Torsdagen den 15 juni 2023: Hett och hektiskt


 



Kära dagbok…

Hett igår, hett idag. I morse var det inget larm som väckte mig utan med all säkerhet värmen. Och krämporna. Jag har fortfarande ont i ryggen, dock inte så pass att jag är orörlig och det värker inte hela tiden. I natt vaknade jag bara en gång med kramp i en fot. En får vara glad för det lilla.

Några som trivs i värmen är krukväxterna i Bokrummet. Pelargonen, som jag tror att jag fick av Lucille en gång i ett annat liv, planterade Anna om en bebis från. Den blommar för fullt även om den är lite späd. Palettblad snöade min sambo in på förra året. Även fönsterbrädan i Bokrummet fick en växt. Där trivs den.

På vägen till jobbet kände jag många härliga dofter – jasmin, månntro på ett ställe? Det är grönt och vackert än så länge. Fortsätter hettan lär det bli brunt. Jag såg ett väldigt grönt träd resa sig mot en blå himmel. Men jag såg också en rosa installation på en lyktstolpe resa sig mot samma himmel. Jag undrar. All konst (?) är inte begriplig för mig.


Idag var det en hektisk dag igen på jobbet.
Jag hade flera möten, varav ett var en avstämning av ett projekt jag har jobbat med. Den avstämningen gick bra. De som mottog det hela var nöjda. Utöver det behövde jag ha en avstämning och en kortkurs  kring en uppgift med en tillfällig lösning jag ska dras med från i morrn och fram till semestern. Saker och ting funkar inte som de ska och det är bara att försöka förhålla sig till. Jag fick bra hjälp av en god pedagog. Det räcker långt, hoppas ända fram. Jag var vrålhungrig när jag äntligen kunde sätta tänderna i en bit kyckling, ratatouille, ris och grönsaker till lunch. Det var skönt också att rensa skallen med spännande läsning i form av min bok på gång.

Lunch med kyckling ratatouille ris och grönsaker samt boken Eldsystrar

Kyckling med ratatouille och ris i sällskap med Eldsystrar.


På eftermiddagen jobbade jag med diverse.
Arbetsdagen avslutades med en avtackning av en arbetskamrat och tillika en av mina närmaste Wordfeudkombattanter. Jag försöker att inte spela för mycket, men h*n drar med mig. Min chef hade köpt fyra härliga chokladmoussetårtor från Triller, två gick åt, två blev över. Men å så gott! Och arbetskamraten blev glad och rörd för tal och presenter.

∼ ♦ ∼

Balkongpremiär 2023

Balkongpremiär 2023! Notera att det dock är tillfälligt möblerat.

I kväll ska jag läsa – på balkongen som vi nu kan använda! Anna har flyttat ut bordet och jag har tagit ner stolar och en matta från vinden, dammsugit och torkat av golvet. Det är inte färdigmöblerat eftersom inspektionen inte blir av förrän i juli nån gång, tror jag.

Tvätten väntar jag med till lördag när jag är ensam på Main Street fram till söndag nån gång.

I morrn blir det bilbesiktning och före och efter jobb på distans, det vill säga i Bokrummet Main Street. Bland mina älskade böcker, en och annan vacker krukväxt och även en eller ett par godistiggande katter.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Torsdagen den 15 juni 2023: Hett och hektiskt

  1. Pingback: Torsdagen den 15 juni 2023: Hett och hektiskt - Bloggfeed

  2. Rexxie skriver:

    Tveksamt om det var en jasmin du kände doften av. Finns bara några få sorter som klarar klimatet i Sverige och då bara i zon 1.

    Mer troligt är att det var en schersmin. Luktar underbart, lite blandning av smultron och vanilj!

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Ja du har rätt! Schersmin är det! Mina föräldrar hade i sin trädgård och doften var otroligt bekant. Vid grinden hade de dessutom två små träd som också var nån variant som doftade jordgubbar och grädde! Träden blommade bara en vecka varje år.

      Gilla

  3. Rosa pelargoner är fint, men installationen..inte i min smak 🙂

    Va skönt att dom är klara så ni kan börja använda balkongen igen !

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Pelargoner är fint, men den där installationen… helt obegriplig i mina ögon!

      Jepp, katterna och jag älskar att hänga där ute, jag satt ända till klockan 22, om inte längre, igår.

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.