Lördagen den 10 februari 2024: Trevlig helg, typ


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Det finns inte så mycket mer att säga om gårdagen än det jag skrev sist. Jag gick inte ut på hela dan, jobbade mest och sen blev det kväll och ungefär som vanligt: jag och Anna åt ostar och kex och drack vin, jag åt lite choklad och avslutningsvis såg vi de två sista avsnitten av Crime på Britbox. Det gick inte att sitta uppe längre än till nånstans 22.30 för min del.

∼ ♦ ∼

The Great Deceiver och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I morse vaknade jag strax efter klockan sex. Jag låg och drog mig en stund, men så blev det medicindags och då hörde katterna att jag var vaken. Jag klev upp och gav dem mat och fixade kaffe till mig själv. Det blev läsning och kaffe på sängen till klockan åtta, halv nio, ungefär. Vid ett tillfälle vaknade jag av en smäll. Det var ingen skjutning och inte heller katterna som busade utan Anna som hade kraschat en lykta som var min på balkongen. Jäkla trist eftersom den var en present från en god vän, men som sagt… Saker går att ersätta, människor (och framför allt förtroenden för människor) är det svårare med. 

Frukost åt jag vid köksbordet med tänt ljus. Jag var inte alls hungrig, men eftersom vi hade en hel del att göra den här lördagen behövde jag äta. Det blev fil med tillbehör.

Filfrukost i köket med The Great Deceiver

Lördagsfrukost.

Sen skulle vi då åka och lämna saker till återvinning. En del saker gick att återvinna som de var, andra behövde skrotas först.  Hela jävla hallen var full. Jag undrar hur mycket katterna fattar…

Saker till återvinning

Hela jävla hallen var full med saker som skulle återvinnas.


En kall lördag, runt åtta minusgrader och lätt snöfall,
men på återvinningen gick det bra. Därefter delade vi upp ärendena oss emellan. På min lott föll att hämta helgkassarna med mat samt kompletteringshandla på Korgtassen. Anna handlade annat uppe i stan, men åkte på att att köpa lördagsgodis till mig, för hör och häpna, det glömde jag. En jädra massa kex kom jag hem med i alla fall. Och fikabröd. För sen fikade vi med kalkonsalamimacka och cookie innan vi fortsatte lördagen med rensning i köket.

Rensning av skafferiet

Skafferiet är rensat.

Två hemska ställen i köket skulle rensas. Vi började med skafferiet. Och här kommer ingen före-bild för det hade varit rentav pinsamt. Det blev väldigt mycket utrensat och nu får vi plats att slänga in sånt som inte ska stå framme vid fotograferingen på fredag. Vi gjorde bara en paus inför sista hyllan, som egentligen är skafferiets golv. Då tog vi påtåren av eftermiddagskaffet och Anna ringde ett samtal.

Att ha en fruktansvärd diverselåda med mest skräp i köket är väl jättevanligt? Jag har då alltid haft en och vi har en nu. Fy te rackarns så mycket grejor det låg i den! Den blev rejält utrensad, som synes, och nu har en chans att hitta nåt betydligt snabbare.

En drink hade varit gott efter detta, men klockan hade sprungit iväg så vi värmde maten. Blomkålssoppan blev jag väldigt mätt av, så halva huvudrätten, kyckling med potatis och basilikasås, sparade jag i en matlåda till i morrn, kanske. Desserten, hallon- och vitchokladpizza, och kaffe tog vi senare i Salen.

Och nu återstår bara att önska alla trevlig helg. Den här dan har varit produktiv, trots ryggont som dagens krämpa. Det blir lite TV i afton, för min del Shetland, om jag kan hålla mig vaken.

Trevlig helg hjärta

∼ ♦ ∼

I morrn ska jag troligen beställa en säng för leverans till mitt nya hem. Men först ska jag bädda rent den säng jag sover i nu. Kanske blir det en fika på stan med en kompis också.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.