Onsdag kväll den 29 maj och torsdagen den 30 maj 2024: Det inte bara tar sin tid, det får ta den tid det tar


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Paketet med sängborden

Nästan 30 kilo paket kom igår…

Jada jada jada! Paketet med sängborden anlände igår. Och jag måste säga att den killen från PostNord som kom med dem var jättegullig. De får inte bära mer än 15 kilo till en kund. Mitt paket vägde 29,5 kilo. Han bar inte bara paketet till porten, han bar in det i hissen, åkte upp med mig och ställde det innanför ytterdörren. Därifrån puttade jag lådan in i vardagsrummet. Så det var ju bara bra att jag inte hade fått nån hallmatta som låg i vägen. Hallgolvet måste nog torkas igen, dock.

Lådan var ganska liten, men allt var kompakt packat. Jag packade upp alla delarna och sen satte jag igång, väl medveten om att det här lär ta sin lilla tid. Det innebär att jag är otillgänglig på kvällar och i helgen på grund av montering. Montering är inte min starkaste gren. Vi får se om jag klarar av det. Igår monterade jag mer än en tredjedel av ena sängbordet. Mina händer är ju inte så bra och jag har inte riktigt den kraft som behövs. Så det går långsamt. Det inte bara tar sin tid, det får ta den tid det tar. Igår blev det dessutom stopp efter cirka 90 minuters arbete eftersom jag ville se sista delen av Bäckström. Det blev lite i tramsigaste laget, tycker jag nog. Men ändå. Jag ville ju veta vem som var skyldig och varför.

∼ ♦ ∼

Lugn frukost vid köksbordet

Lugn frukost vid köksbordet.

I natt sov jag ganska bra. Jag var uppe ett par gånger, men jag hade ingen kramp. I morse, däremot, tyckte jag att hjärtat slog lite hipp som happ. Ja ja, det blev sedvanliga morgonbestyr med dusch, frukost och medicin innan jag traskade iväg till jobbet.

I morse visade termometern bara 15 grader hemma. Det innebar att jag tog en tröja. Det var onödigt. Det kändes nämligen lika varmt som de senaste dagarna. Jag gick en lite annorlunda väg den här torsdagsmorgonen. Dels behövde jag ta ut kontanter till min frisör som jag ska träffa i morrn, dels gillar jag att inte alltid gå samma vägar.

Domkyrkan från Gamla torget

Jag gick på andra sidan domkyrkan i morse.

Jag tyckte att jag fick upp farten bra och vill så gärna tro att den nya medicinen och halverad betablockerardos gör susen. Elkonverteringen ser jag däremot inte fram emot alls. Förra gången krävdes tre omstarter av hjärtat innan det kom i rytm och narkosen tog inte. Det gjorde skitont och var väldigt ångestfyllt. Sen tycker jag väl att det här blir tredje försöket/tillfället och blir inte det mer permanent får nog kardiologen hitta på nåt annat.

Jag hade en intervju bokad på förmiddagen efter två Zoommöten, men personen jag ska intervjua ringde och vi flyttade tiden till efter lunch. Det var bättre för oss båda, samtidigt som det innebär att jag inte hinner skriva texten när jag hade tänkt. Men jag har ganska rena dar nästa vecka och får satsa på skrivande då. Så först åt jag lunch. Idag festade jag på trekantsmackor med tonfisk, bland annat. Därefter gick jag till Botaniska trädgården och jobbade (intervjuade). Jag passade på att sitta utomhus en stund och insupa ljus och luft. Underbart!

∼ ♦ ∼

I kväll har jag ätit kaffe och mackor. Givetvis monterade jag lite innan dess och nu ska jag montera en stund till.

I morrn bär det av till bilverkstan för service och därefter plåtverkstan för plåtning av skador. Sen åker jag hem och jobbar innan jag går till Igor som ska klippa mig. Äntligen fredag!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.