Tisdag kväll den 28 maj och onsdagen den 29 maj (min namnsdag) 2024: Stolligt, morr morr!


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Gångmatta till hallen Georgia

Hallmattan kom inte igår, men sägs komma i morrn.

Nejda, nejda, nejda, var inte orolig! Installatörer och leverantörer fungerar inte som andra yrkeskategorier. Kunden betalar för att de ska göra sitt jobb – och de gör det inte. Tro inte att det levererades nån matta igår. Jag pratade i mobilen med vännen FEM och fick ett sms klockan 19.21 där PostNord skrev att de inte kunde göra leveransen. Nåt skäl varför fick jag inte. Nåja, jag hade dammsugit och torkat golvet i hallen och det behövdes ändå. Men snopet var det! Det ska bli intressant att se om PostNord levererar mina sängbord i kväll som aviserat, mellan klockan 17 och 22. Jag vågar inte ens gå iväg och handla fast jag behöver. Vid lunchtid idag kom sms om mattan. Nu ska de leverera mellan klockan 17 och 22 – i morrn. Fast… jag behöver inte vara hemma då. Stolligt!

Igår satte jag sprätt på min hundrakronorsvinst hos Bokvännen. Den lilla grejen ska komma som brev, med PostNord. Det tror jag när jag ser. Men jag hoppas att den hittar hem till min postbox.

Nåt som blev av under gårdagskvällan var bokbyte. Äntligen fick jag tid att läsa ut den danska kriminalaren och byta den mot en svensk dito. Jag fick en hel hög med pocketböcker av vännen FEM och V när FEM kom och hjälpte mig att packa upp efter flytten. V hade även skickat med några fina broderade bokmärken. En av dessa böcker läser jag nu och givetvis använder jag bokmärket som låg i. Det är den första boken av hittills fyra i en serie, Ulvöserien, och författaren Lina Areklew är en ny bekantskap.

Böckerna Sju kvadrat med lås och Ur askan samt bokmärke som V gjort

Bokbyte från dansk kriminalare till svensk.

∼ ♦ ∼

Övertäckt hus på Kungsgatan som fasadrenonveras

Dagens skjorta kändes som skynket på huset.

I natt hade jag ingen kramp, men vaknade flera gånger ändå. Är det inte det ena så är det det andra. Nån skön matta att gå på i hallen på vägen mellan sovrummet och toa har jag alltså ännu inte. Morr! Klockan 5.45 gav jag upp och klev ur sängen för att göra mig redo för en ny arbetsdag. Det var nästan lika varmt i morse som igår. Jag hade plockat fram en kortärmad grön skjorta som jag fick till min 40-årsdag! Till och med den är för stor. Men tunn och sval. Kändes nästan som skynket huset på Kungsgatan är beklätt med, det som fasadrenoveras. Skjortan liksom hänger. Men den är fin, det sa nån på jobbet också.

Innan jag gav mig ut åt jag förstås frukost, drack kaffe, läste och tog medicin. Det ska bli intressant att se om medicinen i kombo med den kommande elkonverteringen får ordning på hjärtat längre tid än några dygn…

Onsdagsfrukost med Hopptimisten och en uppslagen pocketbok

Onsdagsfrukost med Hopptimisten och medicin.


Dagens morgonpromenad var skön.
Jag varken frös eller svettades. När jag går hem på eftermiddagarna har det varit väldigt hett den senaste tiden, så jag går långsamt. Lite grann svettas jag då, men jag njuter av att jag har mindre av mig att släpa omkring med.

På jobbet var det en hel drös med möten denna onsdag – tre på förmiddagen och ett direkt efter lunch. Tur att det blev paus emellan.

Lunch med boken Ur askan

Jobblunch med spännande läsning.


Efter förmiddagens möten såg jag genom fönstret
att det hade kommit en regnskur. Det behövdes! Fast det behöver ju inte regna just när jag ska vara ute. Däremot behövde jag en glass på eftermiddagen. Jag skyller på min enhetschef som vid ett möte tog upp ämnet favoritglass. Idag blev det en salt lakrits för min del, fast jag inte ska för hjärtats skull.

På glassen följde 30 minuters arbete och därefter pastillprovning, mycket seriöst. Nu vet jag att det är olika smaker på de olika färgerna i till exempel Non Stop-påsen. Och så kände jag mig inte lika stressad över att jag behövde handla nåt ätbart – jag var inte särskilt hungrig när jag gick hem. Det funkar säkert med en macka till medicinen.

Pastillprovning på jobbet

Pastillprovning. Här de franska.

∼ ♦ ∼

Ja då får vi se om det levereras några varor i afton. Jag tänker slänga mig på soffan och vila och läsa en stund till det är medicindags. I morrn ska jag göra en intervju med en spännande person i Botaniska trädgården.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdag kväll den 28 maj och onsdagen den 29 maj (min namnsdag) 2024: Stolligt, morr morr!

  1. Oj, vad mycket du väntar på. Kanske behöver du ingen spänningsroman nu när det är Post-Nord som ska leverera?🥹😉

    Gilla

  2. Haha, du är för rolig:) ..jämförelsen skjorta/husbeklädnaden… tror utan att ha sett bilder på båda att du och skjortan gjorde er mycket bättre 🙂

    Trist när leveranser krånglar, håller tummarna att allt dykt upp nu som du beställt !
    Kram

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.