Tisdagen den 25 februari 2020: Tecken, tecken, tecken… Grönt är skönt, men varar julen än te påska..?


 Kära dagbok…

Om gårdagskvällen är inte mycket att orda, så den lämnar jag därhän med sammanfattningen läsa, skriva och äta tunna mintkakor överdragna med mörk choklad. Jag är visst helt såld på After Eight just nu. Undras vad det är dem..? Uppenbarligen nåt jag saknar som jag kanske hittar i den gröna asken med små kuvert.

Little envelopes

Hittar jag det jag saknar i de små kuverten i den gröna asken, tro?

 

Adventsstjärna i fönster 25 feb 2020

I morse lyste en adventsstjärna i ett fönster. Julen varar än te påska, eller?

I morse var det skitkallt igen och nästan fyra minusgrader. I ett hus nära vårt lyste en adventsstjärna. Julen varar visst ända te påska, för nu ska det bli vinter igen. Det känns inte rättvist när vi har fått smak på våren. I söndags var det visserligen kyligt, men solen sken. Ja och jag vet att jag tycker att vårsolen är skoningslös, den visar allt skit, även mina rynkor, såg jag på selfien från i söndags. Men den värmer gott våra frusna kroppar och själar. Min själ har svårt att tina just nu. Jag vet inte vad det är, den hittar inget att glädjas åt. Ja, jo jag är tacksam för många saker, men det finns inte nån riktig glädje i livet för tillfället. Inget att se fram emot. Inget alls, faktiskt. Det finns en liten idé, fast den hänger på sånt jag inte kan styra över så den kan jag inte räkna med.

Lite grönt i rabatten

Vårtecken i rabatten utanför vårt hus.

Jag mötte Den pigga brunögda i morse och när jag gick hem och jag mötte henne i förra veckan också. Detta goda tecken till trots blev det inga bra dagar. Och i söndags mötte jag Fru Död på Gamla torget… Inget bra tecken alls. Jag hör hur du suckar, kära dagbok, över mina tecken. Men jag är så tom på… människor att jag ser folk jag inte känner som tecken. Och ja, jag vet. Det är inte klokt.

Men åter till verkligheten. Samtidigt som adventsstjärnan lyste i ett fönster lyste det grönt i den brungråa rabatten utanför vårt hus. Vårtecken. Då vill jag inte ha minusgrader och snö som prognosen säger.

∼ ♦ ∼

På jobbet har det varit… en arbetsdag. Min chef hade kommit tillbaka från sitt sportlov utomlands med nöd och näppe. Tid för mig hade han emellertid inte utan han susade iväg med andra. Nej, jag är varken blind eller döv, så jag backade eftersom jag insåg hur oviktig jag är. I stället värmdes jag av tvåminutersdialogen med en enhetschef på en annan avdelning och tvåmeningarsutbytet i trapphuset med BK*.

Större delen av förmiddagen veks åt ett möte i en annan enhet. Det passade fint med go-fika som vi bjöds på för att i efterhand fira en av medarbetarna, en person som faktiskt var med och anställde mig våren 2016. På eftermiddagen gjorde jag tillsammans med en projektledare en enkät om kommunikationen i projektet. Kul att lära sig ett nytt verktyg!

Tårta och kaffe

Tårta och kaffe för Nicke.

 

∼ ♦ ∼

Jag skickade in en jobbansökan igår och idag hittade jag ytterligare en intressant ledig tjänst som jag sökte. I morgon ska jag ha karriärrådgivning igen. Målet är att då inte börja gråta. Men jag har ju som bekant inget teflon. Nu har jag rivit upp ett paket med spännande – och tungt – innehåll som jag var och hämtade efter jobbet. Genast blev jag lite gladare.

∼ ♦ ∼

*BK = Bästa Kollegan på en annan avdelning


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 25 februari 2020: Tecken, tecken, tecken… Grönt är skönt, men varar julen än te påska..?

  1. Främlingen är jag riktigt nyfiken på! Den verkar spännande.

    Gilla

  2. Såg också en adventsstjärna häromdan, den var i alla fall inte tänd 🙂

    Det är ingen hemlighet att jag gillar riktig vinter, men, har den inte kommit nu när februari snart är till ända, så då vill jag inte ha någon förrän i november

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.