Påskafton 2024: Konstig konst, fin konst och grekisk okonstig middag


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

På påskafton blev det mycket konst. En del konst var konstig, annan var riktigt fin. Fint var också vädret. Det var soligt och varmt, så ljust att jag behövde ha solbrillor när jag körde. Vi tog min bil ut till Ulva. Där var vattenståndet otroligt högt. Och mycket folk. Men kul att se den spännande utställningen och även besöka diversehandeln och hantverksbodarna.

Vi åkte tillbaka till stan och lämnade min bil i garaget. Ett besök på English Bookshop gjorde mig ett par hundra spänn fattigare. Nä, jag skulle inte köpa andra böcker före flytten än de böcker som finns på inköpslistan, hade jag lovat mig. Det löftet bröt jag och två böcker följde med hem. Dock till rabatterat pris tack vare stämpelkortet.


Efter detta behövde vi en fika.
Jag åt både ostfralla och chokladboll med socker på Ofvandahls. Plötsligt har jag fått världens aptit igen! FEM åt bara halva sin fralla…

Påskaftonsfika på Ofvandahls

FEM åt bara halva sin fralla. Jag åt hela min och en chokladboll med socker på.


Men lite plats fick jag allt spara i magen
för till kvällen hade vi bokat bord hos Costas. Innan vi lämnade stan gick vi in på Galleri Upsala och sa hej till Li Gessbo, en av konstnärerna som ställer ut där i påsk. Li och jag är gamla arbetskamrater från ett annat universitet här i stan än det jag jobbar vid nu. Några bilder där tog jag inte, men jag ska återvända dit innan påsken är slut, tänkte jag.

Några timmars vila på Main Street gjorde att jag orkade röra på mig igen och möta vännen FEM för grekisk middag. Vi åt båda souvlaki, jag med kyckling, FEM med kött. Jag tog en fetaoströra med chili, bröd och en Mythosöl till förrätt. Ett glas husets röda svepte jag till huvudrätten.

Godispåse kaffe bok o FEM på hotellrummet

Kaffe, dessert (godis) och läsning på FEMs hotellrum.

Måltiden var ganska snabbt avklarad. Jag åt bara ett spett, för jag tyckte att de var lite undergrillade. Och så kände jag mig fortfarande mätt efter eftermiddagsfikat. Vi gick till FEMs hotellrum. FEM snodde med sig två muggar kaffe upp på rummet åt oss. Därefter dök vi ner i såväl godispåsar som litteratur. Jag tog nåt glas vin också, men mer än halva flaskan och hela påsen chips fick följa med tillbaka till Main Street.

Där var det mörkt, tyst och stilla. Anna hade gått och lagt sig, för hon ska arbeta resten av påsken. Jag borstade tanden, läste ett kapitel och släckte lampan.

 

∼ ♦ ∼

Påskdagen med sommartid var grå och trist. Idag åker vännen FEM hem till sin familj. Det har varit fina dagar som har passerat lite för snabbt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.