Torsdagen den 12 oktober 2023: De mindre bra dagarna får en glädjas över de små sakerna


 



Kära dagbok…

En stor gren som har blåst ner i allén

Förra året blåste en stor gren från ett av träden i allén utanför ner.

Det blåste hårt igår kväll och även idag. Jag erbjöd mig att hämta Anna i bil efter jobbet och det fick jag (dock inte på grund av vädret). Vi hade det nog inte värst här, men det var läskigt när vinden tog i så att rutor skakade. Utomhus såg jag grenar ligga lite här och var.

Så det var ganska skönt att inte gå iväg till jobbet i morse. Vinden hade dock stillat sig (men tog fart igen senare på dan), himlen var molnfri och morgontemperaturen låg på runt åtta grader. Men ändå. Jag hade ont igår kväll. Det kändes som träningsvärk i bröstkorgen. I natt har jag troligen haft en hand på utsidan av hjärtat, för det var rivmärken (!) i skinnet. Kan en känna smärta fast en sover? Jag är tacksam att jag kan sova och att det gick bra att äta igår. De mindre bra dagarna får en glädjas över de små sakerna. Men sömn och att kunna äta är basala ting. Spännande nog ska jag i tjänsten få läsa en bok om sömn, skriven av en av våra sömnforskare. Tanken är inte att skriva en recension av boken utan att intervjua författaren. Det ser jag fram emot.

Tisslingarna äter med ganska god aptit nu igen, på tal om aptit (sover gör de utan problem och snarkar!). Ett tag var det lite si och så. I morse fick de lax till frukost. Själv höll jag mig till fil med Annas äpplemos, banan, flingor och kanel (som Anna uppenbarligen hittade i skafferiet, medan jag trodde att det var slut – det ska vara en mamma till att hitta saker).

Lucifer och Citrus äter frukost

Tisslingarna åt lax till frukost i morse.

 

Skuggan av krukväxter bakom gardinen i Bokrummet

Utanför Bokrummet där jag jobbar blev det soligt, så jag fick dra för gardinen en stund.

Jag satte mig vid datorn och började jobba strax efter klockan sju. Det blev snart soligt utanför fönstret, så jag fick dra för gardinen en stund i Bokrummet där jag sitter när jag jobbar hemifrån.

Dagens första jobb var att fortsätta redigera en text jag har fått innan den kunde skickas på översättning (vilket jag gjorde på eftermiddagen). Vidare klurade jag en del över bildval och hur och om jag ska använda vissa eller en del av de bilder jag har fått till den texten. Jag hade ett telefonmöte om detta med Stora A. Under dan blev det bara tre möten, så jag kunde jobba med ett par texter och bildarkivering. Det senare är rätt tråkigt, men jättebra om det görs i innan fotoberget växer.

Anna var till Butiken på hörnet på förmiddagen och köpte gott, men svindyrt bröd. Det blev mackor, ägg och qwarj till lunch hemma vid matsalsbordet, i sällskap med Kurtisanen. Cirka halvvägs var jag i boken när jag slog ihop den igår kväll. Ett och annat pälsklätt häftplåster fick lunch i köket (ja, de är bortskämda, Lucifer och Citrus!).

Hemmalunch med mackor kvarg kaffe och boken Kurtisanen

Hemmalunch med Kurtisanen. Tisslingarna fick äta sin lunch i köket.


Efter jobbet gick jag och handlade det mest akuta på Korgtassen.
Det var främst för att få röra på mig och få aningen ljus och luft. Så intog jag tomatsoppa och mackor som igår till kvällsmat. Citrus var mycket intresserad och därför blev det inga levande ljus tända – katten är ett yrväder.

Citrus med Kurtisanden mackor och tomatsoppa

Kvällsmat med nyfiken Citrus på bordet.


Hjärtat säger att jag ska ta det lugnt i kväll,
så jag ägnar mig åt min älskarinna, det vill säga ovan nämnda litterära kurtisan, och katterna. Min mänskliga sambo jobbar, surprise, surprise.

∼ ♦ ∼

Sammanfattningsvis kan en nog säga att den här dan var ok. Inte jättebra, inte jättedålig. Mindre bra? Eller mer på plus? Jag gläds åt att jag har mått hyfsat och att jag fick mycket arbete gjort. I jobbet vill jag gärna visa konkreta resultat och det blev det.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.