Måndag kväll den 12 februari och tisdagen den 13 februari 2024: Gala på Main Street (även om vi inte är nåt par) mitt i vintern och andra dagar


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Inte hade jag planerat att måndagen skulle bli en galakväll, men så blev det! Jag har på min Bucket List att få vara med live på QX-galan en gång. Live blev det inte i år heller, men TV4 körde två timmar av QX-galan igår kväll. Anna och jag dukade fram goda ostar och chips och jag öppnade mitt julklappsvin så vi drack var sitt glas. Det blev riktigt festligt! Och väldigt, väldigt lustigt när konferencieren tog fram ett par som hade sämsta tänkbara platser på galan och gav dem plats vid ett av kändisborden nära scenen. Paret hette… Anna och Ulrika.

Köksmöblemang vänt på

Anna fixar och donar på Main Street. Här har hon vänt på köksbordet, så jag fick äta frukost på annan ledd i morse.

Men livet är märkligt och Anna och UlrikaMain Street i Uppsala är inte längre nåt par. Vi försöker dock samexistera fram till våra flyttar. Anna fixar och donar inför fotograferingen av vår lägenhet på fredag, jag gör inte så mycket för jag blir ju andfådd av det mesta som handlar om kroppsarbete. Lägenheten är redan ute på nätet som kommande objekt och enligt mäklaren, som ringde Anna igår, finns det hugade spekulanter. Men givetvis vill de se innan de bestämmer sig. Jag ville varken separera, flytta eller sälja vårt hem, fast eftersom det var vad Anna ville kan jag inte klänga mig fast. Och jag har nog förlikat mig med att det blir så här och att jag får leva resten av mitt liv ensam. En stor och fin hyreslägenhet har jag skrivit kontrakt på och, som mäklaren sa, jag kan nog fixa ett bokrum där också. Lika fint som det jag bor i just nu blir det förstås inte även om Bokrummet, som så mycket annat som påbörjats, inte blev helt färdigt. Takrosetten saknas. Sorgligt. Men nu är det som det är och jag är glad och tacksam att jag har ordnat ett nytt hem till mig som jag ska inreda alldeles själv. Det är inte det lättaste i Uppsala – om en inte vill bo i ett nybygge (och det vill jag inte).

∼ ♦ ∼

Snöig februarimorgon

Vinter igen med massor av snö.

Vintern är verkligen tillbaka! I natt hade det snöat och det snöade kraftigt i morse och under dan. När ska eländet sluta? Jag hade ingen lust att traska iväg. Promenaden tog extra lång tid, för även om jag gick genom stan var det inte plogat på många ställen. Jag blev väldigt andfådd. En cyklist drog omkull efter att just ha passerat ett övergångsställe. Det såg otäckt ut, men det var en ung man som reste sig direkt och han haltade inte ens. Vissa cyklister i den här stan gör halsbrytande manövrar i trafiken, men den här killen hade nog bara otur. Eller tur, egentligen, för han verkade ju oskadd.

Min arbetsdag inleddes med att jag tränade i skarpt läge på nya webbverktyget – jag publicerade en arbetskamrats artikel med lite extra svårighetsgrad. Det tog mig en timme och det är inte klokt. Tidigare tog det cirka 20 minuter för liknande sak. Ja ja, det kanske går snabbare ju oftare jag gör det hela. På måndag nästa vecka har jag själv ordnat en skräddarsydd kurs om två timmar med en duktig utbildare från min förra avdelning.

Helgtidningsläsning hos växeln

Omvärldsbevakning och besök hos växeln. Vilket oerhört tålamod telefonisterna har!

Två morgonmöten följde på varandra. Därefter gick jag och köpte lunch innan jag hälsade på i växeln. Vilket oerhört tålamod telefonisterna har! Folk är verkligen dåliga på att svara i sina tjänstetelefoner…

Jag passade på att läsa helgens tidningar. Det pågår en del debatter som rör till exempel universitetet och kommunikatörsrollen och det är sånt jag vill hålla mig uppdaterad om. Utöver det fick jag en rapport att plöja igår. Den ska generera i en intervju på torsdag och en artikel på intranätet. Jag har bokat in två personer för intervjun och bokat fotograf. Rapporten läste jag under eftermiddagen och därefter skrev jag några frågor till intervjun. Som vanligt tog jag lunch mitt på dan.

Jobblunch med The Great Deceiver

Jobblunch med The great deceiver till bords.

∼ ♦ ∼

Det är kväll och jag har halkat till Main Street där jag inte hittar nånting eftersom Anna flyttar runt saker, även sånt jag är rädd om (det händer ju att det går i kras här…). Jag bidrar inte mycket mer än att jag har kört några maskiner tvätt och hängt den samt startat diskmaskinen. Kvällsmat blev thaisoppa och mackor i sällskap av Lucifer. Och nu ska jag blabba med en kompis.

Soppkvällsmat med Lucifer

Soppkvällsmat med Lucifer.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… idag har det tydligen varit fettisdagen. Jag är inget fettis längre. Dessutom har jag starkt ogillat semlor i snart 50 år. 

Vykort Slemla

Slemla gillar jag INTE! Kortet, som jag fick av Anna förra året, gillar jag däremot mycket.


I morrn är det Alla hjärtans dag.
Den dan har jag döpt om till Alla fjärtans dag. Jag ska inte gulla med nån utan äta middag med en kompis efter jobbet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.