Den sista dagen i september 2019: Färger och svart, men lösningar på allt


 Kära dagbok…

Höstlöv

Rött löv igår, dött löv idag.

Hösten är verkligen här. Jag älskar dess färger, till och med regnet (i lagom mängder) och mörkret. Hösten är min årstid, min favoritårstid. Sen att den också är sorgens årstid för mig är nåt jag försöker hantera och leva med. Jag har accepterat att de döda inte kan bli levande igen, att jag är ensam utan blodsband (en ensamhet som ingen som inte själv är där kan förstå), att jag är avskydd och föraktad. Jag har också insett att det finns människor som älskar mig utan några blodsband och människor som uppskattar mig såväl privat som i tjänsten. Sånt underlättar. Så jag fortsätter vara den människa jag är, en människa som gråter och skrattar, som trivs i sin rätta miljö, med rätt sorts personer omkring sig. Men det svartaste svarta håller jag för mig själv till dess att jag har hittat en lösning. Det finns nämligen alltid lösningar på saker och ting. Dolda agendor är inte acceptabelt – i de bästa av världar. Men vi lever här och och nu.

Citrus tittar på tv Lucifer sover i soffan

Citrus och Lucifer är syskon. En gillar att titta på TV, en föredrar att sova.

∼ ♦ ∼

Lucifer på frukostbordet

Mitt frukostsällskap.

Min morgon blev lite stressig. När jag skulle tömma kattpottorna upptäckte jag att nån liten kisse hade kissat bredvid. Jag ordnade en tillfällig lösning, men blev sen tvungen att delegera efterarbetet till sambon. För jag är jag på gravöl i kväll direkt efter jobbet. (Ja, jag har skrivit på mina raster på jobbet, så när det här inlägget publiceras dricker jag öl och äter vegetarisk burgare på lokal på stan med mina enhetskollegor.)

Jag hade ont i magen redan i morse och när jag kom till jobbet fick jag utföra ett akutjobb genast till nya högsta chefen – som inte riktigt vet hur saker och ting ligger till och fungerar. Samtidigt hade nån annan kommunicerat saker till vissa och det blev väldigt rörigt och förvirrat, tycker jag. En del fick till och med samma information tre gånger. Men jag gjorde som jag blev ålagd och före halv nio hade jag fixat det hela (jag börjar jobba klockan åtta). Jag tog sen en mugg choklad för att värma mig – och magen blev förstås ännu värre. Jag insåg att jag längtade hem till mitt frukostsällskap, som är en av dem som får mig att känna mig riktigt behövd.

Flera höstlöv på asfalt

Vårt liv är en vindfläkt…

∼ ♦ ∼

Dômen stod där i morse i alla fall, men idag var sikten lite skymd. Det skulle emellertid klarna under dagen. Det finns lösningar på allt.

Domkyrkan i höstdis

Skymd sikt, men det klarnade under dagen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Den sista dagen i september 2019: Färger och svart, men lösningar på allt

  1. Mösstanten skriver:

    Vad ska jag säga? Det tar väl ett tag innan den nya organisationen på jobbet fungerar, antar jag. Att vara hatad, det måste vara fruktansvärt. Hoppas att du kan hålla hatarna på avstånd.

    Gilla

  2. Låter tungt, men ibland är livet tungt…Hoppas på ljusare dagar snart för dig!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.