Ur askan


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

Ett inlägg om första delen i Ulvö-serien tillika en ny författarbekantskap för mig.



Lina Areklews bok Ur askanEn hel hög med mest pocketböcker hade vännen FEM
med sig när hon kom för att hjälpa mig packa upp efter flytten. V hade bidragit också, bland annat med broderade bokmärken. Plötsligt hade jag massor att läsa plus en massa fina och ovanliga bokmärken. Böckerna ställde jag på ett hyllplan med andra olästa böcker, i bokstavsordning. Jag började med en författare på A. Lina Areklew var en ny författarbekantskap och boken Ur askan första delen i en serie som jag inte har läst. Toppen ju! Tack till båda.

Boken knyter an till Estoniakatastrofen 1994 på så vis att en av huvudpersonerna, Fredrik Fröding, förlorade hela sin familj då. Den andra huvudpersonen är Sofia Hjortén som återvänt till Örnsköldsvik och polisjobb där efter en tid i Stockholm. Fredrik och Sofia hade en kort fling för 15 år sen. Nu möts de på Ulvön på Höga kusten och tar en natt tillsammans. Men medan hon utreder att brutalt mord blir han misstänkt för det. För Fredrik mår inte så bra och vad hände egentligen när han kom till Ulvön? På grund av kombon droger och alkohol minns han faktiskt inte.

Tänk att jag blev ritkigt positivt överraskad. Det här är en bra kriminalroman, visserligen med sedvanliga teman och grepp, men ändå. Dåtid varvas med nutid och skälet är att det härjar en seriemördare som mördar på grund av gamla oförrätter såsom mobbning och sexuella övergrepp. Barn kan, som bekant, vara ganska grymma. Poliser med alkohol- och/eller drogproblem känns ganska uttjatat, men i det här fallet handlar det om en före detta polis som förlorat sin familj i Estoniakatastrofen. Det gör en viss skillnad. Vidare finns inslängt ett par HBTQ-teman. Även detta är gjort på bra sätt.

Första boken var spännande och slutade med en cliffhanger, också det ett knep som får mig på kroken. Jag ska definitivt leta upp de andra delarna i serien.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Ulvö-serien:

  1. Ur askan (läs inlägget ovan!)
  2. I mörkret
  3. Av skam
  4. Utan dig

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.