Torsdag kväll den 1 februari och fredagen den 2 februari 2024: Vem vill inte att det en önskar blir verklighet?


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Antikkunnig i Landskrona 1 feb 2024

Två stjärnor och omdömet Antikkunnig fick jag i Landskrona.

Torsdag kväll och åter ett försök att göra nåt normalt, vanligt. Det är säsong för Antikrundan på SvT just nu. Den tittade jag på och startade förstås Duo-appen för att amatörvärdera. Igår var jag i Landskrona. På diplomet kom två stjärnor och omdömet Antikkunnig. Det var en del fina saker – och lustigt folk, som vanligt. Jag fick en timmes verklighetsflykt och underhållning. Samtidigt lärde jag mig förhoppningsvis nåt.

Jag gick till sängs före klockan 22. Som vanligt var jag trött. En vän hörde av sig per sms strax efter 22 och jag klarade knappt av att svara. Vi ska försöka ses i helgen och ta en promenad. Det borde jag hinna och orka även om jag har en del måsten.

∼ ♦ ∼

Fredagsfrukost vid köksbordet

Fredagsfrukost vid köksbordet.

Nattsömnen blev hyfsad, men ett par gånger vaknade jag och fick gå upp. För dagen klev jag upp före klockan sex. Det var bra, eftersom fredagar innebär såväl vägning som hårtvätt på schemat innan jag kan börja jobba. Vågen krånglade som vanligt, men till sist trillade uppgifterna in i appen. Jag har gått upp 400 gram, vilket gör att även BMI har ökat med en tiondel. Fettprocenten har minskat med 1,3 procent och muskelmassan har ökat med 1,2 procent. Mängden vatten i kroppen var knappt en procent högre än förra veckan. Bentätheten låg på samma nivå som sist. Jag får vara nöjd. Det är bra att jag inte har gått ner i vikt. Och efter det åt jag frukost vid köksbordet.

 

Sjukhusvägen

På väg till Sjukstugan i Backen.

Tanken var att jag skulle jobba på distans från Main Street ett par timmar innan jag traskade iväg till Sjukstugan i Backen. Det satte tekniken i princip stopp för. Systemet låg nere i de två timmarna och jag kunde inte publicera min artikel med lästips. Den ska jag försöka få ut nästa fredag i stället. Då ska jag emellertid också jobba på distans. Nu tror jag inte att det var problemet idag utan kanske ett överbelastat system eller så. Men… det KAN faktiskt också ha varit jag som råkade slänga hela jävla publicerade arkivet… Vem vet. Är man teknisk idiot är det mesta möjligt. I vart fall kunde jag senare på jobbet under eftermiddagen lägga in texten på både svenska och engelska utan att publicera.


Det blev en kylig promenad upp till sjukhuset.
Lite halt var det bitvis, men jag kom fram helskinnad. Väntrummet var lika trist som alla väntrum. Själva undersökningen gjorde inte ont, men det underlättade att jag är ganska vig. Hela jag blev kletig av gel och tjejen som skötte kameran hade iskalla händer. Även om medicinmottagningens läkare i onsdags svor sig fri från att ha beställt den här undersökningen sa dagens vårdpersonal att remissen visst kom därifrån. Kommunikation är svårt… (Hört den förut?) Undersökningen i sig tog ungefär en timme. Sen gick jag uppför Bleke backe utan att dö till jobbet.


Jag jobbade en stund, men strax blev det lunch.
Dagen till ära åt jag lunch inte bara med en arbetskamrat utan två nere i husets restaurang. På min tallrik hamnade kycklinggryta som kostade 60 kronor när den var vägd. Maten var god, men det var ett konstigt sätt att köpa lunch på. Ändå ganska praktiskt, om än lite svårt att veta hur hungrig man är och hur gott nåt är innan man börjar äta.

Kycklinggryta lunch

Kycklinggryta till lunch idag.


God mat, trevligt sällskap
– och en överraskning som låg och väntade på jobbdatorn. Lyckokakans innehåll var inte särskilt positivt, dessvärre. Vem vill inte att det en önskar blir verklighet?

∼ ♦ ∼

Jag har kollat lite på hemförsäkring och det var inte det enklaste. Så länge bostadsrätten inte är såld kan jag inte ha enbart en ny försäkring på min hyresrätt. Däremot går det bra att ha dubbla försäkringar… Hmmm… ja jo, det är väl bra att bostadsrätten är försäkrad tills den är såld, men jag har inte lust att betala för den försäkringen om jag inte bor där. To be continued…

Vidare har jag fått blankett för autogiro av min kommande hyra. Lika bra att göra så, det är ju inte så ofta en betalar pappersräkningar. Blanketten har jag fyllt i och postar under morgondagen.

Jag köpte med mig lite godis och ostar hem. Det brukar smaka bra att mumsa på nåt smarrigt på fredagskvällen. Men nu ska jag hänga tvätt, jag startade en maskin när jag kom till Main Street. Under tiden maskinen jobbade ringde vännen FEM och vi babblade så katterna, som var på tillfälligt besök i Bokrummet, gick ut.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis…

Sånt jag inte gillar:

  • klapprande skor
  • gälla röster
  • blanketter

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.