Onsdagen den 6 september 2023: Bra puls, men tröttma och flimrar vidare


 



Kära dagbok…

Frukost på sängen

Lugn och bra start på onsdagen.

Igår kväll mådde jag bättre igen, men den förbannade yrseln och tröttman kommer och går. Därför försöker jag ta det så lugnt jag bara kan. Fast det är astråkigt. Nåja, att äta frukost på sängen är rätt OK ändå, även om det är vippigt med en filskål. Nu åt jag ungefär halva och drack två halva muggar kaffe – Anna fixade. En stunds läsning blev det också. En bra start på denna onsdag, en start jag hoppades skulle hålla i sig. 

Jag tog det försiktigt i duschen och den enda nytta jag gjorde på Main Street var att tömma kattpottorna. Anna fick ta hand om en kattspya som ljudligt levererades av Lucifer medan jag var i badrummet. Jag slängde soporna på vägen ner till garaget och bilen. Små insatser, men ändå nånting.

Mitt ben i ett väntrum

I väntrummet hann jag tänka ut några fler frågor.

På mottagningen satt jag en kort stund i väntrummet innan jag fick ett långt och lugnt samtal med doktorn. Det känns bra att jag fick tid att ställa frågor, för jag hade några. Sen berättar och förklarar han så bra att till och med jag fattar på vilket sätt hjärtat krånglar och vad det kan få/får för konsekvenser. Pulsen kollades två gånger och var bra! En syrra tog EKG och det tog längre tid att fästa alla elektroder än att göra själva mätningen. Resultatet visade att hjärtat flimrar på och gör eventuellt extraslag. Jag fick ett snabbt samtal med doktorn igen efter mätningen. Efter att han rådgjort med andra läkare blev det bestämt att jag ska halvera dosen betablockerare, det vill säga ta en halv tablett på morgonen och en halv på kvällen i stället för en hel tablett morgon och en lika hel tablett kväll. Det är betablockerna som ger mig de jävla biverkningarna och om dosen halveras borde rimligen biverkningarna minska också. På fredag ska jag tillbaka och kolla puls och hjärta igen för att se om dosen inte har höjt pulsen för mycket.

När jag kom hem hade Anna gått till Slottet. Hon började inte förrän klockan 16 idag och ville passa på att vara ute i solen innan dess. Det finns också ett antal saker som behöver göras innan säsongsstängningen och så har hon förstås några egna projekt på gång. Jag kan inte göra nånting just nu mer än att skjutsa, som igår, och det var ju knappt att jag klarade det ens. Förhoppningsvis blir det bättre med lägre doser betablockerare nu. Jag blev i alla fall lite piggare av att veta att jag ska halvera dosen, så när jag kom hem från doktorn åt jag upp resten av frukostfilen och tog en ostmacka till, övervakad av Citrus. På eftermiddagen blev jag sugen på nåt syrligt och gjorde en fruktassiett till mitt uppvärmda kaffe. Men jag fick kämpa med den fruktstunden…


Det trillade ner post på hallgolvet
och jag tänkte mig inte för utan reste mig för snabbt. Jisses, jag höll på att dimpa i golvet jag också, men hann ta tag i en stolskarm. Ett brev var till mig. Jag har blivit utvald av SCB att vara med i en enkät om Uppsala kommun. Nåt jag kan roa mig med mellan varven. Jag har nog en del… synpunkter.

Enkät från SCB om Uppsala kommun

Nåt att roa mig med.


I eftermiddags och nu i kväll var/är jag mycket trött
och vilade och läste mest. Förhoppningsvis försvinner en del av tröttman snart, det ser jag fram emot. Tisslingarna var också rätt trötta. Citrus låg på sängen i Pojkrummet och sov med en väckarklocka och en leksaksfisk (!), medan Lucifer föredrog värmen på balkongen i min stol där ute. Jag låg på soffan (ingen bild på mig idag).

Idag har båda kissarna spytt, jag höll på med min middag när det var Citrus tur att kräkas. I morrn måste jag nog försöka få tag i deras vanliga mat, de här blandpåsarna med våtmat verkar inte gå så bra med katternas magar.

För egen del är jag nöjd med vad jag åt i kväll – fem skivor kallskuren kyckling, mimosasallad, en ostmacka och en tomat. Ingen märklig output för min del och magen mullrar bara lite.

Kallskuren kyckling mimosa tomat ostmacka boken Cold Case Sista bilden

Kallskuren lätt middag. Allt det här fick jag i mig!

∼ ♦ ∼

Anna jobbar i kväll, men om vi orkar när hon kommer hem ser vi den delen av Maria Wern som går klockan 21 i kväll fast på TV4 Play. (Anna slutar inte förrän 21, så vi hinner inte se direkt-TV).

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 6 september 2023: Bra puls, men tröttma och flimrar vidare

  1. Hoppas att du känner dig lite piggare när du får halvera dosen.. och skönt att dom verkar hålla bra koll på dig och dina värden !! Kram !

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Magen har blivit bättre, yrseln är än så länge kvar. Men det tar väl nåt dygn till innan jag märker skillnad. Ja det känns jättebra att de kollar upp, vilken doktor jag har ”fått”!
      Kram!

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.