Torsdagen den 2 maj till torsdagen den 9 maj 2024: Från Main Street till Saint Ollie


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

En vecka har passerat. Mitt liv har tagit en ny vändning än den jag hade tänkt och hoppats på, men nu är det som det är. Jag har flyttat, fyra minuter från Main Street till Saint Ollie. Här ska jag bo tills jag dör. Ensam. Aldrig mer med nån annan person. Det finns inga permanenta situationer. Det finns inga garantier. Det finns inget mer opålitigt än hjärtan och känslor. Jag ville dö och jag ska . Men tills jag gör det ska jag leva. Nu jävlar!

Torsdagen den 2 maj

Skitig spishäll

Ett exempel på hur skitigt Main Street lämnades får spishållen utgöra.

Jag tyckte att jag var noggrann när jag tog in offerter från flyttfirmor. Den flyttfirma jag valde… vill jag aldrig mer ha att göra med, kort sagt. Det var strul från packdagen till och med dagen efter flytten. Det började med att personerna som skulle packa kom över två timmar försent. Visserligen hade jag fått veta detta per telefon, men ändå. Ingen av personerna som flyttfirman skickade pratade svenska och de pratade knappt engelska. Det var väldigt svårt att kommunicera.

Men mitt hem, det som var kvar av det, blev packat. Mina böcker stoppades ner i 59 lådor, numrerade. Övriga saker packades i lådor som antingen inte märktes eller märktes med nåt jag inte förstod. Många saker gick sönder. Main Street lämnades så skitigt.

På kvällen tog jag och kompisen T bilen bort till Saint Ollie för att starta kyl och frys. Då insåg jag att parkeringsplatsen i garaget jag fått inte skulle fungera – jag skrapade ena backspegeln när jag försökte parkera mellan två betongpelare. Tårarna droppade över min sista middag på Main Street – tre rostade mackor och en mugg kaffe.

Tre rostade mackor o kaffe sista middagen på Main Street

Sista sorgliga middagen på Main Street.

∼ ♦ ∼

Fredagen den 3 maj

En mugg kaffe

En mugg kaffe till att börja med på flyttdagen.

På flyttdagen kom en mindre lastbil och två flyttgubbar. Det skulle ha varit både fler gubbar och bilar, men det var det inte. De två flyttgubbarna vägde dock upp för allt strul från flyttfirmans sida genom sin positiva attityd från morgon till kväll. De kom klockan åtta som avtalat. Färdiga var de halv ett på natten, när det var lördagsmorgon. De tog en middagsrast mellan klockan 13 och 14. Totalt blev det fyra vändor. Under ett par av vändorna packade jag upp en del på Saint Ollie, bland annat matvaror och kläder.

En flyttgubbarna hjälpte till att parkera min bil i nya garaget. När han gjorde detta satt jag bredvid och fick telefonsamtal från flyttfirman. Jag blev utskälld (fick associationer till mrs Turner i Brighton) och flyttfirmans representant påstod att jag farit med osanning om hur mycket som skulle flyttas. Jag fick bland annat höra att jag skulle ha ställt dit (på Main Street) saker som inte fanns med när en representant från firman kom och tittade och fotade tidigare i våras. Som sagt, aldrig den flyttfirman mer.

Fakturan kom redan dan därpå. Den skulle betalas genast. Då hade man lagt på ett par sköna tusenlappar på summan jag fått på offerten. Det hade jag OK:at under flyttdagen. Men de kan inte inte ha gjort RUT-avdrag. Och fick de två flyttgubbarna nånting extra? Synnerligen tveksamt.

Klockan 1:30 låg jag i gästsängen på Saint Ollie och försökte sova. Jag bläddrade lite i min första post till Saint Ollie – en bok. Det var boken Förbjuden ingång av Christina Wahldén som jag fått för recension. Sov gjorde jag för lite och jag hade svåra kramper i underben, fötter och tår.

∼ ♦ ∼

Lördagen den 4 maj

Läsning av Karin Wahlbergs bok Med liv och lust och kaffe på sängen

En soft lördagsstart med läsning och kaffe på sängen.

Många har hört av sig de här dagarna, såväl gamla vänner som nya. Men jag har inte riktigt haft tid att sitta och sms:a eller socialprata när hela hemmet är nerpackat, det kommer leveranser och hantverkare hör av sig. Jag valde därför att främst visa några bilder från varje dag på Instagram, där de flesta jag känner har konton, i stället för att  säga samma/liknande saker eller skicka samma bilder till flera olika håll.

Men två fina vänner har gett mig god och rätt praktisk hjälp. En av dem är Emma. Hon kom till Saint Ollie på lördagen. Medan jag packade upp lådor med böcker packade hon upp i mitt kök. Vidare installerade hon min router (jag är teknisk idiot). Min nya säng levererades och vi monterade på de åtta benen och hakarna och jonglerade med bäddarna. Det var skittungt och svårt, men vi klarade det. Med byxor på (Emma fattar vad jag menar). Vi satte på min nya sängkappa och jag bäddade med rena lakan.

Värsta grejen var att bära ner ihopvikta flyttkartonger till mitt källarförråd. Flera aptunga dörrar som inte gick att ställa upp i kombo med bängliga lådor kan få vem som helst grinig. Men vi hade ett fantastiskt teamwork, Emma och jag.

När Emma hade åkt hem fortsatte jag ett tag till med att packa upp böcker. Lådorna stod i Salen. Visserligen var de numrerade, men de stod inte i nån ordning. Jag jonglerade även här med tunga grejor, alltså.

Sent på kvällen åt jag middag – vatten och bröd (tre rostade mackor) – i Salen. Jag sov… bättre, men även den här natten hade jag kramper.

∼ ♦ ∼

Söndagen den 5 maj

Med liv och lust och kaffe på nya sängen i nya Muminmuggen

Med liv och lust och nyperkolerat kaffe i ny mugg vaknade jag i min nya säng.

En kan tro att jag slappar väldigt mycket och läser och bara softar. Det gör jag inte. Jag har jobbat hårt. Men jag tillåter mig att njuta av att börja en ledig dag med läsning och kaffe på sängen. Såväl boken som muggen är födelsedagspresenter, för övrigt. Och på bilden har jag just vaknat efter första natten i min nya säng.

Även på söndagen skulle Emma komma hit. Jag hann att göra en del innan, bland annat fixa ett gästrum. För på måndagen var det dags för nästa goda vän att ställa upp med handkraft med mera. Jag packade upp några lådor också, förstås.

När Emma hade anlänt tog vi bilen för att hämta min TV på Elgiganten. Den var stor, men lätt. Vi åkte hem och fortsatte uppackningen. Emma hade lovat att ställa in kanalerna på TV:n, fast det blev lite svårt eftersom det inte var nån strömsladd med. Jag fick helt enkelt åka tillbaka. Som kompensation fick jag två sladdar, den ena lite längre. Emma installerade Playkanaler etc efter att vi kopplat ihop TV:n med mitt konto. Lådan med antennsladdar hade jag inte hittat än, så övriga kanaler får bli en senare fråga.

Jag packade upp och packade upp. Från fåtöljen i Salen syntes det att antalet lådor hade minskat. Det syntes dock inte från köket… Men bokhyllorna fylldes sakta men säkert på.

Samma middag som jag åt på lördagen (mackor) blev det på söndagen. Men söndagen avslutades med fotmassage. Och det var helt rätt recept mot nattliga kramper!

∼ ♦ ∼

Måndagen den 6 maj

Början till en matplats i köket

Början till en matplats i köket.

Vardag och den här dan skulle det hända stora grejor! Jag skulle få en ny spis av min hyresvärd Uppsala Akademiförvaltning, min tvättmaskin (köpt själv) skulle levereras och installeras och vännen FEM skulle komma. Medan jag väntade på spisen, som skulle anlända först, fick jag till en matplats i köket. Jag stuvade om lite i skåpen och plockade upp böcker. Spisen levererades och installerades utan problem, men innan ugnen kunde användas skulle den brännas in. Det beslutade jag att vänta med.

På eftermiddagen anlände vännen FEM, den andra fina vännen som gav mig rätt praktisk hjälp. FEM hade med sig massor av presenter från sig och hela sin familj. Den familjen inkluderar V, som utnämnt sig själv till min adoptivdotter (inte så säker på att hennes föräldrar är OK med det, men jag gillar!) eftersom jag inte har nån familj. Jag fick en fin blomma, böcker, te, mugg och söta broderade bokmärken som V gjort. Vännen FEM var snäll och gick och handlade åt oss (vi delade så klart!) så vi skulle ha frukost, åtminstone.

Nån timme senare kom tvättmaskinen med två killar. Med den gick det mindre bra. Den installerades inte eftersom utloppsröret inte var monterat och för att det var en spricka i kåpan till elen. Jag mejlade felanmälan vid Akademiförvaltningen om rör och el. Först när det är fixat kan jag kontakta kundtjänst vid Elgiganten för tvättmaskinsinstallation. Sen bokade jag tvättstugan för tvättkorgen var knökfull.

Vännen FEM fortsatte att packa upp köket och i och på ekbyffén, medan jag hade fokus på böckerna. Vid 19-tiden slog vi oss ner på Pong och jag åt lagad mat för andra gången i maj. Ja, jag har gått ner tre kilo. Vi åt mjukglass till dessert, men kvällskaffet avnjöt vi hemma på Saint Ollie. Jooo, antalet flyttkartonger i Salen har definitivt minskat.

∼ ♦ ∼

Tisdagen den 7 maj

Morgonläsning

Morgonläsning.

Tvättstuga… Tja, det hade jag inte planerat för, men det var bra att testa. Och jag körde ett par maskiner, tumlade somligt, hängde annat i torkskåp. Före och efter plockade jag upp böcker – och åt! Med sällskap äter jag uppenbarligen. Ugnen brände jag in också. Det tog 1,5 timme och gick bra.

Alla böcker kom upp, mattorna las på golvet. Vännen FEM fixade kök och Salen – och hittade vinerna till vinskåpet. Mattan i Salen var tom på kartonger, ett dansgolv, nästan.

Tisdagsmiddag åt vi hos Alex – vitlöksbröd som smälte i munnen, pizza och glass. Giovanni var där, Alex pussade mig på huvudet och kvällskaffet tog vi hemma. Vi var sååå trötta…

∼ ♦ ∼

Onsdagen den 8 maj

Ny toapappershållare i badrummet

Bonus: ny toapapppershållare.

På onsdagsmorgonen skulle jag få tidigt besök, men det var välkommet. Klockan 7.30 kom två trevliga män från Akademiförvaltningen för att byta ut det spruckna handfatet i mitt badrum. Det slutade med att de monterade en ny duschhållare, en toapappershållare, utloppsröret till tvättmaskinen samt silikonade lite vid kaklet i köket. Jag passade på att ställa frågor till dem om vilken typ av ärenden/jobb de tar. Mycket bra. Jag har till exempel skickat in ett ärende om parkeringsplatsen. Det hanteras av en annan person som för tillfället är ledig. Bra att veta. Utöver det sa jag att en lucka i frysen är trasig – det skulle de också fixa om jag mejlade och tog en bild på modellnumret. Vidare är en elektriker på gång för att fixa elen till tvättmaskinen, men det blir troligen inte förrän måndag.


Utöver det kikade jag lite närmare på den bok jag fått för recension.
Vännen FEM skulle ner på stan och jag bad henne köpa del ett i serien om Polissystrar. Den vill jag ju läsa först. Läsa hann jag en del under onsdagen. Det blev bokbyte från boken om det fiktiva Ekstad 1963 till ovan nämnda kriminalroman som utspelar sig i Ljugarn 1944.

När vännen FEM var nere på stan fixade jag upp gardinerna i Salen och packade upp lite grejs – allt från smycken till änglar, ungefär. Och när hon kom hem hjälptes vi åt med resten av gardinerna. I sovrummet fanns ingen gardinstång, så jag monterade upp en. Mina nya, bruna mörkläggningsgardiner blev perfekta där. I gästrummet satte jag också upp en taklampa, en fin plafond som mamma och jag köpte en gång i en lampaffär som låg vid Vaksala torg, det vill säga ganska nära där jag bor nu. FEM fixade en fin glas- och kristallutställning på ekbyffén.


Onsdagsmiddagen åt vi på Byblos och jag bjöd.
Det var det minsta jag kunde göra som tack för allt hjälp jag hade fått och får. Kvällskaffe med litteratur och var sin godispåse intogs i Salen Saint Ollie.

∼ ♦ ∼

Torsdagen den 9 maj

Sedlighetsbyrån och kaffe på sängen i brun Höganäsmugg

Kristi Flax inleddes med Sedlighetsbyrån och kaffe ur en gammal senapsmugg.

Idag var det ingen som skulle hälsa på oss tidigt och vi hade heller inget vi måste göra. Eller… Vännen FEM måste åka hem för hon ska jobba i morrn. Själv är jag som statligt anställd klämdagsledig. Jag ska ägna min dag åt att lämna prover, fixa lite här hemma, kanske gå ett varv med dammsugaren och göra upp med vännen Mimmi om tavelhängning. 

Torsdagen, eller Kristi Himmelsfärdsdag, ägnade jag ändå första stunden åt att läsa och dricka morgonkaffe på sängen ur en älskad brun Höganäsmugg, ursprungligen en senapsburk.

Sen tänkte jag att jag ville ha vännen FEM:s åsikter om konst och tavlor. Vi gick igenom allt jag hade och valde ut och ställde fram det jag vill sätta upp. På det viset gick det att få lite bättre ordning i klädkammaren också. Tavellådorna får dock stå där tills flyttfirman har hämtat flyttkartongerna som belamrar en stor del av mitt källarförråd. En go’ hög finns även i gästrummet, men där ska inte tavellådorna stå i framtiden. Jag flyttade också ett par hyllplan i sovrumsgarderoben.


Så gick vi bort till FEM:s bil.
Jag la in en sak i min bil som står i garaget på Main Street. Jag vinkade av FEM och det var så trist, men i stället för att gråta och pippla gick jag till Korgtassen och storhandlade.

Seneftermiddagen och kvällen har jag ägnat åt att skriva den här romanen det här inlägget. Jag har invigt min spis och det gick sisådär. Till middag blev det Annas kycklingköttbullar med sås, potatis, mjölk med mera. Mitt sällskap var Hopptimisten som jag ska ha nära mig nu.

∼ ♦ ∼

Det är en omställning. Jag ser inte längre nya Filmstaden eller domkyrkotornen så bra från mitt hem, men från min balkong ser jag slottet och toppen av tornen samt UKK. Och framför allt ser jag… himlen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdagen den 2 maj till torsdagen den 9 maj 2024: Från Main Street till Saint Ollie

  1. Oj vad du/ni har jobbat på BRA !! Skönt att du haft goda vänner som hjälpt till med det hela.

    Flyttfirman verkar dock inte så seriös..

    Hoppas du finner lite ro i att få plocka upp i lagom takt, nu när du är på plats i nya lyan, ser fint ut det som syns på bilderna, håller tummarna att du kommer att trivas !!

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Ja vilka fina vänner jag har som ställer upp så och hjälper mig – just på rätt sätt. Eller det sätt som är rätt för mig. På söndag kommer en annan vän och hjälper mig att hänga konst med mera.

      Nu är det mesta uppackat. Jag letar efter saker och stuvar om, men det är mest roligt. På måndag ska jag arbeta igen så det får bli lite plock nu i helgen.

      Nej fy 17 för flyttfirman! Hör jag nån som funderar på att anlita den ska jag givetvis varna. De två flyttgubbarna som var toppen var inhyrda – från en annan flyttfirma.

      Tack, min vän! Nu hoppas jag att du och Pinglisen kommer och hälsar på vid tillfälle. Det vore så roligt. 😛

      Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.