Lördag kväll den 3 februari och söndagen den 4 februari 2024: Goffat godis, nätshoppat dito och kompisköpt böxer


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Är det lördag så är det! Jag korkade upp en flaska ripasso, gjorde mig en assiett med goda ostar och kex och goffade marknadsremmar. Lustigt, men då mår jag minsann inte illa. Kanske är det för att jag äter lite av varje i stället för stora portioner? Ja jag vet inte, men feta saker som ostar och söta saker som godis slinker ner utan problem.


Notera dock att jag inte åt några snacks igår
och inte heller nån choklad. Ibland köper jag för att jag är sugen och sen blir det liggande i skafferiet. För övrigt, den som tror att jag är snål och elak kanske har rätt i vissa fall, men jag köpte faktiskt lördagsgodis till Anna också. Och vi såg första delen av säsong åtta av Shetland på TV när hon kom hem från jobbet. Därefter var det god natt, jord för min del. 

Mjölkchoklad och marknadsremmar

Lördagsgodis till Anna.

∼ ♦ ∼

Boken Dottern o kaffe på sängen

Söndagsstart med Dottern och Ninni.

Natten blev ganska OK sömnmässigt, men två gånger vaknade jag med kramp. Den ena gången krampade insidan av höger lår och det gjorde fasansfullt ont. Jag vet inte varför jag får dessa kramper. Flera gånger har jag tagit upp saken med läkare och fått råd och medicin. Inget funkar. (Nej tack, inga fler råd i nån kommentar.) Ärligt talat tror jag att det hänger ihop med min dåliga cirkulation och hjärtat.

Så småningom klev jag upp och fixade kaffe. Fram till strax efter nio låg jag sen och läste Dottern och drack kaffe på sängen med Ninni.

Därpå strök jag och så gick jag igenom lådorna i linneskåpet i smatten mellan Pojkrummet och Bokrummet. Innehållet, främst dukar, var ganska bra uppdelat, jag behövde bara stuva om lite grann. När det gäller gardiner har jag lämnat önskemål till Anna och hon är mycket generös. Det var ju inte så länge sen jag gav massor av mammas gardiner till återvinning. Det som finns kvar i min ägo är ett par mörkläggningsgardiner, två julkappor och två gula kappor. Inte så användbara…

När jag satte mig vid frukostbordet hade jag vattnat kruväxterna. Så jag tyckte att jag var värd en rejäl söndagsfrukost. Idag gick det bättre att äta och jag mådde inte illa alls.

Söndagsfrukost med bok o tänt ljus

En rejäl söndagsfrukost.


Innan jag hoppade in i duschen
nätshoppade jag fyra böcker på årets bokrea. Riktigt bra priser fick jag på den här kvartetten:

Planerna för dagen blev annorlunda än de ursprungliga. Jag tog bilen för en motionsrunda med den. I samband med det tackade jag nej till en inbjudan att fika hos en kompis. I stället föreslog jag middag – på lokal – varpå kompisen kontrade med att inbjuda till middag i afton klockan 17 hemma hos henne. Jag blev bjuden på en dry martini och därefter fisk och ugnsbakade rotfrukter med ett glas verdicchiovin till. Mycket gott! (Jag lovade att bjuda på raclette i mitt nya hem.)

Och tänk… värdinnan har ögonmått, minsann! Ett par svarta böxer trodde hon skulle passa mig – och det gjorde de. De satt som gjutna, som om de hade varit mina hela livet. Mycket mätt och glad gick jag hem i den kyligare februarikvällen med nya brallor, inköpta till ett suveränt kompispris, i en kasse från British Museum. Tusen tack!!!

Svarta byxor

Nya svarta böxer till mig!

∼ ♦ ∼

I morrn börjar en ny arbetsvecka. Efter jobbet kommer mäklaren till Main Street. Blandade känslor inför det i mig, men jag tror mer nu att det här blir bra. Så småningom.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 3 februari och söndagen den 4 februari 2024: Goffat godis, nätshoppat dito och kompisköpt böxer

  1. God middag med vän, och shopping till kompispris, låter som en riktigt trevlig kväll ändå !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.