Tisdagen den 9 april 2024: Distans och konferens


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Tisdagsfrukost med tänt ljus o boken The London bookshop affair

Tisdagsfrukost med spännande twist i boken.

Tisdagen innebar konferensdag med avdelningen. Men jag har nära till Clarion Hotel Gillet där konferensen skulle äga rum, så jag kunde jobba på distans från Main Street en stund innan. Och äta frukost i vanlig tid. Som vanligt passade jag på att läsa. Boken fick en spännande twist den här morgonen: ett okänt syskon upptäcktes. Lite så som jag önskar att det skulle göra för mig. Jag trodde ett tag att Lars var min halvbror. Jag hade fel. Några syskon har jag inte, varken hela eller halva.

Lilla Citrus mår bättre i magen, tror jag (ta i trä!), men hon sover mycket. Det gör Lucifer också. Men Citrus var besviken idag när jag så småningom tog på mig ytterkläderna och gick iväg. Nåja, Anna skulle sluta tidigt och hade bara ett kort ärende efter jobbet. Katterna måste också vänja sig vid att mammisen inte längre finns i deras liv. Det gör de säkert. Det är värre för mammisen att vara utan sina Tisslingar

∼ ♦ ∼

Det blev en intensiv dag med avdelningskonferens och audit. Diskussionerna var bra och givande, men det var tur att en kunde fylla på med så mycket gott hela tiden. Clarion Hotel Gillet kan verkligen det här med godsaker och god mat. Lunchen var helvegetarisk. Att gula ärtbiffar kunde smaka så gott hade jag ingen aning om.

Efter dagens slut gick några av oss till Plock för en kort after work. Vissa drack rosa bubbel, andra rosa öl. Ölen var för övrigt glutenfri och inte så stark.

Och under dan kom bokstaven F upp på det nya Filmstadenhuset. Häftigt!

Fskylten upp på Nya Filmstaden

Nu är F:et på plats!

∼ ♦ ∼

Idag hörde en av mina första Uppsalakompisar av sig, helt plötsligt. Så många år och ingen kontakt och sen… Ja ja, jag kunde naturligtvis inte prata i telefon på arbetstid. Vi kom överens per sms om att höras vid annat tillfälle. Vem det var? Ja det var hon som uttryckte att jag inte finns på sociala medier… Ehum… Facebook är inte sociala medier för mig. Det är för gamla tanter, typ, och familjer. Jag är visserligen snart ett år äldre men inte tant och nån familj har jag som bekant inte. Inte ens en halvbror.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.