Tisdagen den 25 juni 2019: Nej då, allt är inte perfekt, men det är good enough


 Kära dagbok…

Ingenting är perfekt

Nej, ingenting är perfekt,men rätt mycket är good enough just nu.

Nej då, ingen behöver oroa sig eller tolka in saker i rubriken. Jag bara ville meddela att livet är som det är. Det är inte perfekt just nu, men det är good enough. Det vill säga lagom bra. Varje dag kommer puffar som gärna trycker mig neråt. Med näbbar och klor och ett bättre ”allmäntillstånd” försöker jag stå emot. Alla strider behöver en inte ta på så blodigt allvar, trots att en inte gillar vissa människors samtliga beteenden. Det här att det är skillnad på vad som gäller för ”dig” och vad som gäller för ”mig” irriterar mig till exempel till vansinne, men det är bara att lägga band på mig. Tills vidare. När rätt tillfälle ges ska jag inte skräda orden, för att bli behandlad som skit accepterar jag inte. Även jag har skäl till mina göranden och låtanden, precis som andra jag har lyssnat på. Varför kan vi inte bara acceptera att vi tycker olika, att vi uppfattar ”sanningen” på skilda sätt? Varför måste jag tryckas till och tvingas tåla? Och varför måste vi vara barnsligt elaka mot varandra? Jag biter mig i tungan/handen för att inte berätta om alla barnsligheter. För jag vill inte vara en sån. Jag skäms när jag själv beter mig så barnsligt.

Det seglade upp ett orosmoln under gårdagskvällen och dagen, nämligen, och det är därför inledningen på det här inlägget inte är… perfekt. Men jag kan och ska hantera delar av det inom den närmaste framtiden, för jag måste få klarhet och ett slut på det som tär. Det måste vara min tur snart att få ha det 100 procent bra, inte bara good enough. En stund, i alla fall.

∼ ♦ ∼

En källa till välmående är i alla fall alla de härliga böcker jag har förmånen att få läsa. Jag köper ganska mycket litteratur och den sista tiden har jag även fått en del, både second hand för vanlig läsning och nya böcker för recension. På ingång nu för recension är en spänningsroman på engelska. Perfekt att läsa under semestern! Under juni månad har jag läst och recenserat två kanonbra nyutkomna böcker. Igår kväll läste jag ut en av dem. Tänk att jag bara älskar litterära antihjältinnor som har distans till sig själva! Igår sa jag hej då till en sån, Harriet Vesterberg, för att säga hej till Eric Palmér, en fiktiv person som är baserad på en verklig. Och i samband med det kan jag förstås inte låta bli att undra om Harriet har nån levande människa som förebild..?

Böckerna Skuggspelet och Miljardären som försvann

Igår kväll blev det bokbyte från en antihjältinna till en fiktiv person, baserad på en verklig.

∼ ♦ ∼

På jobbet får jag läsa andra saker än skönlitteratur. Idag har jag kollat igenom en kommunikationsplan som snart ska antas, till exempel. Vidare har jag deltagit i tre möten där jag inte har läst så mycket utan mest skrivit. Jag och Duktiga Annika har också publicerat – och fabulerat! – på vårt intranät. Det är roligt att jobba ihop med henne!

∼ ♦ ∼

Igår kväll gick jag igenom månadens räkenskaper och passade även på att nätshoppa lite nödvändigheter (nej, faktiskt inga böcker!). Idag efter jobbet blev det en tur ner till stan för jag tyckte att vår tvåveckorssambo skulle ha nåt både skönt och klädsamt till sommaren. Det är tur i oturen att familjen Katt har päls! Tur för att de slipper köpa kläder, otur för att de nog är ganska varma den här årstiden. Till mig själv köpte jag lunchmat eftersom min vanliga lunchrestaurang har semesterstängt. Den ovanliga lunchrestaurangen, den som finns i huset där jag jobbar, undviker jag så mycket jag kan. Konstig mat och sällan vällagad fisk – inte ens good enough! – för dyr penning klarar jag mig utan.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag tömma diskmaskinen, äta kvällsmat (en köpemacka med kyckling) och försöka orka gå ett varv med Helvetesmonstret* när katterna har fått mat. Sen är det väl dags att åka och hämta hem sambon från jobbet. Good enough!

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 25 juni 2019: Nej då, allt är inte perfekt, men det är good enough

 1. Du har så rätt, vi är alla olika, och sanningen är sällan svart eller vit liksom verkligheten och uppfattas olika beroende på vilka vi är. Det är trist att det ska vara så svårt att förstå och/eller acceptera för en del. Skulle kunna skriva mycket om detta, men ska börja jobba med pågående manus nu, så jag hinner inte. Men bra inlägg, och heja dig! Hopp om god energi i din väg, och en styrkekram kommer härifrån!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast det är väldigt lätt att se saker i svart och vitt. Jag tränar på att vara mer vidsynt – utan att för den skull backa från min egen uppfattning. Det för ibland med sig att jag accepterar andras uppfattning, men stänger en dörr. Det är liksom ingen idé, vi når aldrig konsensus.
   Lycka till med ditt manus. Önskar att jag hade möjlighet att skriva böcker. Det får väl bli som pensionär… 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.