Fredagen den 7 juni 2024: Ledig vardag och helgens goda


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Fredag, vardag, och jag har varit ledig! Ja jag har tur. Som statsanställd har jag haft klämdagsledigt. En vardag. Det känns lyxigt. Vad göra med den dan? Läsa förstås! Och umgås med Anna. Ja jag veeet vad jag har sagt om att umgås med sin före detta, men vi hjälper faktiskt varandra. Och lämnar tillbaka prylar. Dessutom fick jag kattgosa igår. Det kan jag sakna och längta efter. Men jag tycker nog att när en av oss träffar en ny partner, då bör den andra backa. Man ska inte hänga sig kvar. Man ska skaffa sig ett eget liv.

Vädret har blivit sämre. Det är kallare, det blåser och igår kväll såg det ut som om det skulle bli riktigt oväder. Det blev det inte, men jag tror att det kommer…

Mörka moln över UKK sedda från balkongen

Oväder på gång? Så här såg himlen ut igår kväll.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag, trött och ämlig, men klev upp och åt fil och knaprade medicin. Idag kunde jag inte somna om – jag var ju ledig (<== ironi). Men jag fixade kaffe på sängen och läste. Det blev bokbyte, för jag hade inte många kapitel kvar. Så från en bok om ett amerikanskt bröllop med en twist bytte jag nu till en brittisk deckare om grannar. Bröllopsboken hade ett HBTQ-tema. Den senare boken hade vännen FEM med sig sist.

 

Anna fikar hos mig med mackor och bullar

Jag bjöd på kaffe och mackor och Anna bjöd på überkladdiga toscabullar.

Det blev bestämt igår att Anna skulle komma över efter att hon gjort några ärenden i stan. Jag lovade bjuda på kaffe och mackor om hon satte upp kökslampan med förlängningsarmen (så att lampans placering kan justeras). När hon var på väg messade hon och vi strålade samman i Kvarnen där vi båda hade ärenden. Vi köpte bland annat var sin påse Helgens goda Korgtassen – att avnjutas var för sig på olika håll. Det ska vara en första gång för allt. Efter avklarade inköp gick vi till Saint Ollie och fikade. Min gäst medförde för säkerhets skulle även var sin überkladdig toscabulle. Hon var väl rädd att vi inte skulle bli mätta.

Anna hade hittat en ostkupa till mig på Clas Ohlson och jag bad henne köpa med sig den – jag betalade, givetvis. Så nu återstår att införskaffa en jävla spaghettiburk, det enda som saknas i min köksutrustning. Jag har tidigare i mitt liv ägt två – en i glas och en i metall – och kan tänka mig antingen eller. Det verkar vara omöjligt att uppbringa. Men kökslampan sitter på rätt plats nu i alla fall. Tack! Efter lampjobbet drog vi iväg ett ärende där jag lovat Anna skjuts. Det är bra när vi kan hjälpa varandra, som sagt.

En ska ju inte ta ut sig på en ledig dag, men samtidigt finns det alltid saker att göra här. Idag hade jag bestämt att plantera tomatplantorna och paprikan jag fick av min arbetskamrat Åsa. Plantorna stod bara i zinkkrukorna och behövde jord och omsorg. Vidare skulle jag plantera om en del krukväxter. Jag började med balkongväxtligheten.

Den fina krukan jag fick av vännen FEM och hennes familj innehöll inte bara en växt utan hela… fyra olika växter. Den rosa blommande fick bo kvar i originalkrukan, medan överiga växter planterades om. Kaktusen hittade jag en plats till i köksfönstret och de andra två växterna håller nu Strindberg sällskap i arbetsrummet. Slutligen planterade jag grenen som trillade av pengaträdet, men som jag ställde i vatten så att den fått rötter. Även den fick stå i köksfönstret.


Det blev förstås jord över hela köket
där jag höll på, så jag fick torka bänken, sopa och torka golvet. Sen gick jag ut med sopor. Kompostpåsen luktade Ve & Fasa och det som låg i den var grått och hårigt. Jag fick senare gå ut med en påse till med resterna från helgkassen eftersom den bland annat innehöll räkor. Kalkonen och klyftorna som jag hade tänkt äta idag kan jag i stället äta i morrn. På så vis slipper jag laga mat då också. Underbart!

Innan jag dukade upp läckerheterna från Korgtassen blev det gin o’clock. Till GT:n serverade jag mig parmesanchips.

Gin o clock med chios och boken Grannar i döden

Idag blev det gin o’clock.

Och så dukade jag upp Helgens goda vecka 23 2024, nationaldagsspecial en dag senare. Rökta räkor, skagenröra och Västerbottenpaj samt jordgubbar med bland annat lemon curd till dessert. Jag drack GW:s riesling till och ja, jag tog min medicin efter maten, med vatten. Aiolin var gudomlig, desserten kom på andra plats.

Nu blir det läsning, kanske lite TV och bara vara som gäller. Jag är mätt, trött och nöjd med min lediga dag.

∼ ♦ ∼

På agendan i morrn? Riva fram tavelkartongerna ur klädkammaren och gå igenom dem innan de eventuellt förpassas till källaren (om jag kan få hjälp av nån snälling framöver).

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Ironi, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fredagen den 7 juni 2024: Ledig vardag och helgens goda

  1. Rexxie skriver:

    Ikea! (alltså för spagettiburk)

    Det här är ett alternativ:

    https://www.ikea.com/se/sv/p/ikea-365-burk-med-lock-foer-torrvaror-transparent-vit-90066708/

    Själv har jag den i glas, funkar också för spagetti.

    https://www.ikea.com/se/sv/p/korken-burk-med-lock-klarglas-90213549/

    Gilla

  2. Rexxie skriver:

    Ahhh! Såg att du redan hittat en spagettiburk! Då kan du bortse från min kommentar! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.