Lördag sent den 11 maj och söndagen den 12 maj 2024: Kex, chianti, kraftiga ostar och konstigheter


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Jo jag erkänner. Jag kollade lite på melloeländet igår. Eller sanningen är att jag hade TV:n på (SvT Play körde direktsändning), lyssnade med max ett halvt öra och gjorde annat. Bland annat läste jag, messade med en kompis och mumsade kex och kraftiga ostar med chianti till. Och jag stannade inte kvar till slutet. När jag gick och la mig hade jag ingen aning om vem som skulle vinna.

Ostassiett och chianti

Kex, chianti och kraftiga ostar.

∼ ♦ ∼

Sedlighetsbyrån mellan benen o kaffe på sängen

Sedlighetsbyrån mellan benen.

Som alltid när jag är ledig vaknade jag tidigt. Men det gör inget. Det är skönt att bara ta det lugnt och inte stressa iväg. Läsa och dricka kaffe på sängen, till exempel. Fast det var väl kanske inte så passande att ha Sedlighetsbyrån mellan benen… Ehum… ja… Jag läste faktiskt ganska mycket och har inte många sidor kvar.

Dagarna har varit fulla av aktiviteter. Men jag har mått bättre, känt mig mindre stressad. OK, vissa dar har jag varit… fokuserad på att packa upp med mera, så jag har inte varit så social. Hade jag socialpratat med alla som ville det skulle jag inte ha kommit så här långt i mitt nya hem. Det skulle inte ha känts rätt att ta hjälp från goda vänner och sen sitta och snacka i mobilen med andra kompisar.

Jag mår som sagt hyfsat – förutom förkylningen som tycks hänga kvar. (Eller är det allergi???) Varje morgon sen jag flyttade hit har jag kollat hjärtfrekvensen. Den har legat över 100 en enda gång. Alla de andra morgnarna har den legat på normala nivåer.

∼ ♦ ∼

Den här söndagen var den sista dan jag var ledig i samband med flytten. Idag var det bestämt att vännen Mimmi skulle komma över för att hjälpa mig sätta upp en stringhylla och hänga konst. Jag laddade med sedvanlig frukost med sedvanligt sällskap (Hopptimisten och en bok) – och kände mig som Televinken.

 

Mimmi i hallen

Mimmi i hallen.

Mimmi skulle dyka upp mitt på dan och det gjorde hon. Hon medförde en väska som såg ut som om den hade kunnat innehålla vapen. Den innehöll borrmaskin, spik- och skruvlåda och tofflor.

Första projektet gick åt helvete. Det gick inte att borra hål i köksväggen varken med Mimmis borr eller min. Stringhyllan lär jag väl aldrig få se upphängd… Nåja, jag kanske ska be om manshjälp nånstans.

I hallen gick det bättre. Vi hjälptes åt att mäta och räkna, kolla och justera och Mimmi spikade. Upp kom mammas spegel, några miniatyrer, finländska blomtavlorna, Maren Brems-konstaffischen och farmors lingontavla. Hepp!

Efter en kort lunchrast där Mimmi fick kaffe och knäckemackor var det dags för vardagsrummet. Där hängde vi två oljor på drinkvagns- och TV-sidan och tre oljor vid ekbyffén. Mimmi hängde upp affischen med Eiffeltornet innan hon gav upp. Då hade jag kört stenhårt med henne och hon hade bra ont i sin fot.

Jag satte också upp en del konst och affischer. Dagmar Stapelbergs höstliga träd spikade jag upp ovanför vinskåpet i vardagsrummet. I arbetsrummet satte jag upp mina Stina Wollter – en akvarell som jag fick av Anna och en affisch som jag fick av Stinas mamma Annie för många år sen. Slutligen blev det Motala för hela slanten inne på gästtoaletten.


Kvar att hänga nu är några svartvita affischer
i vardagsrummet samt oljor i sovrummet och gästrummet. Men i sovrummet är det inte färdigmöblerat och i gästrummet finns en enorm hög med flyttkartonger som jag hoppas att flyttfirman hämtar snart. Då kommer jag åt att hänga.

∼ ♦ ∼

Dagens middag blev kex och ost och ett glas chianti. Jag orkade inte steka kycklingkorv igen eller ens värma soppa.

Söndagsmiddag med Hopptimisten ostar kex chianti

Söndagsmiddag.

∼ ♦ ∼

I morrn ska jag åter till jobbet. Min jobbryggsäck är packad och rena kläder är framhängda. Ärligt talat har jag ingen lust att lämna mitt nya, fina hem, men det ska jag förstås. Och redan på tisdag ska jag jobba hemifrån, för då kommer hantverkare igen och kopplar in min tvättmaskin. Den här gången hoppas jag att installationen lyckas.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.