Måndagen den 4 september 2023: Bra eller bättre


 



Kära dagbok…

Boken Vedergällning och fil på sängen

Frukost på sängen i samband med medicintagning.

Det är frustrerande att inte orka, att jämt vara trött och att ha ont. Men… nu när du vet att det är så jag känner, kära dagbok, behöver jag inte älta det. I stället ska jag försöka fokusera på det som är bättre eller bra. 

Jag är mindre yr. I morse kunde jag till och med ställa den vita plastpallen utanför duschen. Den fanns där, ifall att, men jag behövde inte mellanlanda på den. Och magen är… inte bra, men bättre. I stället för kaffe till morgonläsningen tog jag in en skål med fil, bär och müsli som jag åt i sängen. Medicinen tar jag vid åtta, så det blev i samband med den. Jag åt en tredjedel. Vid lunchtid fortsatte jag att sleva i mig frukostfilen. Långsamt, ja, men jag får i mig.

Lite nytta försöker jag göra här på Main Street, även om det tar tid och jag blir utmattad och måste sova en timme. Jag tömde kattpottorna i morse och lyckades fylla på sand. Anna hade öppnat en påse och fyllt på en gång tidigare, så det var inte för tungt. Efter duschen tog jag hissen ner till källaren och soprummet. Jag orkar inte gå i trapporna än, men det kommer. Dessutom höll en lokalvårdare på att skura trapporna och då kändes det bara dumt ifall jag behövde sätta mig. Vidare har jag torkat av lite inne badrummet och på gästtoaletten, främst handfat och toalett. Det går så långsamt, men det blir gjort och jag vilar nöjdare. Försöker lära mig av katterna som ibland snusar högljutt. De har det allt bra, våra Tisslingar, trots att nån av dem spydde lite i morse.

 

Fika med hobnobs och boken Vedergällning

Eftermiddagssysslor.

Övrig tid idag har jag alternerat mellan fåtöljen och soffan och ägnat mig åt att läsa när jag inte har slumrat. Vädret har varit bättre och Anna skulle till Slottet efter jobbet. Hon tog med sig grejor i morse så hon kan övernatta och det tycker jag är bra. Tisslingarna och jag klarar oss.

Som utlovat ringde min läkare från husläkarmottagningen. På onsdag ska jag dit för samtal och EKG. Det ligger en kallelse till kardiolog och konvertering ”i systemet”, men först behöver hjärtat ultraljudsundersökas. Så skönt att det händer nåt och även om betablockerarna fortsätter att göra mig trött känns det ändå som nåt bra och till och med bättre.

Så… det går ingen nöd på mig, jag är trött, magontet har släppt, jag orkar läsa – bara det! – och Citrus och jag har vilat mycket på soffan idag.

Anna messade att det var ljummet utomhus. Detta avgjorde att jag åt middag på balkongen. Jag värmde tomatsoppa och åt ostmacka. Mitt sällskap var Lucifer och Vedergällning.

Tomatsoppa och macka på balkongen med Lucifer och Vedergällning

Måndagsmiddag på balkongen i sällskap av Lucifer och Vedergällning.

∼ ♦ ∼

Och faktum är att jag har läst. Jag har läst ut Vedergällning som jag fick för recension. Men första recensionsdag är inte förrän den 15 september så innan dess kommer inget recenserande inlägg om boken. Citrus hjälpte mig att välja nästa bok. Även det blir en bok jag har fått för recension, Cold Case: Sista bilden. Första recensionsdag för den boken är den 18 september. Bra eller bättre? Den som lever får se.

Citrus och böckerna Vedergällning och Cold case Sista bilden

Citrus hjälpte mig vid kvällens bokbyte – från ett recensionsexemplar till ett annat, båda spänningsromaner.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 4 september 2023: Bra eller bättre

  1. Irene skriver:

    Hej!
    Jag tänker på dig och önskar dig ”på benen ”, så snart det är möjligt för dig.
    Det har varit ett tag sen jag kommenterade något på din blogg. Men du ska veta att jag vart orolig när dina inlägg inte publicerades som vanligt,
    Jag förstod att något var fel och mina misstankar blev confirmed.

    Med varma hälsningar!

    Irene i Borås

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Först måste hjärtat komma i bättre takt, sen ska det ultraljudsundersökas och sen kanske det blir omstart om hjärtat inte är skadat eller så. Det tar sin lilla tid, men just nu får jag vila och vara sjukskriven till fredag nästa vecka.

      Tack för din hälsning!

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.