Måndagen den 29 januari 2024: Ljusare ute, ljusare sinne..?


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Vardagsfrukost med ljus och boken I sällskap med döden

Ett litet ljus i stumpstaken lyste upp tillvaron i morse.

Ingen vidare natt. Jag vaknade vid tre-tiden och det var stört omöjligt att somna om. Till sist gjorde jag det och sov väl som bäst när mobillarmet gick igång 6.15. Citrus var väldigt sällskapssjuk när jag klev upp för att börja min dag, Lucifer var sällskapssjuk vid tre-tiden. Jag önskar att jag hade mer tid för katterna och att jag inte tvingas stänga dem ute från Bokrummet. Men det är så att jag inte vill ha katthår och kattspyor där inne eftersom jag sover där. Lucifer har inte varit helt kurant i magen, nämligen. Vid frukosten, som jag intog efter sedvanlig dusch, lyste emellertid båda kissarna med sin frånvaro. Jag fick lysa upp tillvaron med ett tänt stearinljus i stumpstaken.

Norra tornet januarimorgon

En del snö är kvar i slottsbacken, men det har töat bra för övrigt. Här skymtar norra tornet.

Måndag… det var faktiskt ljusare i morse och jag hörde fåglarna när jag gick till jobbet. Vinden var kall och kraftig, men tack och lov var det inte halt. Mycket av snön har töat bort och det kändes även som om inte bara många isfläckar utan även pölar hade försvunnit sen igår. Även sinnet var ljusare idag. Jag inser hur mycket som ligger framför mig och alla stora förändringar. Fast nu går det inte att backa utan det gäller att tänka framåt. Idag har jag fått återkoppling vad gäller testamentet som ju ska upphöra. Vidare har jag kollat ett par offerter från flyttfirmor. Eventuellt får jag hembesök som ska se att det hela stämmer med verkligheten.

På jobbet fick jag bakläxa på en del jag hade gjort i torsdags. Jag fick göra om och göra rätt. Och det är bra, det är så jag lär mig det nya webbverktyget. Nån utbildning har jag inte fått ännu, nämligen, utan det är Stora A som har visat mig. Jag bokade in några möten under förmiddagen och deltog i ett via Zoom, ett IRL.

En kortare artikel skrev jag också på förmiddagen innan det blev lunch. Efter lunch skickade jag den på faktakontroll och hoppas på att den är korrekt. Lunchen blev en typisk jobblunch i sällskap med döden min bok på gång.

Jobblunch med boken I sällskap med döden

Dagens lunch med dödligt litterärt sällskap.


På eftermiddagen hade jag ett avstämningsmöte.
Just dessa avstämningsmöten gör mig ljusare, för jag får möjlighet att bolla och få återkoppling och stöd.

∼ ♦ ∼

Skogssvampsoppa o mackor boken I sällskap med döden tänt ljus vid köksbordet

Skogssvampsoppa med mackor till kvällsmat.

Efter jobbet åt jag skogssvampsoppa och mackor till kvällsmat på Main Street. Jag pratade med en vän som jag har fått, får och ska ta mer hjälp av framöver. Det är verkligen fina vänner jag har, vänner som ställer upp på olika sätt och vis, men på rätt sätt. De ger den hjälp de kan och sån hjälp jag behöver. Dessa vänner kan både en och annan gott vara avundsjuk på att de finns för mig. Såna vänner är nämligen väldigt ovanliga.

Min mage har varit livlig, hjärtat har lugnat ner sig en aning och min högsta önskan just nu är att jag får sova i natt. Senare i veckan väntar två vårdbesök. Då ska kärlen mina vara i fokus, inte hjärtat.

Mitt levande sällskap i afton har varit lillgubben Lucifer. Jag släppte in honom i Bokrummet och han har legat så snällt i Farfarsfåtöljen på skyddslakan i vitt och rött och bara slöat och skänkt mig… ro.

Lucifer i Farfarsfåtöljen på skyddslakan i vitt och rött

Lillgubben Lucifer fick komma in och ligga i Farfarsfåtöljen på skyddslakan.

∼ ♦ ∼

Det har kommit ett tjockt kuvert till Anna och mig från mäklaren. Jag är väldigt nyfiken på innehållet och det kan nog bli så att jag stannar uppe och kollar med Anna när hon har slutat jobba.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.