Onsdagen den 26 juni 2024: ”Du är värdefull…”


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Fyrisån från Nybron åt norr

Skulle nästan kunna tänka mig ett dopp i floden…

Jodå nu känner jag av den, värmen. Inte så mycket i lägenheten, för jag är duktig på att fälla persienner och dra för gardiner och stänga för att inte släppa in hettan. Men i morse när jag gick till jobbet strax efter klockan sju var det redan över 20 grader varmt. Jag hade nästan – nästan! – lust att hoppa i floden. Idag fotade jag den från Nybron fast från andra hållet än igår. Det är vackert. Jag gillar vatten och jag gillar att det finns vatten i stan. Men det är ju inte som sjön i Metropolen Byhålan. Motala är en riktig sommarstad. När mamma levde insåg jag att stan också är ganska vacker på hösten med alla träd som ändrar färger och så. Vi promenerade gärna, mamma och jag, på Vätterpromenaden, längs sjön i stan, nedanför där hon bodde och ganska nära Brona. Numera har jag lite svårt att gå just där, för jag saknar min mamma. Ja jag saknar inte allt med min mamma, men en hel del. Sånt som är så lätt att en tar för givet och som en sen plötsligt inser är borta. Med tiden lär en sig att bli bättre på att inte skjuta upp saker och ting, framför allt inte möten med människor som är viktiga i ens liv. Det kan faktiskt vara så att det inte finns nåt i morgon för somliga. Ibland sårar det mig när folk skjuter upp möten etc i privatlivet. Men så tänker jag att om de lever en stund till (och blir lika erfarna och smarta som jag <== ironi) kanske de lär sig hur viktigt det är att ta vara på ”nuet”, att ”sedan” kanske inte existerar.

Du är värdefull på whiteboard

På min avdelning bryr sig cheferna om sin personal.

Idag var det om möjligt ännu färre kroppar och själar på jobbet. Jag förstår verkligen om folk jobbar på distans ifall de har lång väg att ta sig till jobbet. Men igår fick jag veta att alla avdelningar inte ger sina medarbetare den möjligheten. Det har vi på min avdelning. Max två dar per vecka får vi jobba på distans. Jag utnyttjar det sällan, det kan bli när jag ska göra nåt som besöka vården eller resa bort. Och nu på fredag, när jag vill spara på krafterna. Det är gott att veta att mina chefer bryr sig om sin personal. Vi har väldigt svalt på jobbet och det är bra i hettan. Samtidigt är det svårt att veta hur en ska klä sig. Jag har en svart luvatröja som hänger i kapprummet på jobbet. Den brukar åka på vid 10-tiden, dock inte den här veckan.

Åsas egenodlade jordgubbar

Åsa bjöd påå egenodlade jordgubbar.

Frukt får vi inte på jobbet från och med den här veckan, har det visat sig. Då är det toppen att ha en arbetskamrat som Åsa som odlar själv. Idag hade hon med sig jordgubbar som jag fick smaka rejält av. Det var olika sorter och jag tyckte att vi kunde ha jordgubbsprovning lika väl som vi för ett tag sen hade pastillprovning. Jordgubbar är dock väldigt mycket nyttigare.

Det var bra att jag försågs med jordgubbar, för lunchen blev förlagd lite senare idag. Vi hade nämligen bestämt oss för att gå iväg och äta lunch, bara det att Åsa skulle träna först. I värmen!.. Nåja, lite avundsjuk är jag, så vi får se om hjärtat kan skärpa till sig efter nästa omstart för jag vill också ägna mig åt nån form av motion som inte är promenader.

Vi kom iväg till Uppsala slott för en sen kycklinglunch. Det var skönt att komma ut och värma sig (vi har som sagt skitkallt på jobbet) och skönt att komma bort från arbetsplatsen en stund. När vi gick därifrån noterade jag att Vasaborgen är öppen för visningar, under sommaren mellan klockan 12 och 17.

Kyckling med örtfärskost och klyftpotatis

Idag blev det sen kycklinglunch.

 

Selfie i blått 26 juni 2024

Selfie i blått, min andra favoritfärg. Men arbetsbrillorna på bilden funkar inte.

Eftermiddagen segade sig fram, men det blev till sist dags att gå hem. Idag hade jag inga ärenden på hemvägen. Jag har några framöver som jag kan spara till helgen. På fredag tänkte jag gå ett jobbärende på stan när jag jobbar hemifrån – boka en tid hos optikern för synkontroll och utprovning av nya terminalglasögon. De brillor jag köpte senast har aldrig egentligen funkat. Men för att kunna göra det måste jag kolla synen för kontaktlinser först. Den synundersökningen betalar jag själv, resten står jobbet för. Jag bjuder i alla fall på en dagsfärsk selfie. Och ja. Jag gillar andra färger än orange. Blått, till exempel.

∼ ♦ ∼

Kvällsmat idag blev resten av den gröna sparrissoppan från igår och ett par nybredda mackor. Idag skippade jag såväl grönsaker som jordgubbar till kvällen – det var ju grönsakssoppa i skålen och jordgubbar hade jag ätit tidigare på dan.

Grön sparrissoppa mackor bok medicin Hopptimisten

Rester från igår, men nybredda mackor.

∼ ♦ ∼

Den gångna natten hade jag inte så mycket kramp, men nästan som tandvärk. Det är inte bra med tandvärk på sommaren. Utöver det har jag ont i vänster häl. Skorna jag går i är uppenbarligen inga bra promenadskor för mina fötter. Annars mår jag rätt OK. Och även om jag inte är värdefull är min hälsa det. För mig. Idag är jag 62 år och två månader. Så gammal trodde jag inte att jag skulle bli.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 26 juni 2024: ”Du är värdefull…”

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Jösses så goda de där jordgubbarna såg ut… Vi får det hur varmt som helst i lägenheten, nästan oavsett vad vi gör. Och nu sitter jag hemma och jobbar, skönt att inte behöva pendla ner till Stockholm så här sista veckan.

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Det var flera sorter men de var alla söta och goda.
      Ibland går det inte att värja sig mot värmen. Jag är glad att det funkar här.
      Jag hade nog kunnat jobba hemifrån hela den här sista veckan före semestern, men det blir lite ensamt och isolerat då. Hopptimisten säger inte så mycket.

      Gilla

  2. Jordgubbsprovning, ja men det låter jättesmarrigt ju 🙂 Ni får passa på nu innan säsongen är över. Jag har ätit alldeles för lite jordgubbar i år, bara snattat i dottern land.. 🙂

    Skönt att du också har en sval lägenhet, det är mycket värt när man kommer utifrån och in, dessa dagar 🙂

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Inte så tokigt alls. Och tänk att jordgubbar är både nyttiga och goda, DET är ovanligt.

      Hoppas du också har svalt. Jag är noga med att fälla och stänga och det lönar sig.

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.