Lördagen den 9 mars 2024: Svart i sängen, svart vid skrivbordet


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Om fredagskvällen finns inte mycket att säga. Det var mest tystnad som rådde och jag var ganska inne i en spännande bok som närmade sig slutet. Runt 23-tiden gick jag och la mig och somnade ganska snart.

∼ ♦ ∼

Boken Skulden man bär och kaffe på sängen

Lördagsstart med läsning och kaffe på sängen, förstås.

Natten förflöt och jag sov större delen, vaknade ett par gånger dock. Runt 5.30 gav jag katterna mat och sen slumrade jag nån timme innan jag tog medicin. Lördagen inleddes därefter med läsning och pressokaffe på sängen.

Jag tog en lång dusch och slipade fötterna. Fossingarna är inte i bästa skick just nu, men vård av dem är bokad. Det dröjer dessvärre ända till min födelsedag. Fast den som väntar på nåt gott…

Idag var det dags att bädda rent. Jag har kört på de två påslakanen som är ljusblå- och vitrandiga hela året. Idag bäddade jag med sidensvart. Detta fina set var jag nära att skänka bort eftersom Anna inte gillade det. Men jag gillar det och nu har jag bäddat med det. Därefter blev det rejäl lördagsfrukost, det tyckte jag att jag var värd.

Skrivbordsstol Helping Hand

Min nygamla stol från Helping Hand.

Min plan idag var först att göra ingenting särskilt. Men så kom jag på att jag behövde kolla på skrivbordsstol. Skrivbordsstolen jag satt i när jag började skriva det här inlägget på förmiddagen fick jag av en mycket god och snäll vän när jag var fattig och arbetslös för ett antal år sen. Tyvärr hade stolen blivit väldigt nött, skev och trasig och jag behövde en ny. Eller en nygammal. Anna var iväg på ett uppdrag på morgonen, men sen följde hon med till Helping Hand. Och vilken tur jag hade! Jag hittade en perfekt skrivbordsstol som såg alldeles ny ut. Det var inte svårt att punga ut med 475 spänn på den. Anna hjälpte mig att få in den i bilen. Det var betydligt svårare…

Tanken var sen att åka till Erikshjälpen och Röda Korsets secondhandaffär, men det fick vi slå ur hågarna – där rådde totalt parkeringskaos på båda ställena. I stället blev det en tur ut till Fullerö. Anna köpte en sorts cykel där. Eftersom det var nånstans mellan lunchtid och eftermiddagsfikatid blev det fika med såväl ostfralla som cheesecake.

Cheesecake och ostfrallafika på Fullerö

Lunchfika på Fullerö mellan lunch och fikatid.


Tillbaka på Main Street fick jag hjälp igen av Anna
att trycka in min gamla skrivbordsstol i bilen. Det höll på att inte funka, men till sist tryckte jag lite till och in kom stolen. Jag åkte därefter till återvinningen och slängde den. Det klarade jag på egen hand.

När jag hade provsuttit min nygamla, svarta skrivbordsstol ordentligt och skrivit en stund, ägnade jag litteraturen nån knapp timme. Det blev bokbyte från skuldboken till en bok som förbannar karlar. Det är också min fjärde och sista inköp från årets bokrea.

Böckerna Skulden man bär och Jävla karlar

I eftermiddags blev det bokbyte från skuldboken till en bok som förbannar karlar.

∼ ♦ ∼

Det har blivit kyligare och det har fallit några tunna flingor snö. I kväll åt vi tillsammans resterna från igår, det vill säga var sin halv libapizza. Jag ska försöka hålla mig vaken för nuvarande säsongs sista avsnitt av Shetland. Tur att det finns gott om godis! Ett glas vin och nån bit ost kan det också tänkas bli, för det hann jag inte med/orkade jag inte trycka i mig igår.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.