vid järnvägsbommarna medan fyra tåg passerade. Som tur var hade jag trevligt pratsällskap eftersom jag träffade A och C.

∼ ♦ ∼

Jag har fått aviseringar att två av tre nätshoppade paket är på väg att ”landa” inom en snar framtid. Det ena är ett bokpaket som jag beställde i maj, det andra en lite grej som jag köpte för ett presentkort jag vann.

I kväll händer inte mycket. Jag ska planera en del av det jag vill göra under mina fyra lediga dar den här veckan. I morrn kväll har jag tänkt tvätta när jag kommer hem från jobbet. Jag behöver köpa ett par saker till köket (förvaring) och blomjord. Det kan bli en utflykt på självaste nationaldagen. Blomjorden ska sen användas för att plantera växter, förstås. Utöver det ska jag riva fram tavelkartongerna och gå igenom dem en gång till.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Anna kom vad som var annorlunda med mig. Övriga tjatar om jävla läppstift. SLUTA! Jag sminkar mig aldrig.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 4 juni 2024: Spännande samtal och goda

  1. Men vad trist med bilen, men det är ändå bättre med plåtskador som går att laga.

    Jag skulle också behöva jobba med blomjord, men det får vänta en vecka, har varit kryckberoende pga fotblessyrer senaste tiden..

    Alltid trevligt med lite paket på ingång 🙂

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Ja jädra otur, men samtidigt att det bara är en parkeringsskada och inga människor inblandade.

      Fotblessyrer??? Kryckor??? Oj då, krya på dig!!!

      Jo paket är kul, men de är väääldigt sena…

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.