Fredag kväll den 28 juni och lördagen den 29 juni 2024: Njut!


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Det blev en riktigt blöt tillställning igår vid middagsbordet. Jag klarade mig dock, det gjorde även mitt sällskap Mimmi. Vi strålade samman för en utsökt middag på Byblos. Jag överraskade såväl mig själv som personalen genom att välja meza (smårätter) och inte shish taouk (kyckling). Ursmarrigt! Sällskapet var trevligt också, förstås. Vad brydde vi oss om världen utanför? Där skedde polisingripanden (tre polisbilar, poliser i skottsäkra västar etc), det var skyfall och åska. Vi undslapp allt – till och med när vi gick hem. Vi hade inte bara tur med vädret, med andra ord.

∼ ♦ ∼

Boken Unge Mungo och kaffe på sängen

Lördagsstart med en ung skotte och kaffe på sängen.

Jag var trött igår kväll och det blev inte särskilt sent – med påföljd att jag vaknade tidigt. Men det var helt OK. Det ska ju tas medicin och hej å hå. I morse orkade jag inte äta nåt till medicinen utan drack bara ett halvt glas Pro Viva. Inget konstigt skedde och jag kunde gå tillbaka och snooza lite.

Efter nån timme sög det i kaffetarmen och jag fixade sex koppar i perkolatorn. Två lördagsmuggar svepte jag i sängen medan jag läste om den unge skottens öden och äventyr. Det är en tung bok…

Så blev det frukost med ägg och rostat bröd, dusch och samtal till Anna. Vi hade kommit överens om att höras av för en eventuell utflykt till Emmaus i Gryttby. Vissa traditioner (vi har åkt till Emmaus i juni varje år) går inte att ändra på trots att vi separerat. Det blev bestämt att jag skulle dyka upp i tankad bil vid lunchtid. På så vis hann jag ner i källarförrådet också för att stuva om för att göra plats. Jag tänkte nämligen be Finske Pinnen a k a Panschot om hjälp att bära ner tavelkartongerna från klädkammaren. Sen kan jag bära ner mindre saker från klädkammaren själv och göra iordning där inne under semestern.

Lördagsfrukost med Hopptimisten ägg rostat boken Unge Mungo

Lördagsfrukost med familjen, rostat bröd och kokt ägg.

Anna och jag susade iväg på vår utflykt. Det var en väldigt blåsig dag, men vi var ju mest i bilen eller inomhus. På Emmaus hade det skett en rejäl uppfräschning och tillfixning, måste jag säga. Besöket avslutades på sedvanligt sätt med kaffe och glass. Anna tappade såväl chokladbitar som strutsmulor från glassen och jag spillde på mig. Vi frös. Men njöt.

Hemma i stan igen åkte vi och handlade på City Gross innan vi susade hem till Anna med hennes shopping och för att jag skulle få gosa med kissarna en stund. Lucifer och Citrus lät sig klappas och gosas med, men sen var maten mest intressant. Anna skulle ha middagsgäst och jag behövde också åka hem och fixa käk, så jag stannade inte så länge.


Om jag köpte nåt skoj på Emmaus?
Ja visst. En bok, givetvis och en plastmatta till köket. Jag är nöjd.

∼ ♦ ∼

Lördagsmiddagen blev enkel, men god och mättande. Jag köpte kycklingkorv och stekte i skivor samt serverade makaroner till. Det kan förstås hända att det blir nåt mer smarrigt senare, typ snacks, rödvin, ost… Bara njut!

Kycklingkorv o makaroner Hopptimisten o Unge Mungo

Kycklingkorv och makaroner med Hopptimisten och Mungo.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Trams, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.