Onsdagen den 13 mars 2024: Skratt och snö, kul och dö… Och så brand (fast digital) samt tre frukostar


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Citat ur Jävla karlar om att dansa i fyrkant

Att dansa i fyrkant blir snart ganska enformigt. Citatet är ur Andrev Waldens bok Jävla karlar.

Just som jag trodde att tisdagskvällen skulle bli Trista Tisdagskvällen blev den hur rolig som helst. Ibland lyckas jag vara social och ibland tror jag att jag möter de mest beundransvärda människor – se gårdagens inlägg! Kort sagt hade jag mycket roligt igår och ett utbyte av tankar kring konst och litteratur, män som tar plats trots att de är ointressanta i sammanhanget, tillfällig dyslexi, glasögon, italienska deckare med mera. Det var absolut inget annat än kul. Jag behöver stimulerande kontakter, nya vänner och bekanta, för att dansa i fyrkant blir ganska snart enformigt. Men jag behöver inte gå på pumpen igen för att jag är för godtrogen, lättlurad och snäll. Att få skratta var emellertid underbart. Jag har saknat det. Tack P!

∼ ♦ ∼

I morse jobbade jag på distans från Main Street ett par timmar innan jag gick iväg för att träffa Foto-Micke som skulle plåta till en av mina kommande artiklar. Jag höll på att smälla av när jag tittade ut och såg… snö!!! Tyvärr kunde jag inte fota det ymniga snöfallet, för när jag såg det hade jag inte en tråd på kroppen och passerade ett fönster. När jag var klädd tog jag en bild genom fönstret. Jaa, idag var det inte alls fel med tänt ljus till frukosten. Snön försvann under dan, men alla jävla appar säger att den kommer tillbaka till helgen.

Vid niotiden lämnade jag Bokrummet och skuttade (nåja!..) uppför S:t Olofsbacken för jag skulle ut på reportage och fotografering när Studenthälsan hade digital brandövning. Det hade slutat snöa då, men var väldigt fuktigt. Jag passade på att fota lite på vägen.


Gänget som skulle öva brandsläckning
visade sig vara ett gäng som var väldigt bra på det. Även jag och fotografen, som var åskådare, lärde oss ett och annat. Och utöver att lära sig släcka eld med brandsläckare visade sig detta vara en riktigt bra övning i teambuilding. Eller samarbetsövning, som vi skulle säga på svenska. Tävlingsinstinkt fanns också i gänget.

Digital brandövning på Studenthälsan

Brandsläckargänget på Studenthälsan var duktiga och snabba.

Efter förmiddagen blev jag rätt hungrig, men åt sedvanlig jobblunch.

Jobblunch onsdag

Brandövningen gjorde mig hungrig, men lunchen var sedvanlig.


Jag jobbade med mina artiklar på eftermiddagen
och gjorde vad jag kunde till dess att bilderna levereras. Några bilder får jag i morrn och kan därmed förhoppningsvis få med en artikel i nästa veckas interna nyhetsbrev. En artikel tog jag fram tre förslag på lay outen igår i samband med utbildningen. Hoppas att jag kan använda nåt av dem. Som vanligt tog min ork slut och vid 14.30 hade jag kunnat somna stående. Dödstrött. Men jag varken somnade eller dog. Jag tog en liten paus och läste lokalblaskan, jobbade ett tag till och lämnade jobbet 16.10.

∼ ♦ ∼

När jag anlände till Main Street ville jag helst slänga mig för att vila med en gång. Så blir det aldrig. Idag var det massor av post att öppna och en glödlampa att byta. Sen vilade jag en kvart. Hade nästan slumrat till när nån spelivrig kompis la ett ord i Wordfeud. För det mesta är det roligt att spela, men just nu är jag rätt trött och vill inte.

Kvällsmaten blev lätt för min del. Det gjorde inte så mycket eftersom magen krånglar. Anna hade ätit två frukostar och hittade pasta åt sig i frysen; jag har visst ätit tre frukostar idag. För till kvällen blev det mackor, blåbärsqwarj och kaffe. Anna försåg mig med grönsaker i form av spetspaprika och rädisor. Sen putsade jag ett bananfat i silver. Hoppas att klockan snart blir 21 och att jag kan hålla mig vaken, för då visar TV4 andra delen av Oxen och det frågade jag Anna om vi skulle se. (Det är hennes TV.)

Kvällsmat med mackor blåbärskvarg o kaffe

Frukost nummer tre eller kvällsmat.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… mina två påskekrim anlände idag i ett orange paket från Bokus. Härligt med nåt spännande, Till offer åt det okända och Ristmärken, att ägna påskens lediga dar åt. Jag är ju ledig långfredag till och med annandag påsk måndag eftersom det är röda dagar och en lördag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Media, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 13 mars 2024: Skratt och snö, kul och dö… Och så brand (fast digital) samt tre frukostar

  1. Härligt med skratt, det mår man bra av 🙂

    Den där snön, den börjar jag också bli väldigt trött på, islager överallt …

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.