Lördag kväll den 8 juni och söndagen den 9 juni 2024: Dagar för val


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

På lördagen ska en mysa om en är hemma, det är mitt val. Jag var hemma och jag myste. Det låg inte bara godis i en skål, jag hade en assiett med kex, ostar och fikonmarmelad och bombvin i glaset. Doftljuset var tänt. Då passade det superbra att se en Bond-film. Fast… ärligt talat var filmen ganska mycket av ett sömnpiller… Ändå hade producenterna av filmen förändrat en hel del. 

Ja ja, jag satt uppe till sent och klockan var nog ett när jag släckte. Jag somnade ganska omedelbums och inte heller i natt hade jag kramp. Däremot var ryggen väldigt ond när jag vaknade.

∼ ♦ ∼

Hopptimisten övervakar att jag äter morgonfil och morgonmedicin

Det är tur att Hopptimisten övervakar att jag äter nåt till medicinen.

Jag vaknade vid sextiden som vanligt. Det är inte alls svårt att passa in medicinen som ska tas vid ungefär samma tider två gånger om dan. Det svåra är att äta när en inte alltid är hungrig. Men det låter gnälligt. Ärligt, jag är tacksam att den här nya medicinen finns. Den verkar göra så att mitt hjärta funkar bättre. Konvertering slipper jag emellertid inte undan. Jag väntar med spänning för att se om det blir i sommar som kardiologen trodde eller senare.

I vart fall slumrade jag en stund till efter fil och medicin. Klockan var nog runt 8.30 när jag tog in kaffe i min söndagsmugg för att dricka det på sängen och läsa läskig bok fram till klockan tio. Lyxigt och skönt att kunna ta det lugnt på morgonen.

Söndagsmorgon med boken Grannar i döden o kaffe i söndagsmuggen

Söndagsmorgon med kaffe på sängen och läskig bok.


Men idag hade jag viktiga saker att göra.
Här var inte särskilt skitigt. Ändå drog jag  fram dammsugaren och gick ett varv eftersom jag hade dammat igår. Att dammsuga hela lägenheten hyfsat noga tog ungefär en halvtimme. Sen var det skönt att duscha. Även om det regnade i natt och av och till under dan idag, har det varit ganska varmt inomhus. Det har varit en sån där dag när en får tända och släcka lampor hela tiden.

Jag ringde Annas snälla mamma och pratade en god stund. Det var länge sen vi hördes av och Anna har antytt att hon tror att min före detta svärmor känner sig osäker när det gäller kontakten med mig. Men jag tyckte att jag hörde att hon blev glad när jag ringde. Samtalet flöt på bra och jag lovade att skicka ett flyttkort med min nya adress med en inbjudan. Hon ville gärna komma och titta på mitt nya hem, sa hon och det kändes ärligt.

Annas snälla mamma skulle inte gå och rösta, sa hon, för hon har svårt att se att läsa på valsedlarna. Men jag traskade iväg till Vaksalaskolans matsal. På vägen dit postade jag det utlovade flyttkortet. Varje dag består av olika val och dagens val var viktigt. Den lokala folkomröstningen röstade jag också i även om jag inte känner mig jätteinsatt.

På vägen hem hoppade jag in på Korgtassen för att köpa nån middagsmat till i kväll. Det blev wok. Och i varukorgen slank det också ner en favoritcheddarost som affären inte tidigare har sålt. Toppen att de gör det nu! Jag köpte en puck.

Rockstar Snowdonia Vintage cave-aged cheddarost

Min favoritost bland cheddarostar – Snowdonias Vintage Cave aged cheddar.


Men jag behövde till ett apotek.
Därför valde jag att motionera bilen och körde till Gränby köpstad. När jag ändå var där hoppade jag även in på CityGross för att bland annat köpa stora förpackningar fil. Jag hittade också billig kycklingfärs som nu ligger i min frys.

Eftermiddagsfika på söndagen med tänd lampa över köksbordetResten av eftermiddagen har jag skrivit och läst – och fikat. Det var toppen att Anna fixade upp kökslampan i fredags, för idag behövde jag tända den när jag skulle läsa.

Vädret har fortsatt vara skumt. Det blåser som tusan och rätt som det är blir det kolsvart och så ösregnar det. En kvart senare kan solen lysa så starkt att jag måste dra för gardinerna och fälla persiennerna. När jag telefonerade med vännen FEM började det åska. Det verkar som om det svalare vädret ska hålla i sig nästa vecka. Lite synd, för jag har två sommaravslutningar – en med avdelningen och en med enheten – och tanken var väl AW på nån uteservering efteråt.

∼ ♦ ∼

Söndagsmiddagen är uppäten. Det blev wok med nudlar, cashewnötter och kyckling samt tomatsallad med mozarella till.

Wok med cachewnötter och kyckling tomatsallad och mjölk

Wok till söndagsmiddag.


En lugn och vilsam söndag går mot sitt slut.
I morrn börjar en ny arbetsvecka och jag har insett att det bara är tre veckor kvar till semestern. Och då ska jag på en liten minisemestertripp i midsommar innan. Ja, jag har blivit bortbjuden och jag har valt att tacka ja. Men i morrn blir det jobb och sommaravslutning för avdelningen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.