Söndagen den 17 mars 2024: Glad för samtal, för gräddig ost från Boxholm och för fåglar på brädan


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Påsktuppar

Kanske kommer vännen FEM till påsk!

Det finns inte mycket att rapportera från lördagskvällen. Vännen FEM ringde och det är ju alltid roligt. Kanske kommer hon uppåt i påsk fredag till söndag. Hon har ju försökt komma tidigare i år, men vädret har satt stopp för det. En gång fick hon vända bilen och halka hem igen. Nu är det vitt på marken sen igår fast till påsk borde det ha blivit vår.

Jag var trött och hade ont i hela kroppen. Idag är det ännu värre. Det påminner om träningsvärk och så har jag ont i ryggen. Hur Anna känner sig vet jag inte, hon fick halka iväg och jobba i morse.

Redan klockan sex vaknade jag, men slumrade av och till fram till 7.30. Jag slapp stressa upp i morse, så jag gjorde kaffe på sängen och låg och läste en stund. Camille närmar sig slutet och när cirka en fjärdedel av boken återstod tog den en väldigt oväntad vändning.

I morse var det extra skönt att få duscha, för igår hade jag ju bara blaskat av mig nån gång mitt under städningen. Jag tog en rejäl frukost. På min rostade macka landade Boxholms gräddost som jag köpte igår. Anna hade sett den på Korgtassen, fast jag missade den först, såg den som sagt inte förrän igår. Och trots att jag har en oöppnad förpackning lagrad cheddar följde gräddosten med hem. Det är en ost som vi i min familj alltid brukade köpa till jularna. Jag har fortsatt med det. Senaste julen blev det emellertid ingen, för osten gick inte att uppbringa nånstans! Såg att Arla ska sluta göra osten. Jävla skitjul 2023. Nu tar jag igen det. Och jag kan rapportera är herr och fröken Katt också tyckte om osten. Hoppas Arla tänker om.

Söndagsfrukost med bl a Boxholms gräddost

Söndagsfrukost med Boxholms gräddost på mackan.


Jag satte mig en stund vid datorn för att fixa ett par saker.
Tänkte på Annas snälla mamma som jag inte inte har pratat med på nästan en månad – jag ringde på hennes födelsedag senast. Men det är ju Annas mamma och jag vill inte tränga mig på. Lustigt nog ringde hon och vi pratade en stund om allt möjligt. Hon frågade om hjärtat och där hade jag ju inga positiva nyheter. Glad blev jag i alla fall att hon hörde av sig.

Mitt på dan motionerade jag bilen och passade på att handla en kasse diverse, lite till kyl och skafferi och ett par saker till mitt nya hem. Till hemmet blev det ett nytt strykbordsöverdrag med fåglar på och en Swifferdammvippa, blev väl lite inspirerad igår, trots ryggvärken idag. Jag hade svårt att ta mig i och ur bilen, kan tilläggas. Inte hjälpte det att vissa grannar stod i vägen med sin bil – de verkar ha egna parkeringsregler. Kanske är sånt som kommer med titeln, vad vet jag.

Strykbordsöverdrag och Swifferdammvippor

Ett par inköp till nya hemmet.


Dammvippan jag köpte är bra att fånga upp katthår med.
Nu ska ju inte jag ha katter när jag flyttar, men en del katthår kommer nog med på köpet. Fåglarna på strykbrädan hade nog katterna gillat. Jaa, jag lär sakna dem enormt (katterna). Jag släppte ut Lucifer på balkongen på eftermiddagen och han la sig direkt i solen på balkongbordet och njöt. Citrus höll sig inomhus, hon verkar inte helt piggelin, den lilla.

Lucifer på balkongbordet i solen

Lucifer njöt i solen på balkongbordet.

För egen del la jag mig på golvet i Salen, i solen, för ryggen gjorde bara mer och mer ont. Jag försökte också röra på mig, men blev extremtrött och fick lägga mig på sängen med pläden över mig. Tror att jag vilade en trekvart. Tänk om en kunde göra det på jobbet, då skulle jag orka mer efteråt. Nu klapprade hjärtat alldeles förbannat, annars hade jag legat en stund till.

∼ ♦ ∼

Jag har föreslagit Anna att vi går till Indien när hon har slutat jobba. Hon var sugen på indisk mat häromdan och jag kan tänka mig att äta nåt litet. Blir det över kan det alltid sparas i matlåda. Vi får se hur det hela faller ut…

∼ ♦ ∼

Rena kläder hänger framme, ryggsäcken är packad. Jag ser fram emot en ny arbetsvecka från i morrn.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.