Söndagen den 6 augusti 2023: Tillbaka till Main Street


 



Kära dagbok…

Annas hårtofs

Lilla My, nej Anna, har varit med om två flyttar i sommar.

Söndagar avslutar varje vecka. Den här söndagen avslutades även vår Stockholmsvistelse. Jag kan väl säga att det inte blev så mycket Pride i år av olika skäl. Främst tyckte vi båda att vi vare sig artister eller annat utbud i Pride Park var så upphetsande. Sen var vi trötta och har våra krämpor. Anna kom ju direkt från en flytt, sommarens andra, ner till Stockholm och jag fick en tromboflebit som är envis och inte vill ge sig. Jag ska vänta ett par dar och se om den stannar upp. Gör den inte det måste jag söka läkare och troligen få blodförtunnande igen. Eftersom jag inte kan sticka mig själv blir jag helt beroende av att Anna har tid och lust att jobba gratis. 

Men vi började dan med god hotellfrukost i Stockholm innan vi packade ihop våra pinaler. Som vanligt hade vi båda två alltför mycket kläder med oss.

Tisslingarna hade blivit väl omskötta av kattvakten. Därför fick den senare en liten kattpresent. Kattvakten hade dessutom inte bara skött om våra katter utan även krukväxterna. Både Lucifer och Citrus har busat, men sen blev de trötta precis som vi. Kanske vädret – åskan kompletterade regnet i kväll – påverkar dem också.


Jag sopade en del och packade sen upp
medan Anna vilade och ringde sin snälla mamma. Därefter fixade jag förpackningarna av linser som skulle returneras till Mr Spex samt ett följebrev. Jag ändrade fakturabetalningen för jag tänker inte betala för felaktiga linser, bara för korrekta. Så gick jag och postade det och köpte med kladdiga toscabullar till eftermiddagskaffet samt ostpaj till middag. Under tiden rensade Anna röret till tvättmaskinen. Jag har kört och hängt tre maskiner tvätt och det verkar funka som det ska, tack och lov. Vi ska ju snart ut och resa igen, Anna först, jag sen, och då måste vi ha rena kläder med oss.

Toscabulle och kaffe

Kladdiga toscabullar till eftermiddageskaffet – det är ju söndag.


Till middagen skulle Anna göra en sallad. 
Det blev också kokta rödbetor och stekt squash från Slottsträdgården. Även salladsbladen kom därifrån. Allt var så himla gott. I morrn hoppas vi på bättre väder, för det finns en del kvar att skörda i sagda trädgård.

Västerbottenpaj squash rödbetor sallad staropramen

Den köpta västerbottenpajen kompletterades med salladsblad, squash och rödbetor från Slottsträdgården, samt några köpegrönsaker.

∼ ♦ ∼

Eftersom det började regna när vi kommit till Uppsala blev det inga andra utflykter idag mer än till Kvarnen. Jag har som sagt tvättat och jag har skrivit första inlägget om vår tur till Stockholm. Det blir tre inlägg till om Stockholmsresan, men inte idag.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det lugna puckar och om jag kan hålla mig vaken, del två av Kommissarie Dalgliesh.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.