Lördag kväll den 8 juli och söndagen den 9 juli 2023: Inga spännande avslöjanden


 



Kära dagbok…

I mitt händelserika liv… Nej, det var en tramsig början. Vissa dar funderar jag starkt över varför jag skriver dagbok här. Ibland kan det visserligen vara bra att gå tillbaka och kolla när jag gjorde nåt specifikt eller söka på nåt vin jag har druckit eller nån bok jag har läst. Men annars fungerar skrivandet här väl mest terapeutiskt. När en upplever sig som väldigt ensam och ingen frågar hur en har haft det behöver en prata av sig om sin dag. Det är mest så bloggen funkar. Så kära dagbok, några litterära mästerverk eller spännande avslöjanden kommer inte här.

Igår var det varmt och soligt hela dan, men när jag hämtade Anna efter jobbet för att vi skulle åka till Slottsträdgården och dra upp potatis och hämta gräslök öppnade sig himlen. Det regnade och regnade och regnade. Till sist kunde vi inte vänta inne i Slottet längre – vi var ju hungriga – så Anna klafsade ut i landet och drog upp potatis och sallad medan jag krökte onda ryggen och klippte gräslök och dill. Grönsakslanden har gett och ger en del, inte bara myror, och vinbären är på gång, noterade jag.

Sill och potatis åt vi sen på balkongen på Main Street, men först kompletteringshandlade vi lite på ICA Heidan. Ja, jag brände rätt mycket pengar igår. Ryggen var ond, men tre snapsar och en starköl lindrade plågan.

Sill och potatis på balkongen

Sill och potatis på balkongen, med snaps som lindrade ryggplågan.


Kvällen avslutades med ett avsnitt av Morden i Helsingör
medan vi mobilsurfade (på sociala medier?) båda två. Umgås och prata? Nej sånt gör vi inte. Jag läste nåt kapitel i min bok på gång innan sömnen överrumplade mig, bara så där. Och jag sov hyfsat i natt.

∼ ♦ ∼

Björnjägarens döttrar och kaffe på sängen

En underlig bok och en underlig morgon…

I morse vaknade jag vid sjutiden – jag är ju ledig. Jag klev ur sängen försiktigt och noterade att ryggen inte är värre, snarare lite bättre. Katterna hade fått mat, så jag sopade och tömde deras pottor. När jag ändå höll på tömde jag också diskmaskinen som vi hade kört igår kväll.

Sen blev det en stunds läsning och kaffe på sängen. Boken jag läser är… underlig och jag hade inte riktigt ro att ligga kvar i sängen. Det är S:s födelsedag idag, han som kunde ha blivit pappa till mitt barn. Så märkligt att jag minns datumet! Det är väl för att mammas födelsedag inträffar på tisdag. Funderade på den här söndagen och vad jag ska göra. Jag hade lovat att fixa kallskuret till middag och så behövde jag köpa några luncher till mig själv och min sista arbetsvecka innan mina fem semesterveckor infaller. Igår fick jag veta att Anna stannar över en vecka i Göteborg, medan hennes sällskap återvänder redan på torsdag. Jag informerade om att jag får besök av vännen FEM nästa helg. Äntligen har jag nåt roligt att se fram emot – vänbesöket.

Smultron i min hand

Jag åt ett och annat smultron idag.

När jag hade handlat ringde jag Annas snälla mamma – vi skulle ju höras av idag. Hon och hennes syster var redan på Slottet och jag lovade att ansluta. När jag kom hade systrarna ätit lunch. Jag laddade batteriet till gräsklipparen och så klippte jag gräset på baksidan. Det blev sen en liten paus när batteriet hade laddat ur och fick svalna en stund innan jag laddade på det till framsidan. Medan jag väntade rensade jag ogräs utanför häcken på framsidan och åt ett och annat smultron.

Vid 14-tiden var det kaffedags med gott fikabröd. Så klippte jag gräset på framsidan. Nån timme senare var det dags för hemfärd. Jag skjutsade hem systrarna med rollator innan jag åkte till Main Street där jag möttes av två utsvultna (nåja…) katter.

∼ ♦ ∼

Rena kläder är framplockade, jobbryggan är packad och i morrn startar en ny arbetsvecka, den  sista på ett tag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 8 juli och söndagen den 9 juli 2023: Inga spännande avslöjanden

  1. Så härligt att få skörda eget till middagsbordet 🙂

    Nedräkning till semester har även börjat här, blir dock lite nojjig över väderprognosen då det spås regn och vi ska campa, nåja, det blir vad det blir ..

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Ja fast jag har ju inte sått nånting i år, jag bara äter det andra har odlat.
      Aj aj, ingen höjdare att campa i regn. Vi får hoppas att vädergudarna är nådiga mot er. Jag får kompisbesök till helgen och vi klarar nog av att gå i affärer trots regn. Kompisen sover på hotell dessutom eftersom det inte funkar på Main Street så hon lär klara sig från eventuellt regn. 😛

      Gilla

      • Förringa inte dina insatser, du klipper gräs och skjutsar andra slottspersoner… 🙂 Hoppas ni får en trevlig helg, vi hoppas det regnar laaaggoom bara ..

        Gilla

      • Tofflan skriver:

        Anna har dragit till Göteborg för att gå på konstert och jag jobbar veckan ut men har skojsligheter inplanerade redan i kväll. Till helgen kommer min äldsta kompis och igår när hon ringde sa hon att väderprognosen ser bättre ut för oss här. 😛

        Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.