Fredag kväll den 16 februari och lördagen den 17 februari 2024: Efter regn kommer solsken (och snö)


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Det regnade hela dan igår, från morgon till kväll. Ruggigt värre trots en fem, sex plusgrader. Ingen av oss orkade göra nåt storverk i köket. Vi beslöt att äta tvårättersmiddag bestående av ostbricka med kex och vin till huvudrätt och vegansk hasselnötschoklad till dessert. Det var alldeles perfekt och vi hade ju faktiskt ätit fisksoppa på dan. Jag kan bara tala för mig själv, men jag var alldeles mör efter allt stök. Anna hade fixat tio gånger så mycket mer än jag, så hon var säkert tio gånger mörare. Båda två hade vi blåmärkta armar efter att ha kånkat säng och andra grejor. Men nu är det gjort. Ja, fotograferingen, vill säga. Det är ”bara resten kvar”…


TV:n förblev svart
och vi satt och pratade i stället. En del mindre frågetecken och anklagelser for i luften, men jag försökte att inte nappa på det. Det är försent nu för att reda ut vissa saker. Det är bättre att vi håller oss till ämnen som inte är inflammerade.

Jag förstår att människor är ”nyfikna”. En del gottar sig säkert. Gör det om ni tycker att det är roligt. Samtidigt kan jag bli rätt irriterad på att vissa snokar hos mig, såsom Annas barns kusiner på fädernesidan. De har väl aldrig brytt sig om mig eller mitt liv tidigare, varför nu? Skämskudden till er.

Sen finns det andra som bryr sig av ren välmening. Mammakusinen B hörde av sig i veckan den där kvällen jag blev så dålig. I morse skrev jag ett långt sms till henne att jag mådde bättre och lite om vad som händer just nu.

∼ ♦ ∼

Färskt vatten till blommorna och kaffe på sängen i lilla Mymugg

Lördagsstart ned Färskt vatten till blommorna och nypressat kaffe till mig.

Jag vaknade en kvart i sju. Jag var väldigt trött hela förmiddagen och hade bestämt mig för att ta det lugnt. Det blev läsning och kaffe på sängen fram till 8.30, ungefär. Färskt vatten till blommorna och nypressat kaffe till mig.

Jag tog en lång dusch och tvättade håret. Det blev inte av igår, jag bara blaskade av mig i handfatet. Kände mig rätt sunkig och det var inte helt OK att lägga sig i ganska renbäddad säng. Ja, det ser kanske inte ut så, men jag har ett set med blåvitrandiga lakan och förra söndagen bäddade jag rent med det andra påslakandet och de andra örngotten i setet.

Efter duschen rensade jag ovan nämnda handfat där vattnet har runnit bort för långsamt. Det var inte trevligt och jag borde nog ha gjort det före duschen. Det gurglade och hade sig i röret efter att jag petat bort en massa äckel. Sen rann det undan så fint. Utöver det skruvade jag åt ett par skruvar här på en spegel och på min kökssoffa. Som alla hantverkare tog jag därefter rast för frukost.

Lördagsfrukost med boken Färskt vatten till blommorna

Lördagsfrukost för en hantverkare.

 

Jag blev rätt förvånad när jag tittade ut i morse. Det hade snöat lite och det var soligt. Snacka om tvärtemotväder jämfört med igår! Egentligen ville jag stanna inne hela dan, fast det går ju inte. Jag började rensa en låda i skrivbordet, åtta stycken återstod efter den. Bilen behövde ut och motioneras. Det blev en tur till Himlas outlet, ett ställe jag har åkt förbi många gånger när jag har varit på återvinningscentralen i Librobäck. Jag fick lite inspiration kring färger till sovrummet i mitt nya hem – och lite annat.

 

Idag handlade jag inget, varken till nya hemmet eller ätbart. Igår var vi nämligen smarta och köpte såväl lördagsgodis som mat. Vi åt tillsammans när Anna kom hem från jobbet, varmrökt lax med kokt potatis och romsås.

Varmrökt lax potatis romsås grönsaker vitt vin

Lördagslax.


Men jag for tilbaka till
Main Street och fortsatte rensningen av mina skrivbordslådor. Alla nio blev rensade, avtorkade och städade. Äntligen hittar jag saker och ting i lådorna. Varför har jag inte tagit mig tid till detta tidigare??? Jag lämnade dörren till Bokrummet öppen medan jag grejade och båda katterna kom på besök. En av dem hittade ner under skyddslakanen i Farfarfarsfåtöljen, busan Citrus, förstås.

Citrus under skyddslakanen i Farfarsfåtöljen

Busan Citrus hittade ner under skyddslakanden i Farfarsfåtöljen.

∼ ♦ ∼

Lördagskväll och jag ska softa med läsning och smaskens. Så länge magen nu pallar…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.