Fredag kväll, sent 31 maj och den första junidagen 2024: Annorlunda, men den som känner mig…


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

En liten repetition… Ingen har gissat rätt (bara nästan!) vad som är annorlunda med mig efter gårdagens besök hos Igor. Nån påstod på Insta att jag hade läppstift! Det var det värsta jag har hört, jag sminkar mig aldrig. Lustigt nog är det fler som tycks tro att jag nyttjar just läppstift. Fattar inget… Nåja, gissa på och ta en ordentlig titt, tänk på hur jag brukar se ut och hur jag ser ut nu…

Selfie nyklippt 31 maj 2024

Vad är annorlunda???

∼ ♦ ∼

Gårdagskvällen slutade sent. Den som känner mig (tycks ju vara få eftersom man tror att jag sminkar mig…) kan säkert gissa varför. Javisst, jag monterade klart sängbord nummer två. Det gick lite fortare den här gången och jag blev inte avbruten, men lådhelvetet blev lika fel som på första sängbordet. Nu struntar jag i det och jag har ställt in borden i sovrummet. Dessutom har jag skitont i mina händer. Men efteråt firade jag med cheddarbågar och en Staropramen medan jag såg sista delen om den walesiske seriemördaren på SvT Play. Ja, klockan blev mycket igen innan jag kom i säng. Skillnaden var att jag ju skulle vakna till en ledig dag, en lördag…

Vita ben i orange shorts med cheddarbågar i röd skål o Staropramen i handen

Vita ben i orange shorts firade med cheddarbågar och öl.

∼ ♦ ∼

Boken Ur askan och kaffe på sängen i lördagsmuggen

Lördagsstart, den äkta och bästa.

Tänk att i morse hade jag kunnat sova länge! Fast då var det det där med medicinen och äta till den. Klockan var tjugo i sju när jag motvilligt klev upp för att sleva i mig fil med bär och ta medicinen. Jag fixade kaffe, men efter filen låg jag och drog mig en stund i sängen innan jag hämtade min lördagsmugg med nyperkolerat kaffe.

Det blev en stunds läsning och jag måste säga att deckaren jag läser nu, den som jag fick tillsammans med det broderade bokmärket av vännen FEM och V, är riktigt bra. Jag tänker nog investera i de övriga delarna.

Men länge låg jag inte idag för jag hade bestämt att jag skulle bädda rent, tvätta och dammsuga. Den som känner mig vet att jag mycket väl kan städa etc en solig och varm ledig dag. (Det kom visserligen en regnskur, men inte förrän eftermiddagen.) Hantverkarbesöket igår lämnade sina spår även om killarna som kom hit var hjälpsamma och tog bort det värsta efter sig. Eftersom jag nu också hade ställt sängborden på plats kunde jag spika upp de tre tavlorna jag hade tänkt i sovrummet. Jag blev riktigt nöjd med ”allt” – utom lådjävlarna i sängborden.

Min fundering är nu över Farfarsfåtöljen. Det blir väldigt trångt med den i ett hörn vid fönstret i sovrummet. Kanske skulle den passa bättre i gästrummet, vid gästsängens kortsida? Bara det att för att få ut den ur sovrummet behöver jag bärhjälp. Fåtöljen är ett gediget hantverk, gjort 1940 till min farfar på 40-årsdagen och tung som bly. Tål att tänka på…

Efter detta släpade jag fram dammsugaren och gick ett varv. Hantverkare och flyttskräp till trots är det väldigt mycket mer lättstädat nu när här varken finns katthår eller kattsand. Sen hängde jag tvätten och därefter behövde jag pausa med kaffe och mackor och en stunds läsning.

Kaffe och mackor och Ur askan Hopptimisten

Paus med kaffe, mackor, Hopptimisten och en stunds läsning.


Icke desto mindre saknar jag de två pälsklingarna enormt.
Idag ska jag inte träffa dem, men väl deras mänskliga mamma. Anna och jag ska ut på Museinatten och kika på ett par museer i Uppsala. Planerade besök är på Medicinhistoriska museet och Uppsala industrimuseum. Det förra ligger på Ulleråkersområdet så vi åker bil dit klockan 19, ungefär. Det andra museet ligger på gångavstånd från Saint Ollie vilket innebär att jag parkerar bilen och vi går till museet på Salagatan. Jag har därefter lovat att bjuda på ost, kex och ett glas vin hemma hos mig. Viner finns alltid hemma (igår köpte jag en flaska rött italienskt ur det tillfälliga sortimentet, till exempel), ostar och kex behövde kompletteras med. Fikonmarmelad och päron finns.

Så nu kan jag slappa rejält med min bok. Att jag slappar på det viset vet väl ”alla”, inte bara den som känner mig.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fredag kväll, sent 31 maj och den första junidagen 2024: Annorlunda, men den som känner mig…

  1. Jag kan ju inte motstå ett mysterium så jag har jämfört bilder! Det jag kan komma på är att håret är stylat mer åt sidan nu än det brukar vara. Det brukar stå mer rätt upp?

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.