Den sista utgrävningen


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

Ett inlägg om den femtonde och sista boken om Ruth Galloway.



Elly Griffiths bok Den sista utgrävningenUnder annandag jul 2023 tyckte jag att jag behövde glädja mig med att nätshoppa några böcker. Hetast önskad var den femtonde och sista delen i Elly Griffiths Ruth Galloway-serie, Den sista utgrävningen. Den här serien har jag älskat sen början och med en författare till den som är bosatt i Brighton, som nämner Uppsala universitet då och då i sina böcker och som jag dessutom har träffat i Universitetshuset och fotat… tja, succé i mina ögon. Men hur var nu den avslutande delen i serien?

När ett kafé ska renoveras hittas kvarlevor inmurade i väggen. Det visar sig var en ung arkeologistudent, Emily Pickering, som försvann för ungefär 20 år sen. Dr. Ruth Galloway kallas in liksom polisen Harry Nelson. Och misstankarna riktas mot deras vän Cathbad. Cathbad försvinner så småningom och Ruth och Nelson måste hitta honom om det ska finnas en chans att eventuellt frikänna honom. Fast så försvinner även Ruth och dottern Kate

Det kändes jättetrist att veta att det här är den sista boken i serien om Ruth Galloway. Men samtidigt… Jag tycker inte att det händer så mycket i den här boken. Efter mer än en tredjel av boken är egentligen det enda som har hänt att kvarlevor har hittats och är identifierade samt att Ruth har problem på jobbet, kan man säga. Bara korta glimtar av hennes torra humor finns med, den sorten som jag bara älskar. Och Ruths och Nelsons förhållande, the neverending story, hur länge kan man dra ut på den?

Samtidigt är det roligt att Uppsala universitet nämns även i den här boken. Är det månne där Ruth hamnar i slutet? Den som läser får veta. Välskriven bok, som alltid och ja. Min åsikt är att det är korrekt att avrunda cch avsluta serien här, nu och på detta vis.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Ruth Galloway-serien:

  1. Flickan under jorden
  2. Janusstenen
  3. Huset vid havets slut
  4. Känslan av död
  5. En orolig grav
  6. De utstötta
  7. De öde fälten
  8. En kvinna i blått
  9. Dolt i mörker
  10. Den mörka ängeln
  11. En cirkel av sten
  12. Irrbloss
  13. Nattfalkarna
  14. Det låsta rummet
  15. Den sista utgrävningen (läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den sista utgrävningen

  1. Mösstanten skriver:

    Det är en lång serie, men då finns det ju också många böcker att glädja sig åt. Jag har med nummer fyra i årets hyllvärmarhög. Har alltså inte kommit så långt än. 🙂

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Lång och bra. Ruth Galloway har en speciell humor som jag gillar. Dessutom gillar jag blandningen av historia och kriminalroman. Och så är författaren från Brighton där jag har bott. Bara bra saker, alltså, så läs på och njut, du som har så många kvar i serien att läsa.

      Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.