Onsdagen den 26 juni 2019: EN sida av sanningen, det vill säga min


 Kära dagbok…

Skrapat finger

Det ser inte så farligt ut, men det gjorde skitont att skrapa fingret i sopskåpet.

Gårdagskvällen är inte så mycket mer att orda om. Jag gjorde det jag hade föresatt mig att göra och klockan var närmare 20 innan jag kunde hasa ner en stund i bästefåtöljen. Då hade jag även fyllt på sand i kattpottorna, för i kväll levereras mer sand och det gäller att skapa utrymme för kartongerna. Sambon gjorde en beställning på hemkörning av varor igår och kattsand, kattmat och annat tungt levereras från ICA Maxi Stenhagen i kväll ända till innanför vår ytterdörr. Suveränt för två som har onda ryggar! Synd att de inte kan ta med sig sopor också, för det blir det massor av. Framför allt plast, märkligt nog. Jag tycker att alla tjatar om att plastförpackningar ska minska. Har jag inte sett ett spår av, snarare tvärt om.

För övrigt var jag väl inte världens gladaste igår när jag tömde diskmaskinen och diskstället på ren disk, samt diskbänken och diskhon på smutsig disk. Men det är inte så mycket att säga om det, nån måste göra det. Munnen skrattade inte heller mer när jag skulle lyfta ur kompostpåsen och det visade sig att den var trasig i botten. Hur äckligt kan det bli i en komposthink?! Som grädde på moset skrapade jag mitt pekfinger mot en vass kant i sopskåpet. Inget blodvite uppstod och skadan såg inte så farlig ut. Icke desto mindre gjorde det skitont. Då tog jag en Dubbel-Dajm som plåster på skrapsåret jag vräkte i mig innan jag åkte och hämtade sambon från jobbet samt tankade.

∼ ♦ ∼

Paraply på tork på jobbet

Idag regnar det, men så lite att det nästan var löjligt att använda paraply.

Idag regnar det! Det behövs för våra grödor och eftersom det inte regnade hårt när jag skulle gå till jobbet var det bara skönt. Jag tog tröja och paraply, men det kändes nästan löjligt att använda det senare. Samtidigt vill jag inte komma till jobbet med blöta kläder. Vår lilla (!) strukturförändring på intranätet igår har inte fått mer än en komplikation som tack vare våra duktiga medarbetare snabbt kunde lösas redan igår. Idag har jag filat lite till på strukturen och försökt förbättra informationen på sidorna med tillägg av till exempel bilder och användbara länkar. Ett enda möte hade jag och det var det sedvanliga, korta morgonmötet. Jag har mest jobbat med mitt nyhetsbrev där jag ska ha tio texter klara till i morgon för lay out då och publicering fredag förmiddag.

∼ ♦ ∼

I kväll levereras som sagt våra varor och eftersom vi är hemma båda två hjälps vi åt med att plocka rätt på och ställa undan dem där de ska stå. Jag funderar på att ta tag i lite strykning jag har. Klockan 21 ska jag se på TV för första gången på många dagar, för då går andra delen av Sju sidor av sanningen på SvT1. I kväll är det psykiatrikern Alex tur att ge sin sida av sanningen. Den där TV-serien är riktigt intressant, för den visar så på pricken hur sju olika personer upplever just Sanningen. Jag hoppas också kunna fortsätta läsa i den av böckerna jag fick av vännen FEM som är baserad på just en sann historia. Boken är emellertid fiktiv, men visar nåt som skulle kunna förklara mysteriet med den försvunne Carl-Eric Björkegren.

∼ ♦ ∼

Grillrök

Grillrök är fortfarande tillåtet, fast goda grannar brukar visa hänsyn.

På måndag är det halvårsskifte. I Sverige innebär det att det kommer en massa nya lagar. Det blir till exempel höjt tak för Rut-avdrag för personer som inte fyllt 65, sänkt moms på e-publikationer och särskild löneskatt för äldre slopas. Men mest omtalat är nog att rökförbudet utomhus utvidgas. Förbud mot rökning gäller från och med måndag på uteserveringar, entréer, vid områden som användas av kollektivtrafikresenärer, lekplatser, idrottsplatser med mera. Förbudet gäller även e-cigarretter och vattenpipor. Det införs även en tillståndsplikt för försäljning av tobaksvaror. Bland annat måste man ansöka om att få tillstånd att sälja tobak. Ansvaret för att reglerna följs och att det inte röks på dessa platser ligger på den som ansvarar för utrymmet. Det tror jag blir knepigt om det inte ska skapas ett nytt yrke, rökvakt. Samtidigt välkomnar jag lagen oerhört mycket. Det är upp till var och en om de vill lukta illa eller förstöra sin egen hälsa genom att röka, men de ska fan inte göra mig sjuk. Så tycker jag.

∼ ♦ ∼

Eftersom jag inte röker och dessutom har namnsdag nästa vecka har jag nätshoppat (förlåt fysiska bokhandeln!)  några nya böcker. Efter helgen, tror jag, kommer den här kvartetten hem till mig (dvs jag får gå och hämta på utlämningsstället):

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis en glimt från hur familjen Katt tillbringade den här regniga dagen.

∼ ♦ ∼

Och nu ska jag bli bjuden på tacos så här på onsdagen. Det är min sanning

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.