Fredag kväll den 21 juli och lördagen den 22 juli 2023: Läst, trädgårdsdag och jaa, jag finns!


 



Kära dagbok…

Jodå, det blev både bokbyte och dubbelkvällsfika igår. Bytet gick från en Gotlandsdeckare med grottmord till en bok om Pompeii. Den senare fick jag låna av en arbetskamrat innan vi skildes åt för semester. Hon hade läst den i samband med sin utbildning, jag läser den blot til lyst. Att boken har mikrograd på bokstäverna och är på engelska gör ingenting – den är intressant och bra.

Böckerna Det slutna rummet och Pompeii The Life of a Roman Town

Bokbyte från en deckare med gotländska grottmord till en bok om Pompeii.


Det dubbla kvällsfikat
kom sig av att jag hade fikat på egen hand efter maten. Sen kom Anna hem från sin middag ganska tidigt och ville ha kaffe. Och choklad. Och godis. Och snacks. Och en GT. Jag var förstås inte sen att nappa på nåt, men godis och blandade nötter fick jag köpa nya idag.

∼ ♦ ∼

Lördagen började… underligt. Anna vaknade tidigt och först och somnade om när jag vaknade ungefär. Jag tömde kattpottorna och fixade kaffe. Boken om Pompeii är lärorik. Även om jag har läst latin två år visste jag inte att begreppet familia var så… brett… Det omfattade även slavar och före detta slavar.

 

Solen bakom moln

Det var inte regn och inte kallt, men understundom mulet.

Det var sisådär väder idag, men inte regn och inte kallt. Vi drog till Slottet och Slottsträdgården där Annas snälla mamma redan var. Från sena förmiddagen och hela eftermiddagen var vi där. Anna körde trimmern och skördade, bland annat röda vinbär. Jag plockade lite hallon, rensade lite ogräs, åt knäckemackor med Västerbottenost till eftermiddagsfikat, beundrade liljor och klematis och läste (fast bara ett kapitel).

Jag skjutsade hem Annas snälla mamma och vi åkte hem med dagens skörd innan vi drog till Korgtassen för att handla mat, nötter och lördagsgodis (Anna) respektive goda ostar, nötter och lördagsgodis (jag). Jag hade mat kvar från igår och fick komplettera med lite bröd och sallad från Anna.

∼ ♦ ∼

Jag jobbar vidare på att försöka tycka om mig själv eftersom jag så ofta i olika sammanhang blir utesluten. Det finns de som tycker att jag har ett värde och jag själv försöker tänka så även om det är svårt och gör ont att bli osynliggjord. Det senare är ett effektivt sätt att trycka ner och mobba ut. På bilden nedan, från eftermiddagen idag, kan jag i alla fall konstatera att jag har lite färg och inte är helblek. Alltid något.

Selfie 22 juli 2023

Lite färg och inte blek, alltid något. Och någon.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.