Alla fjärtans dag och torsdagen den 15 februari 2024: Rätt ska vara rätt, jävla mage och jävla väder!


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Clubsandwich med kyckling pommes sallad öl O Neills

Clubsandwich och en öl fick magen att vända sig ut och in.

Det är inte roligt när en ska ha roligt och det blir bakslag, trots att jag borde vara van vid det här laget nu. Middagen med kompisen blev inte så långvarig igår och jag sänkte en enda öl. Den här gången var det inte hjärtat som krånglade utan magen. Rejält. Den hade bråkat under dan, fast maten – en clubsandwich med kyckling och grönsaker – gjorde att den vände ut och in på sig. Jag hann hem före katastrofen. Och ja, det är väl lika bra att jag är öppen med det hela nu. Det är inte bara hjärtat som krånglar utan även magen. Jag har fått ett besked om ett c där. Eftersom mitt liv har kollapsat och hjärtat är som det är har jag tills vidare sagt ifrån ytterligare undersökningar och eventuella behandlingar. Jag orkar inte. Jag vill bara få flytten avklarad och sen kan jag dö utan att nån annan behöver drabbas av det. Vad gäller det jag lämnar efter mig har jag inte bestämt riktigt än hur det blir, men jag går efter devisen

”rätt ska vara rätt.

Med det sagt kan det som eventuellt blir över och på plus hamna där det bäst behövs. Räkna dock med att jag tänker sätta sprätt på så mycket som möjligt. Den sista tiden ska vara bekväm och njutningsfull. Min tid kommer nämligen äntligen nu, även om den blir kort.

När magen hade lugnat sig och jag hade tvättat, hängt tvätten samt vilat en stund blev det bokbyte. Nu har jag rest från Brighton till Bourgogne. Jag har inte orkat läsa så mycket i den senare, en julklappsbok från Anna, men den verkar riktigt bra.

Böckerna The Great Deceiver och Färskt vatten till blommorna

Bokbytet igår innebar en resa från Brighton till Bourgogne.

∼ ♦ ∼

Köksbordet med tänt ljus vänt på igen

Igår kväll var köksbordet tillbakavänt, men soffan var ratad.

Anna ja… Hon fixar och donar på Main Street inför morgondagens fotografering. Jag lovade att försöka stryka i kväll före Antikrundan, det blir mitt bidrag. Igår när jag kom hem var kökssoffan ratad och köksbordet vänt på. I kväll är soffan tillbaka och bordet vänt som det var ursprungligen. Jag undrar hur många vändningar de klena bordsbenen pallar. Tyvärr bröt jag ihop i morse. Det gillar jag inte, inte så andra – i det här fallet Anna – ser. Men jag hade svårt att få i mig frukostfilen, jag mådde illa, magen gjorde ont, kökssoffan stod i vägen och fan… jag hittar ingenting. Minst av allt hittar jag sånt som jag själv har ställt undan. En del av det Anna har ställt undan har hon noga skrivit ner på en lapp på en av köksbänkarna och även angett var sakerna finns…

Jobbat har jag gjort idag, trots att jag helst hade velat ligga kvar i sängen och dö. Jag känner mig svag och medtagen. Ändå tycks det finnas några sorts reservkrafter i mig. Jag grät två tårar och hängde över köksbordet, det rangliga. Sen bet jag ihop och gick iväg. Idag var det mildgrader och slask. Lyfter inte precis upp måendet.

Fågelbad i Svandammen

Fågelbad i Svandammen. Även om det är mildgrader vill jag nog inte precis utomhusbada.

 

Jobblunch med Färskt vatten till blommorna

Jobblunch med Färskt vatten till blommorna och i flaskan.

Eftersom jag hade en intervju inbokad på morgonen kunde jag inte vara på Main Street. I gengäld slapp jag undan båda morgonmötena. Intervjun gick smidigt. Lite smart var jag och hade tagit till ordentligt med tid. Då blev det tid över för en stunds skrivtid i tyst rum. Underbart! Jag gillar mina arbetskamrater, men vi är alla ganska pratglada stundtals.

Lunch tog jag mitt på dan. Ingen större variation där mer än att det blev ostmacka i stället för vegansk macka som igår.

På eftermiddagen jobbade jag med artikeln och skickade iväg den för fakta- och citatkontroll. Jag hade ett enda möte idag och det var sent på eftermiddagen med två favoriter, så inga problem.

∼ ♦ ∼

I kväll har jag strukit en gardinkappa och kläder, som sagt, och plockat undan i Bokrummet inför fotograferingen. Igår bestämde jag med Anna att jag fortsätter att sova i Bokrummet och att vi släpar ut sängen i morgon bitti och sen tillbaka in igen med den. Vi har ätit fisksoppa som Anna köpt till oss från Korgtassen. Ett glas Revenge of the Little Squid 2022 passade utmärkt till. Nu får jag bara hoppas att det stannar kvar i magen. En timme framför TV:n med amatörvärdering ser jag fram emot nu strax.

Fisksoppa macka och ett glas vitt vin

Anna bjöd på fisksoppa från Korgtassen, bröd och ett glas Revenge of the little squid.


Igår kom mina nätshoppade linser
och på kvällen fick jag sms om att min bredbandsrouter till nya hemmet är på väg. Eftersom jag inte har flyttat än kan den inte levereras dit, så jag har angett att jag vill gå och hämta den. Paketet måste nämligen signeras. Idag kom ytterligare ett jag sms att paketet anlänt till mitt vanliga utlämningsställe i Kvarnen. Det får nog ligga till helgen.

Det ska regna i morrn och sen ska det bli kallare igen… Jävla väder.

Snöiga träd vid Svandammen

I morrn ska det regna, men sen blir det kallare igen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Alla fjärtans dag och torsdagen den 15 februari 2024: Rätt ska vara rätt, jävla mage och jävla väder!

  1. Berit skriver:

    Ingen munter tid. Får du ingen ordning på hjärtat? Eller rättare sagt; får inte läkarna ordning på hjärtat? Må solen titta fram och lysa på dig!

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Hjärtat är nästan mitt minsta ”bekymmer” just nu. Du får läsa noga så kanske du förstår.
      Regn i Uppsala idag passar bra när vår lägenhet ska fotograferas. Men tack för solhälsningen. 👋🏻🙏🏻

      Gilla

  2. Tofflan skriver:

    Så blir det. Just nu är det alldeles för mycket annat. Tack för att du fattar. ❤

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.