Onsdag kväll den 6 mars och torsdagen den 7 mars 2024: (O)Ordning här!


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Ibland blir det ingen ordning med det ätbara. Kanske är det inte så konstigt att magen har blivit som den har blivit. Men just nu testar jag om jag kan gå upp i vikt. Svaret kanske kommer i morrn. Nån middag eller kvällsmat blev det inte på onsdagen i alla fall. Efter att jag hade telefonerat länge med mäklaren gjorde jag mig ett par mackor. Jag hittade en överbliven makrill från i lördags. Den la jag på en macka. På den andra mackan la jag leverpastej och gurka. Nej, jag äter vanligen inte gris, men ibland äter jag leverpastej – det är väl nåt i den som kroppen saknar. Järn, kanske? Att ta mig en annan typ av järn är mindre bra för hjärtat även om det blir ett glas vin då och då. Inte igår, dock. Då blev det kaffe till mackorna och godis. Anna hade köpt oss var sin chokladbit med det fina namnet Sportlunch. Jag hade köpt oss Wertherkolor och gula remmar. I morse blev det lite nyttigare frukost – fil med bär, banan, äpplemos, kanel, flytande honung och flingor. Till lunch idag en aning mer vettigt också.


Ja du ser, kära dagbok…
När jag var barn sprang jag omkring i hemmet och rättade till mattfransar och skrek

”Ordning här!

Jag får väl springa omkring i mitt nya hem sen och skrika

”Oordning här!

∼ ♦ ∼

Minus fyra komma en grad 7 mars 2024

Skitkall torsdgasmorgon.

Torsdagsmorgonen var skitkall. Det var fyra minusgrader och lite till. Men solen sken och väderappen lovade sju plusgrader på eftermiddagen. Jag fick nöja mig med en vanlig luvatröja under min tunna lättviktsjacka – det hade inte gått an att ta min orange dunjacka på morgonen och eftermiddagstemperaturen blev så pass hög.

I mina svarta stunder undrar jag varför jag skulle bry mig om solen, fågelsång, värme, grönska… Varför skulle jag ägna vårtecknen nån uppmärksamhet när våren för mig är ett enda stort lidande, i år kompletterat med en tyngre ensamhet? Det jag kan glädja mig åt är att den kanske passerar snabbt eftersom det händer mycket i mitt liv just nu med flytt till nytt hem och ja, ett nytt liv på egen hand. Mäklaren har för övrigt lagt in ytterligare en visning av vår lägenhet, en lördag mitt på dan i mars – så att även stockholmare får en chans att kika. Anna är less på att städa inför visningarna och det förstår jag. Hon har ont i sina händer och det hör jag att hon säger. Men det är hon som vill det här och med den viljan kommer mindre roliga konsekvenser. Jag har också ont i händerna, mest i den opererade och inte så mycket i den oopererade. Jag utför det jag orkar göra och följer inte de råd jag får från många håll att låta Anna göra allt. Mitt fokus måste emellertid ligga på hälsan och att försöka överleva ett tag till. Nästa vecka är det dags för provtagningar och EKG igen och det klart att jag är orolig inför detta.

Solen speglas i ett fönster i huset mitt emot

Varför ska jag bry mig om solen?

 

Hyllbärare

Hyllbärare – eller pluppar till hyllplanen i mina Billybokhyllor.

På jobbet är det också som det är, det vill säga förutsättningar ändras hela tiden och jag får träna på flexibilitet. Jag är tacksam att jag får information om detta i alla fall och inte bara ”no, no”. Det senaste är att en viss grupp, egentligen huvudmålgruppen, inte ska få det den efterfrågar. Detta får i stället de som står ovanför den. Och det bara är så. Jag finner mig i det, för jag kan skriva tråkigt också, jag är rätt bra på det. Dessutom gissar jag mig till bakgrunden. Det gör att jag accepterar. Att slåss med väderkvarnar är lika lönlöst som att försöka bo med en tonåring.

Det är tur att jag har en sån rik fritid! I kväll är det Antikrundan på TV, jag brukar få se det på Annas TV. Utöver det har jag tvättat. Och införskaffat två påsar hyllbärareClas Ohlson. (Där träffade jag en arbetskamrat från min förra avdelning som införskaffade en piñata. Jag sa åt h*n att fylla den med gott godis, det är viktigt.) Ja, hyllbärare, de heter så men jag skulle säga pluppar till hyllplanen i Billybokhyllorna. Det är såna små rackare och om de kommer bort vid flytten känns det tryggt att ha några i reserv. En viss ordning råder med andra ord i mitt huvud.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Njut av Citrus när hon njuter av att få ligga och softa på min pläd en stund i Bokrummet. Filmen är från igår.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 6 mars och torsdagen den 7 mars 2024: (O)Ordning här!

  1. Mthunberg skriver:

    Bra att du inte följer råden du fått att låta Anna göra allt, låter helt galet att ge sådana råd tycker jag! Men gudskelov är du smartare än så och gör det du kan. Lycka till med visningarna och håller tummarna att lägenheten snart blir såld, vet själv hur fruktansvärt jobbigt det är med alla förberedelser inför visningar och hur mycket kraft det tar.

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      För min del är det inte lika bråttom med att få lägenheten såld och dessutom är det inte jag som vill separera. Så jaaa, det är frestande att följa råden. Du är den enda som säger tvärtom. Tur att jag följer mitt eget huvud. Men hur jag än gör får jag dåligt samvete – gentemot Anna eller gentemot mig själv. Eftersom hjärtat med mera ska kollas igen nästa vecka skulle jag behöva lugn och ro. Det lär jag visst inte få förrän i graven.

      PS Jag har inte fått råd från 100 miljoner människor, bara från en professsionell rådgivare och en kvintett vänner.

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.