Lördagen den 5 augusti 2023: Parad, skärgårdstallrik och ko-godis från Polen


 



Kära dagbok…

På lördagen var vädret bättre, men vi var sega. Efter frukost diskuterade vi dagsplanerna. Vi bestämde att gå och titta på Pride Parade på ett ställe och sen hoppa in nånstans, kanske, och gå till Pride Park. Men vi var inte sugna att vara i parken på kvällen – det var inga intressanta artister alls. Jättetrist. Detta innebär troligen att vi inte köper några veckopass till Pride i framtiden. Dyrt och ovärt. Jag menar, inte ens årets Dog Tag ingick i biljettpriset.

Vi försökte i alla fall fixa till oss lite. Men det går fan inte att ta nån wefie där vi ser ut som vi gör i verkligheten…

Mitt ben gjorde ont och det kändes som om det var bättre att stå och sen gå vid sidan av i stället för att gå, stoppa, gå, stoppa. Dessutom hittade vi inget bra gäng att ansluta oss till. Det var många ekipage, men det kändes som om det inte fanns plats för ”vanligt folk” i paraden.

Här är i alla fall några bilder från årets parad. Som vanligt gäller att bilderna ser bättre ut om du klickar på dem!

Vi gick till parken, tog ett par öl och åt lite chips innan vi traskade tillbaka till hotellet. Vi passerade såväl riktiga Östermalmshus som… Mimi

∼ ♦ ∼

Lördagmiddag åt vi på DrottninghofJag hade nämligen sett att de hade nåt som kallades skärgårdstallrik och eftersom jag älskar sill ville jag äta just det. Anna ville också ha. Jag tog dessutom en snaps till. Till dessert åt vi hallonsmulpaj.

Det blev en tidig avslutning med lördagsgodis på hotellet. Jag var väldigt trött av alla intryck…

Polskt kogodis fudge

Lördagsgodis i form av ko-fudge från Polen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördagen den 5 augusti 2023: Parad, skärgårdstallrik och ko-godis från Polen

  1. Ser ut som det var ett färglatt paradande som vanligt, och att vädret höll sig riktigt bra. Kofudge från Polen det har jag inte testat 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.