Fredagen den 10 maj 2024: En vecka på Saint Ollie


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Kapitel 18 och kaffe på sängen

Inte så mycket läst i morse.

Som så ofta vaknade jag tidigt även i morse. Det är OK när en inte behöver hasta iväg. Då kan jag ligga och läsa och dricka kaffe i bästa fall en stund. Men den här fredagsmorgonen funderade jag på min repade bil och hur jag ska göra om jag inte får nån annan plats i garaget. Därför ansökte jag om – och fick digitalt och snabbt – ett tillstånd för boendeparkering. Det har jag inte haft tidigare, men det kan nog vara rätt smart. Själva tillståndet kostar inget. I stället får jag parkera i området till rabatterat pris och jag behöver bara betala parkeringsavgift måndag till fredag. Just som jag fixat det fick jag mejl om att det var dags att betala årsavgiften för att jag står i kommunens bostadskö. Bara att betala och se glad ut. Så nja… Det blev inte jättemycket läst i morse. Men tänk… jag har bott en vecka på Saint Ollie nu. En vecka! Tiden har skenat. Jag är i ett annat liv nu – eller i vart fall i ett annat skede av livet.

Kölapp 85 i väntrummet

I väntan på stick.

Jag hade bestämt mig för att åka till min husläkarmottagnings lab och lämna prover inför läkarbesöket på hjärtmottagningen nästa vecka. Men när jag skulle till att äta frukostfilen ringde elektrikern som skulle fixa elen till tvättmaskinen och undrade om han kunde komma. Självklart fick han det och han dök upp inom en halvtimme. Jag bad honom också kika på köksfläkten. Det visade sig dock inte vara nåt annat fel på den mer än att den är gammal och ganska… dålig.

Sen åkte jag iväg till mottagningen och blev stucken. Det gjorde inte ont, men det blev ett fult blåmärke nästan genast i armvecket.

Hemkommen skulle jag gå ett varv med dammsugaren, hade jag tänkt. Men så ville jag ju boka en ny tid via Elgiganten för installation av tvättmaskinen. Det var helt jävla omöjligt att ringa och göra det. Alltså fick jag gå bort till bilen igen (står i mitt gamla garage) och åka till affären. Där var det väntetider och dryg också. En halvtimme senare var installationen i alla fall bokad och jag 800 spänn fattigare. Ja självklart fick jag betala en ny avgift för installation. På tisdag kommer nån mellan klockan 8 och 17. Hoppas att det är OK att jag jobbar hemifrån på distans då. Det skulle passa ganska bra, för jag har ett längre Zoommöte på eftermiddagen.

Dammsög gjorde jag därpå. Det gick lätt och snabbt för det var inte så mycket katthår och ingen kattsand här. Fast det är väl det enda jag inte saknar när det gäller Tisslingarna… Inte tänka på det nu! Jag åt ett par mackor och värmde på kaffe medan jag läste en stund samt kollade spik-, krok- och skruvbeståndet.

Kaffe mackor skruv o spiklådan Hopptimisten och boken Sedlighetsbyrån

Mackor och kaffe medan jag kollar spik-, krok- och skruvbeståndet. Notera att jag har spetspaprika på mackorna.


På söndag kommer nämligen vännen Mimmi hit
och vi ska hänga tavlor och förhoppningsvis få upp en stringhylla och en spegel. Då är det bra att vara två och jag är så tacksam att hon kan och vill hjälpa mig. Vi ringdes på hennes lunch och avhandlade en del praktiskt. Emmavännen har jag också haft kontakt med. Vi ses nån kväll nästa vecka, troligen onsdag, här för hon har lovat att installera klart min TV.

Ekbyffén o tavlor som ska hängas

En del av tavlorna som ska hängas.

∼ ♦ ∼

Tre fönsterkuvert

Roligare post önskas.

För en vecka sen flyttade jag hit och samma dag fick jag min första post i boxen – en bok för recension. Idag var det dags för post igen. Den här fredagen var posten emellertid inte lika rolig – tre fönsterkuvert. Nåja, ett av kuverten innehöll information, ett annat en faktura jag betalade och det tredje en faktura som jag slängde. 

Vädret har svängt. Det har blivit soligt och lite varmare. På eftermiddagen beslöt jag mig för att ta en promenad till Kvarnen för att handla lite. På Korgtassen träffade jag trevliga A från min avdelning och vi babblade en lång stund. Så handlade jag, både smått och gott och lyxigt. Jag köpte sånt som jag vill ha, inom områdena ätbart och annat. Vågen visade nämligen att de tre kilona jag gått ner sen sist har jag inte gått upp ens ett gram av. Då får en unna sig. Vidare köpte jag mig en liten krukväxt, ett ljus som doftar karl och kakor och vin. Kakorna, Ballerina, är vännen FEM:s fel, för såna köpte hon tidigare i veckan och jag har smockat i mig. En nyttogrej till hushållet fick följa med hem. Vi ska inte överdriva präktigheten.

∼ ♦ ∼

I kväll har jag rensat bland en del papper, nåt jag skulle ha gjort för länge sen men inte känt att jag har haft vare sig tid eller ro för. Nu är det ett steg på vägen framåt. Nästa tror jag ska bli att gå igenom fotografier och fotoalbum.

Jag åt skaldjurspaté och romsås med ett glas riesling till förrätt vid 18-tiden och kycklingkorv och makaroner vid 20.30. Försöker komma överens med spisen. Det går sisådär. Och ont i magen fick jag av huvudrätten också. Matlagning är inte min starkaste gren. Det blir en mugg sent kvällskaffe nu. Det är säkert jättebra för magen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 10 maj 2024: En vecka på Saint Ollie

  1. Känns som du bockar av saker i rask takt, även om du stött på problem på vägen, el, parkering/bil osv, men jag tycker ändå du/ni har jobbat på bra ! Ha en bra helg !!

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Det gäller att inte stressa upp sig för sånt en ändå inte kan påverka eller göra nåt åt. Däremot kan en göra saker med det som en kan förändra. Jag håller på att lära om lite.

      Hoppas du har en fin helg!

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.