Lördag kväll den 23 mars och söndagen den 24 mars 2024: Dagsverken


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Det känns som om en gjorde ett dagsverke igår. Kom då ihåg att jag ska köpa packtjänst av flyttfirman. (Packa upp gör jag dock själv med snälla vänners hjälp.) Men vi måste ju gå igenom saker, vems som är vems. Vi flyttar inte samma dag utan nu blir det Anna som flyttar först och jag blir kvar på Main Street ett par veckor efter det tills det är min tur. En bra bit på väg har vi i alla fall kommit redan. Nere i lägenheten återstår några skåp, bland annat ett linneskåp, ett par klädkamrar med diverse, Annas kökssoffa samt köket att gå igenom. Värsta är vinden. Den orkade faktiskt ingen av oss tänka på idag. 

Igår kväll när vi var klara med gårdagens rensningar kollapsade vi i var sin fåtölj och glodde på tre avsnitt av en Agatha Christie-deckarserie i modern tappning på TV4 Play. Jag kände mig lika slut som Citrus som snusade högljutt i soffan intill mig.

Trött Citrus sover på kattkudde

Slut kisse Citrus igår kväll.

∼ ♦ ∼

Boken Amanda och kaffe på sängen

Söndagsstart.

I morse vaknade jag först av en illasinnad kramp i vänsterfoten. När den så småningom släppte kunde jag sova ända till klockan åtta. Det var skönt. Några andra men efter gårdagens dagsverke hade jag inte. Lite ont i ryggen har jag jämt. Hjärtat har inte protesterat. Och själen… Faktiskt är jag förvånad över att den inte har protesterat eller så. Allt har gått över förväntan bra. Sorgen över misslyckandet finns där, men den håller sig i bakgrunden, tack och lov. 

Den här söndagsmorgonen tog jag det lugnt med läsning och kaffe på sängen. Innan jag somnade igår blev det bokbyte, från en lånad bok från jobbet till en annan lånad bok från jobbet. Sen har jag två riktigt bra deckare som jag ska kasta mig över under påskledigheten. Anna reser troligen bort några dar under påsken, så inga dagsverken kan utföras. Själv får jag besök av vännen FEM. Eller… hon kommer till Uppsala och bor på hotell från långfredag till påskdag. Nästa gång hon hälsar på, i maj, bor hon dock i mitt nya hem.

Böckerna Offermossen och Amanda högt spel

Bokbyte från en lånad bok från jobbet till en lånad bok från jobbet.

Vi var jag ganska trötta och slitna idag ändå, så vi beslutade att åka och handla och sen kanske gå igenom nåt litet. Anna köpte flyttkartonger och jag köpte mig en ny brödrost. Min gamla slängde jag när jag flyttade till Main Street 2018. Då var den +35 år och funkade fortfarande. Den jag köpte idag för 250 spänn lär inte hålla så länge, fast det lär inte dess nya ägare heller. Och när vi fått in alla jävla grejor blev det go-fika – det är ju söndag.


Lite energi fick vi av godsakerna
så vi gick igenom skåpet med lakan, handdukar, täcken och kuddar. Det gick bra att dela saker, vi har hittills inte tjafsat om nåt. Vi fortsatte och tog lådan i köket med kökshanddukar och grytlappar. Därefter blev det rast framför datorn i Bokrummet för min del, medan Anna rumsterade i Pojkrummet bredvid.

 

Färsk fylld pasta med ostsås

Färsk fylld pasta med ostsås blev söndagsmiddag.

Jag tog tag i en hög med strykning. Nånting jag lär sakna mina sista veckor på Main Street är tvättmaskinen, men jag får väl boka en tid i den allmänna tvättstugan nere i källaren. Sen blir det nog ett inköp till nya hemmet.

Före middagen gick vi igenom linneskåpet med dukar och gardiner. Jag stoppade mina grejor i lådor med lock, för insatsen som textilierna låg i är Annas så den flyttar med henne.

Färsk fylld pasta med ostsås och tre tomater var samt vatten blev söndagsmiddag. Nu väntar kaffe och en sockrig hallonmunk. Det är vi värda.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 23 mars och söndagen den 24 mars 2024: Dagsverken

  1. Anonym skriver:

    Det känns ändå som ni jobbar på klokt, löser lite i taget, och fixar… Fattar att det inte så inspirerande att hålla på, men jag tror ändå att du kommer känna lite ny inspiration när du får rumstera i ditt eget, precis som du vill. Man får iaf försöka inta den känslan tänker jag 🙂

    Trevligt att du får besök över påsken av din vänninna – have fun girls !!

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Hej! Såg att du plötsligt blivit anonym, Nillan, men ditt IP-nummer är bekant så jag godkänner din kommentar.

      Nä det är jobbigt och sorgligt och tungt att dela, rensa och fördela. Men det går, det måste gå.

      Det blir jättekul att FEM kommer, annars hade jag blivit ensam i påsk. Fin vän som tänker på mig! Hon bor på hotell som vanligt, men nästa gång hon kommer efter det, i maj, bor hon i mitt nya gästrum. 😛

      Vi ska mest ta det lugnt, jag orkar ju inte partaja numera med den kassa ”pump” jag har. 😦 Men det blir gott med sällskap.

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.