Fredag kväll den 28 juli och lördagen den 29 juli 2023: Igen


 



Kära dagbok…

Böckerna 101 historiska hjältar och Familjen

Bokbyte igår från en hjältebok till en värmländsk deckare.

Det blev bokbyte igen igår kväll, men jag hade annat för mig och publicerade inte nåt inlägg om detta. Först i morse publicerade jag en text om hjälteboken. Jag kanske var lite väl kritisk, medelomdömet handlade mest om att boken hade några år på nacken och inte var helt aktuell. Men nåja, jag lärde mig en del om våra historiska hjältar även om jag saknade en del mer nutida. Det blev byte till en Värmlands-deckare som jag köpte second hand på Emmaus en regnig söndag för ett par veckor sen. Det är den första boken i en serie och är den bra vet du ju vad som händer, kära dagbok: jag letar efter resten av böckerna.

Så mycket mer blev inte läst igår kväll. Jag gjorde oss var sin GT och till den blandade vi snacks i var sin skål. Det är långt mellan oss där vi sitter i Salen. Igår började vi titta på en australiensisk kriminalserie på TV4 Play om ett kallt fall. Vi såg de två första avsnitten och de var riktigt bra.

∼ ♦ ∼

Boken Familjen och kaffe på sängen

Lördagsmorgonläsning.

I morse var jag uppe tidigt för katterna var hungriga. Två gånger ville de ha mat. Andra gången hittade jag en kattspya igen och torkade upp den. Då var det dags att sätta på kaffe. Under tiden tömde jag kattpottorna och samlade ihop ett sopberg, också det igen. Det blir små såna berg varje dag.

Nån timmes läsning och kaffe på sängen blev det. Boken verkar lovande, kan jag meddela, men mer än så avslöjar jag inte här och nu.

Jag körde en maskin jeans och shorts. Nu på eftermiddagen tvättar jag ett par tröjor som har hängt framme i hallen, lite för nära katternas toalett (kattskitlukt) och köket (stekos). Efter dusch och frukost gick till apoteket för att handla refiller till min långskaftade tandtrådsborste. Jag tycker att den borsten är så bra, men det kan vara svårt att få tag i refiller. Kronans Droghandel i Kvarnen hade, tack och lov, för det är närmaste apotek sett från Main Street. Citrus var nyfiken förstås. Henne får en se upp med. Igår hoppade hon in i en garderob i Pojkrummet och Anna stängde dörren. Vi vet inte hur länge hon låg där inne men en stund var det allt.

Tandtrådsrefiller

Tandtrådsrefiller och en katt som gillar garderober.


Jag har skjutsat ut Anna i fin klänning och
två armband med en cheesecake hon gjorde, till hennes familj nån mil utanför stan. Vidare har jag löst sudokut i dagens lokalblaska. Lucifer och jag satt på balkongen. Där är ganska drägligt med fördragna gardiner mot sol och värme. För idag var det så varmt att till och med jag med mina fula ben hade shorts och sandaler utan strumpor när jag gick till apoteket. Nu funderar jag på vad jag ska unna mig för gott till middag idag. Anna hade sett nåt smarrigt på Uppströms men inte förrän i september. Och vem vet om vi lever då. Jag har i alla fall bestämt mig för att göra rätt för mig från och med nu den tid jag har kvar. Sen får andra bära sig hur illa åt de vill. Det är dem själva det drabbar i slutänden. Människor är generellt sett inte dumma, även om det som bekant finns undantag. Såna som är dumma igen och igen, du vet, kära dagbok.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Media, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.